Bronde sombre med chokladbrun botten

Bronde sombre med chokladbrun botten
Bronde sombre med chokladbrun botten
Bronde sombre med chokladbrun botten

Härliga Jenny har fått en glansig och pigmentrik sombre med chokladbrun botten och bronde på längderna. Förra gången Jenny var hos mig var hon helt ofärgad och vi bestämde oss för att bara ljusa upp slingor på längderna och spara hennes egen botten i en sombre. Den här gången var hon sugen på att göra sig lite mörkare och ha lite chokladbruna toner. 

Det första vi gjorde var att titta på bilder och färgtofsar för att jag skulle förstå vad Chokladbrun innebär för just henne. Chokladbrun kan ju vara ljusare och mörkare, kallar och varmare, så chokladbrun för den ena är inte chokladbrun för den andra; ni fattar principen. 

Vi bestämde oss sedan för att jobba med intensivtoning istället för färg vilket inte ger en riktigt lika skarp utväxtkant, men har ändå en bra hållbarhet. Dessutom ger den otroligt mycket glans. Vi valde att lägga oss på samma ljushetsläge som Jennys egna färg, också det för att mildra utväxten. 

De flesta vill göra sig ljusare på sommaren och bleka slingor för att sedan fram åt hösten lägga en mustig brun ton med mycket glans. Jag tycker att Jenny gjorde helt rätt i att göra toningen redan nu, för se hur otroligt fint färgen kommer fram när solen lyser på. Bläddra bland bilderna för att se hur stor skillnaden är på glansen och färgen när jag tagit bild ute i solen kontra i dagsljus inomhus. Solen plockar ofta fram lite mer värme så när solen gassar på hjässan så ser bottenfärgen nästan lite rödbrun ut och längderna får mer guldlyster.

Vem vill inte gå runt och glänsa med det här svallet i sommarsolen? ☀️

Hilda Wistrand 2016-06-21