Från kopparröd till karamell ombre

Från kopparröd till karamell ombre
Från kopparröd till karamell ombre
Från kopparröd till karamell ombre
Vår egna underbara Malin K. har varit en fin kopparröd under en längre tid men nu var det äntligen dags för lite förändring. Hon ville behålla sina varma färger och djupet i hennes botten men känna sig mycket ljusare. En karamell mörkblond med ombre känsla och massa glans och liv. Jag och Paulina hjälptes åt att få pyssla om Malins hår. Såhär gick vi tillväga:
När man ska bli ljusare är det mycket viktigt att man tar hänsyn till hårets kvalité och historia. Man får vara beredd på att det kommer att ta en hel del tid och flera besök innan man når sin målbild. I Malins fall vet vi exakt vilka pigment som gömmer sig i hennes hår och vad vi kan förvänta oss när vi börjar bleka det. Ett färgat hår måste blekas för att kunna bli mycket ljusare, och det är inte alla hår som orkar med den processen. Man får också vara beredd på att många varma pigment följer med en i processen. Nu hade vi tur att Malin har ett helt fantastiskt välmående, tjockt och starkt hår och hon var inte rädd för de varma pigmenten. Hennes goda kvalité har hon dels sina gener att tacka för, samt att hon har inte mixtrat med olika färger de senaste åren utan hon har varit ungefär samma kopparröda färg, endast. Då vet vi vad vi har att jobba med och hur hårt vi vågar gå på med blekningen. Självklart hade vi Olaplex i blekningen för att skydda det från en del av påfrestningen.
Så, vi penslade hennes utväxt i en mörk choklad brun och gick loss med massa ljusa folieslingor som fejdades mot botten som en ombre. Mellan de ljusa slingorna gick vi efter med en mjukare karamellkopprig mellanbrun färg. Detta blev ett stort projekt och tog några timmar, men efter en nyansering och omgång med locktången så var förvandlingen komplett!
Nu får Malin vårda håret extra mycket hemma så att det får återhämta sig, så kanske vi kör några fler ljusare slingor framåt vårkanten 😋
Camilla Lind 2016-02-02