Makeover från mörkbrun till kall mörkblond hårfärg - Att tänka på vid uppljusning av mörkt hår

Makeover från mörkbrun till kall mörkblond hårfärg - Att tänka på vid uppljusning av mörkt hår

Vi får ofta frågor om hur mycket resultat man kan förvänta sig när man är mörkhårig och vill bli ljusare. Det vi då burkar informera om lite olika saker som kan vara bra att tänka på , och här kommer en liten sammanfattning 😄  • Prata med din frisör ~ Se till att ha en öppen kommunikation med din frisör så hen kan lägga upp en plan för just ditt hår. Vi finns här för att hjälpa till och vill alltid erat hårs bästa! 

  • Tålamod ~ Att ljusa upp ett hår kan verkligen ta tid. Så det är bra att sänka sina förväntningar och ta det i steg för att långsiktigt nå bästa resultat. Är man även ute efter en ljusare färg med kall ton behöver man ytterligare en dos med tålamod då det kommer fram varma pigment vid uppljusning som kan tonas bort till viss del men som kommer att lysa igenom. Kan kännas tråkigt för vissa men tyvärr ett ofrånkomligt resultat. 

  • Hårets kvalitet ~ Att håret är i bra skick är viktigt då håret förlorar en hel del styrka av blekning. Att använda Olaplex är superbra då det minskar slitaget vid blekning och även bygger upp håret om man använder det hemma mellan färgningarna. 

  • Egen hårvård ~ Har man inte så stor vana att vårda sitt hår behöver man ha i åtanke att det kommer behövas nu. Stärkande Olaplexkuren och återfuktande inpackningar gör susen, och för att bibehålla färgen kan det vara bra att även se över sina hårvårdsprodukter och få rätt för just ditt hår.

Min kund har haft superbra tålamod och efter de första färgningarna hade hon en varm (men fin) hårfärg när hon lämnade salongen. Hon valde även att klippa en hel del vilket gjort att hennes hårkvalitet har klarat av mer. Men tycker att de här bilderna är väldigt bra att visa att det tar lite tid, men har man en plan och tålamod så når man ljusare toner till slut 😃

Malin Kvaernå 2017-07-03