Så tar du hand om ditt hår i sommar

Så tar du hand om ditt hår i sommar
Äntligen har våren kommit, solen skiner och uteserveringarna börjar dyka upp. Vi slingar, klipper och färgar hår som aldrig förr och ofta får vi frågan "Hur tar jag hand om mitt hår i solen?" Jag tänkte komma med några tips! :)
- Skydda håret; Solen kanske sätter fin färg på huden medan håret bleks och torkas ut. När pigmenten bleks kan du uppleva ett torrare och sprödare hår som trasslar sig och tappar glansen. Mörkt hår blir lätt rödorange och blont får ofta en gul nyans. Använd hårprodukter med solskyddsfaktor och gärna keps/hatt/bandana så ofta du kan för att skydda håret. Byt bena för att undvika en rödbränd och öm hårbotten. Klipp topparna regelbundet för att undvika onödigt slit och drag i tovor.
- Återfukta håret; Kom ihåg att använda så återfuktande produkter som möjligt på sommaren. Använd inpackning 1-2 ggr i veckan och använd gärna hårolja efteråt i handdukstorkat/torrt hår. Är du rädd för att mista din fina nyans i din hårfärg kan du slå två flugor i en smäll och använd en inpackning från Revlon med pigment, den populära "färgbomben". Den fyller på med den nyansen du vill ha, t.ex. hjälper den till att hålla en blond färg sval eller en kopprig färg sprakande och fin. Man kan även googla på roliga husmorstips på inpackningar man kan göra hemma. Varför inte bjuda över en kompis på en mysig spakväll med hårgodis, bubbel och jordgubbar? Vi på Peach Stockholm hoppas att alla får en underbar sommar! :)
Camilla Lind 2014-05-06