Fin brun hårfärg plus lite tips

Fin brun hårfärg plus lite tips
Fin brun hårfärg plus lite tips
Fin brun hårfärg plus lite tips

BAM! đŸ‘Šâœš Gud va mumsig en fin brun hĂ„rfĂ€rg Ă€r. Riktigt sĂ„dĂ€r chokladig och rik pĂ„ fĂ€rg, med nĂ„gra nĂ€tta slingor som bryter upp och ger mer liv och dimension till frisyren. Det var alltsĂ„ dags för min hĂ€rliga kund Alexandra att fĂ„ pyssla om sitt hĂ„r. Jag glömde bort att ta en förebild men hon hade lite utvĂ€xt sedan tidigare fĂ€rgning och sen urtvĂ€ttade lite ljusare lĂ€ngder med gamla slingor. Hon gillar inte för röda pigment men vill Ă€ndĂ„ ha en mustig och glansig chokladbrun. Och en brun hĂ„rfĂ€rg innehĂ„ller egentligen alla pigment, inklusive röda, men det gĂ€ller att hitta en balans sĂ„ det blir den nyansen kunden vill ha. Tar du bort alla röda pigment sĂ„ Ă€r det lĂ€tt att fĂ€rgen kan se grön ut efter att den börjar tvĂ€ttas ur. SĂ„ hĂ€r har jag lagt en mörkare brun i botten och sedan en toning pĂ„ lĂ€ngderna som slĂ€pper igenom nĂ„gra av de gamla slingorna, men pĂ„ ett vĂ€ldigt pigmentrikt och lyxigt sĂ€tt. En toning pĂ„ ett redan fĂ€rgat hĂ„r Ă€r ett skonsammare alternativ Ă€n att lĂ€gga ”fĂ€rg-pĂ„-fĂ€rg” och ger sĂ„n underbar glans.

Tips till dig som vill ha en fin brun hÄrfÀrg:

  •  Leta inspiration pĂ„ fina frisyrer med likande hĂ„rtyper och hudton som din egen.
  • Bolla idĂ©er med din frisör som man som passar just dig, bĂ„de idag och hur fĂ€rgen kommer att utvecklas nĂ€r du kommer hem. Hur ofta vill du fĂ€rga hĂ„ret?
  • Var inte rĂ€dd för mörkare nyanser i botten, de ger ett tredimensionellt djup och ditt hĂ„r ser fylligare ut.
  • Kanske nĂ„gra skimrande slingor ramar in t.e.x. dina kĂ€kben vĂ€ldigt fint?
  • Trivs du bĂ€ttre i varma eller kalla toner? 
  • Lyssna pĂ„ din frisörs rĂ„d och tips pĂ„ hur du ska ta hand om ditt hĂ„r.
  • Ju bĂ€ttre kvalitĂ© ditt hĂ„r har, desto glansigare och mer hĂ„llbar hĂ„rfĂ€rg.
  • AnvĂ€nd fĂ€rgbevarande produkter! SĂ„ trĂ„kigt om man lagt ner tid och pengar pĂ„ en fin hĂ„rfĂ€rg och sen tappar den stinget pĂ„ en gĂ„ng. Revlons fĂ€rgbomber Ă€r toppenbra Ă€ven för brunetter, alltsĂ„ en inpackning med bruna pigment som förlĂ€nger den nyfĂ€rgade kĂ€nslan. 

Lycka till!

Camilla Lind 2018-02-27