Tips för torra naglar och nagelband

Tips för torra naglar och nagelband
Så här års kan naglarna ta mycket stryk. Det blir kallare ute och det är säkert fler än jag som ännu inte tagit fram vantarna.
De första man oftast lägger märke till är att nagelbanden blir torra och det är svårt att låta bli att riva på de tills det börjar blöda och sen ångrar man sig lika fort att man rörde de.. Ta fram nagelsaxen och klipp bort de lösa istället. Så enkelt och det minskar risken för att det ska bli värre.
Något annat som är väldigt vanligt är att naglarna skivar sig, samma där, att det ska vara så svårt att låta bli att pilla.. ;) En nagel är uppbyggd av många olika lager och så här på hösten/vintern när dessa blir uttorkade släpper lagren från varandra och naglarna känns tunna och sköra, dom har väldigt lätt för att gå av. Jag brukar tipsa om att hålla nageln kort med hjälp av en nagelfil och sedan att inte röra de flisor som blir, oftast blir det bara värre då.
Nummer ett då, de allra viktigaste! OLJA! En bra nagelbandsolja som man maserar in runt naglarna minst en gång om dagen får dels nagelbanden att bli mjukare, blodcirkulationen ökar och det ger den nya nagel som växer ut återfuktning och styrka. Säg hejdå till torra nagelband och sprödda naglar!
Malin Sevelin 2015-11-18