Ljus koppar hårfärg

Ljus koppar hårfärg
Ljus koppar hårfärg
Min fina, fina kund kom till mig med en önskan om ett helt nytt hår. Då hon har lite frisörskräck hade topparna missunnats och håret var väldigt blekt och glanslöst. Målet var att få ett långt, friskt hår i en härlig mjuk koppar färg.
Vi började med att göra upp en plan för hur vi skulle få hennes längder friskare. Istället för att bara kapa av håret så bestämde vi att klippa lite mindre av topparna men mer regelbundet och mer ofta. Så får vi bort det värsta slitna idag och hon slipper känna att jag bara kört över henne med saxen 😏
Efter toppningen så förpigmenterade jag håret. Ju mer blekt ett hår är desto färre pigment innehåller hårstråna och man behöver boosta det extra mycket om man ska få en långvarig, fin varm färg sedan. Efter förpigmenteringen färgade vi hela kalaset med en lite mjukare, djupare färg i botten och sen en kolakoppar på längderna som inte känns skrikig.
Och visst blev färgen helt underbar? Håret uppfattas mycket tjockare och glansigare och min kund fick mer färg i ansiktet. Som avslutning köpte hon hem både färgbevarande schampo och balsam från SP så hon kan ta hand om sin nya hårfärg på bästa sätt!
Camilla Lind 2015-11-18