Donera / Skänka sitt hår till cancersjuka - Så här gör du. Tips från Peach Stockholm!

Donera / Skänka sitt hår till cancersjuka - Så här gör du. Tips från Peach Stockholm!
Donera / Skänka sitt hår till cancersjuka - Så här gör du. Tips från Peach Stockholm!
Donera / Skänka sitt hår till cancersjuka - Så här gör du. Tips från Peach Stockholm!

Hej på er! Igår fick jag äran att klippa fina Saras långa hår. Hon var sugen på en ny frisyr och har haft långt hår i alla tider, helt ofärgat och allt. Så hon hade bestämt sig för att skänka sitt hår till cancersjuka och samtidigt få en härlig page/lob. Vi på Peach Stockholm tycker det här är en sån fin gest och nog kliade det i fingrarna minsann när jag satte igång. Jag delade in håret i flätor och chopchop, så var det en helt ny tjej i stolen 😄 Håret får man sedan med sig hem då vi inte ansvarar för att posta håret vidare, så får man själv välja vilket företag man vill donera till (och man betalar såklart för klippningen hos oss, om någon funderade på det😅). Tips! Flera av våra kunder har skänkt sitt hår till Änglahår och nedan har jag skrivit deras kriterier, men det kan variera från olika perukmakare. Vad som verkar vara viktigt för de allra flesta är att håret är i god kondition och ofärgat, vilket Saras är. Jag har därför passat på att lägga till ett litet filter på bilderna, då vi aldrig gör det annars med våra färgkunder. Och visst blev det en stor förändring? 😍👏

Det finns som sagt massor med olika företag som tar hand om ditt hår och hjälper dig men en sida som vi tycker är bra är www.anglahar.se Viktigt att kolla upp alla kreterier noga innan man skickar in. Såhär skriver Änglahår på deras hemsida. 


Hur donerar jag hår till Änglahår?


När du donerar hår finns det vissa krav och kriterier som du bör uppfylla innan du donerar. Detta för att säkerställa kvalitén på Freedom wigs proteser och håret som används.


Kriterier för att Änglahår ska kunna använda ditt hår:

  • Svansen som doneras måste vara minst 35 cm lång.
  • Ditt hår måste vara helt obehandlat. Alltså aldrig färgat, slingat eller permanentat.
  • Ditt hår får inte innehålla inslag av grått.

 Hur håret bör klippas och levereras till Änglahår:

  • Håret måste vara rent och torrt.
  • Samla håret i en eller flera svansar med gummiband var 10 cm.
  • Klipp svansen/svansarna ovanför det högst placerade gummibandet.
  • Kontrollera att håret i svansen är minst 30 cm långt samt att det är ordentligt samlat i en svans. Hår som tappats på golvet kan inte användas då endast ett par hårstrån som ligger felvända kan förstöra hela svansen. Felvända hårstrån på en peruk gör att håret blir tovigt.

Skicka hår och ifyllt donationsformulär till: Änglahår för barn av barn, Åkannavägen 61, 435 40 Mölnlycke.

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2018-07-18