Beach-lockar hårtrend 2015

Beach-lockar hårtrend 2015
Beach-lockar hårtrend 2015
Beach-lockar hårtrend 2015
Beach-lockar hårtrend 2015
En stark trend just nu och något vi märker att våra kunder gärna vill få hjälp och tips om är de mjuka beach-lockarna. En väldigt fin styling som passar bra in på sommarens och höstens 70-talsmode och som funkar för många olika hårlängder. Supersnygga lockar till både den somriga klänningen och höstens stickade tröjor!
Tänkte nu ge er lite tips på vägen som förhoppningsvis kan hjälpa er att hemma få till det perfekta håret. :)
- Spraya längderna i fuktigt hår med en värmeskyddande produkt, gärna en saltvattenspray om du har tunna mjuka strån (även närmast botten för volym) och gärna en olja eller återfuktande spray om du har grovt/slitet/torrt hår. Torka håret 100% torrt.
- Dela upp håret från öra till öra bak i nacken och börja att locka håret med en konformad locktång. Tvinna slingan med den bredaste delen av locktången närmast botten och toppen ut mot tångens tipp (lämna den sista 3cm av toppen på håret olockad för extra beach-känsla). Ta ej för stora slingor och se till att ditt värmeverktyg inte är inställt på en värme över 180 grader (Högre temperaturer skadar håret mer än nödvändigt). Spraya lockarna med en torr hårspray och kamma/dra inte in dem, låt alla lockar svalna innan du borstar i dem för längre hållbarhet på frisyren.
- Fortsätt dela upp håret och locka och spraya tills allt är lockat.
- Låt alla lockar svalna ca 5-10 minuter och fixera med spray igen.
- Ta en borste och borsta försiktigt igenom håret, alternativt släng huvudet upp och ner och skaka igenom lockarna med händerna.
- Var inte rädd för att ta i håret! Har du lockat, sprayat och låtit svalna så kommer lockarna hålla trots att du rufsar i håret. Om du inte separerar lockarna och "mjukar upp" är det svårt att få till den avslappnade och ofixade känslan och risken är att det blir mer som bild nummer 1 ovan, om det nu inte är sådana lockar man är ute efter såklart!
- När du lagt benan och mjukat upp lockarna till önskat resultat kan du fixera åter igen med den torra hårsprayen. Har du rätt hårspray behöver du inte vara rädd att överdosera. En torr hårspray hjälper lockarna att fixeras och ger en sträv beachkänsla, medans en blöt hårspray som först och främst är till för uppsättningar kan ge en "klistrigt" känsla som inte ger håret samma chans till att röra sig naturligt.
Vi rekommenderar starkt ett spray från Wella SP som heter Perfect Hold, våran favorit här på Peach!
Hoppas detta kunnat hjälpa er på traven för att skapa 2015's lockar! :)
Malin Kvaernå 2015-07-16