Passar jag i varma eller kalla färger?

Passar jag i varma eller kalla färger?
Passar jag i varma eller kalla färger?
Passar jag i varma eller kalla färger?
Passar jag i varma eller kalla färger?
Passar jag i varma eller kalla färger?
Passar jag i varma eller kalla färger?
Passar jag i varma eller kalla färger?
Passar jag i varma eller kalla färger?

En vanlig fråga vi frisörer får är om du som kund passar i varma eller kalla färger. Jag har skrivit om det här temat tidigare (läs här och här) men jag tänkte att det kan vara roligt att läsa om igen. Vi strävar alltid efter att hitta en hårfärg som är så klädsam och vacker som möjligt, som lyfter fram dina egna färger och passar just din personlighet. Det är inte alltid det lättaste och ibland är det svårt att veta vad man själv trivs med. Det är enkelt att leta inspiration på nätet och hitta massa fina färger, men sedan ska man ju tycka om färgen på sig själv också 😌. Här kommer några tips som du kan tänka på när du ska till att välja färg:

  •  Om du står i ett neutralt dagsljus ute, vilka framträdande färger kan du se i ditt ansikte? Jag har kalla blå ögon och blir lätt rödlätt kring näsan och munnen, en ljus rosa hy och ganska synliga skuggor under ögonen (heja vinter-Camilla).
  • Vilka färger finns i ditt hår egentligen? Jag har naturligt en kall, råttfärgad hårfärg med rätt mörka ögonbryn, men när jag färgar mitt hår kommer det alltid fram varma pigment (super vanligt för de flesta).
  • I min garderob, hittar jag "varma kläder" så som tröjor i orange, rött, brunt? Eller "kalla kläder" som blå, magenta, lila?
  • Trivs jag bättre i silver eller guldsmycken? 
  • Prova att klippa ut ett foto på bara ditt ansikte och klistra in med en varm färg på ena sidan och en kall färg på den andra sidan. Eller ännu hellre, håll upp ett tyg mot ditt ansikte som är tydligt varmt kontra kallt, vilka färger kommer fram i ditt ansikte? På vintern kommer min blåa ögonfärg fram mer i kalla hårfärger, men på sommaren får jag fräknar som är fina tillsammans med en varm hårfärg.
  • Om du har hittat en kändis som du har en haircrush på, prova att täcka över ansiktet på kändisen. Vad tycker du nu om frisyren? Ibland kan man stirra sig lite blind på helheten i en bild och den snygga människan frisyren sitter på. Jag till exempel har väldigt tunt hår, och har inte samma förutsättningar att få de fylliga varma svallet á la Shakira, även om det vore drömmen. 😏

Och så mitt sista tips, ta hand om din hårfärg! Det finns inga helt hundra permanenta hårfärger, alla färger släpper litegrann och tappar lystern efter ett tag. Man måste jobba för att få ett fint hår, både med skonsamma behandlingar hos frisören och bra vård hemma. Man vaknar tyvärr inte med Hollywood-svall, utan man måste styla håret för att få den där härliga volymen och lockarna. Vi är så duktiga idag på att ta hand om oss själva: vill du ha en vältränad kropp så tränar du, vill du ha fin hy har du bra ansiktsvård och dessutom smink. Jag går inte in på Make-Up Store och pekar på en sminkad Hollywood stjärna och ber om att se ut så när jag är osminkad, att ha de röda läpparna när jag vaknar på morgonen.. Detsamma gäller med håret 😊😘

Sedan vill jag avsluta med att det här är generella tips, du måste köra på det du trivs allra bäst med, oavsett vad "färg reglerna" säger. Känner du dig snygg så är håret också snyggt, och vice versa 😉 Lycka till!

Camilla Lind 2016-11-23