Fransförlängning med olika former

Fransförlängning med olika former
Första gången man ska göra en fransförlängning vet man inte alltid vad man väntar sig, hur man kommer passa i det osv. Det jag brukar rekommendera mina nya kunder är att inte välja för långa fransar första gången. Man vänjer sig snabbt och oftast fylla på med längre redan efter några veckor.
Något man också måste ta ställning till är vilken böj man vill ha på sina fransar samt vilken form som passar en bäst. Den så kallade grundformen tycker jag passar de flesta ögon, se bilden längst ner till vänster. Den ger ett väldigt naturligt utseende som avslutas med kortare fransar både närmast näsan och längst ut på fransraden. Vill man "lyfta" ögat ännu mer och få en ännu rundare form man kan sätta de längsta fransarna på mitten av ögat, till skillnad från grundformen där de sitter lite längre ut.
De sista formen kallas för kattform och är en form som gör att ögat får en smalare och vidare look. Där appliceras de längsta fransarna väldigt långt ut och är två mm längre än de som sitter närmast bredvid. Allt för att få de långa fransarna i fokus. Se bilden överst.
Såklart handlar det mycket om tycker och smak men kanske detta kan vara en hjälp på vägen :)
Malin Sevelin 2015-09-10