Herrtrend 2016 skägg och man-bun

Herrtrend 2016 skägg och man-bun
Herrtrend 2016 skägg och man-bun

En fråga vi ofta får är om vi även klipper män. En fråga som sjävklart inte är så konstig då vi tyvärr varit lite dåliga på att fota våra herrkunder så bloggen består mest av långa hår och färger. Men svaret är att vi självklart klipper män och tycker det är väldigt roligt! :)

En trend bland herrar som är väldigt stor är Skägg och det var längesen det var så populärt som det är nu. Ett skägg funkar i många olika längder vilket är perfekt då det passar för många olika skäggväxter och yrken. 
Jag tycker personligen att ett skägg är som snyggast när det är välputsat. Vilket innebär att linjerna vid käke och kindben är raka och i ordning samt att det finns en form som passar kundens ansikte. Ett skägg kan fungera jättebra att framhäva olika drag och faktiskt lyfta fram ett ansikte.

Här har jag trimmat ner skägget en hel del på frihand för att fortfarande behålla längd men få en snyggare form. För att mjuka upp den grova texturen har jag kramat in lite hårolja som är en jättebra produkt att använda för att bli av med den burriga/sträva känslan. 

Håret har jag klippt för att få fram mer fall i håret och skapa en avslappnad känsla som även funkar att snabbt slänga upp i en också så trendig man-bun. Lite beach-känsla i håret som är en snygg kontrast till det långa skägget. 
För att få textur till lite längre hår är saltvattenspray toppenbra! Det gör att det inte blir lika mjukt och flygigt utan lättare att få på plats. 

Förresten! Visste ni att det idag är dags för No Shave November ? För att uppmärksamma insamlingen till prostatacancerforskning ska männen alltså inte raka sig under november månad. I vissa länder är det endast mustaschen som sparas men i vissa hela skägget. En rolig och bra grej tycker vi :)

Malin Kvaernå 2016-11-01