Herrfrisyr

Herrfrisyr
Herrfrisyr
Här har jag gått lös med sax, maskin och massa härliga American Crew produkter. Niklas, till vänster, med kort herrfrisyr har fått den 30-talsinspirerad frisyr, med djärvt korta sidor och nacke som fejdar till en längre längd. På ena sidan har han en tydlig bena och på andra sidan är kort och långt ihopklippt. Innan vi började klippa, tvättade vi bort allt gammalt vax med American Crew power cleanser style remover, som är ett djuprengörande schampo.
Till stylingen använde jag American Crew Altinator, som är en strukturspray som hjälper till att forma håret. När håret var torrt använde jag American Crew's Forming Cream som är en fibervax med medium glans. Det passar med en lite glansigare vax till den här 30-talsinspirerade frisyren.
Anton, till höger på bilden, har en frisyr med korta sidor och nacke men långt uppepå som han sätter i tofs. Det var ett bra alternativ när han skulle gå från helt långhårig till kortare. Istället för att raka av allt hår, drastiskt, så sparade vi en tofs uppepå för att känna att man fortfarande kan vara långhårig fast hårstråna börjat bli mer fintrådiga. Till hans styling använde jag också Altinator för att hålla ner småhår som lätt reser sig. Efteråt drog jag lite lätt på med en torrare vax, Fiber från Anerican Crew, för att tighta till det bakåtdragna. Jag valde en lite torrare, mattare variant av vax för att inte få ett för blankt resultat. Det kan lätt se för flottigt ut när stråna är finare. Har man grövre strån passar ett blankare vax bättre. Den här frisyren går också att ha utsläppt med allt åt ena sidan, eller med en inbakad fläta för den som vågar, supersnygg wikings-känsla!
Hilda Wistrand 2016-01-29