Att gå från brunett till blondin

Att gå från brunett till blondin

Jag tänkte visa och berätta om resultatet av en slingning när man går från brunett till blondin. 

Den här tjejen har varit mörkhårig en tid och har haft lite rödbruna toner i sitt hår. Nu var hon sugen på att gå mot blondt och var helt införstådd med att det kan ta sin tid. När man färgbehandlat/tonat håret tidigare är det svårt att säga på förhand precis hur mycket färgen kommer "släppa" av blekningen. Blekningen, som logiskt nog, bleker bort pigmenten kommer bli olika ljus beroende på hur hårt färgen sitter. Man får också förvänta sig att färgen som uppstår efter blekning blir mer varm om det funnits varma/röda pigment i den tidigare bruna tonen och även om man färgat flera gånger. Det samma gäller om man är mörkare, flera ljushetssteg tar längre tid att uppnå och tar fram mer värme när man bleker.

Här har jag blekt många många slingor i hela håret. Eftersom färgen satt ganska hårt blev inte slingorna superljusa. Det kom också fram en ganska varm/orangeaktig ton som jag såklart ville neutralisera. Det gör jag efter att jag sköljt bort blekningen genom att lägga en nyansering (det är en typ av toning). När jag gör slingorna i en kallare ton så upplevs de också något mörkare pga att ögat uppfattar kalla toner som lite mörkare än varma toner. Askblond upplevs lite mörkare och dovare än guldblond till exempel. 

Det blev alltså resultatet av en sittning. Nu får min kund gå ut i solen och låta sommaren bleka lite innan vi går på nästa omgång med ljusa slingor. 

Med lite tålamod kommer hon till slut uppnå en blond härlig färg i sitt hår ☀️

Hilda Wistrand 2016-06-20