Tips på fin frisyr till lockigt hår med varm hårfärg i brunt och koppar

Tips på fin frisyr till lockigt hår med varm hårfärg i brunt och koppar
Tips på fin frisyr till lockigt hår med varm hårfärg i brunt och koppar

God morgon vänner! Hoppas att ni har haft en underbar helg, det har Stockholm minsann haft. Sån sommarvärme så man blir glad ända in i själen! ☀️ Men vet ni vad, jag tänkte komma här med några tips till er med lockigt hår. 

Vi hade en modelldag för en tid sedan och då fick jag den här vackra tjejen i stolen. Hon hade underbara lockar men det kändes som att de inte kom fram till sin rätt. Jag fick helt fria händer och det var så roligt att arbeta med hennes hår. Just när det gäller lockar kan det vara bra att arbeta med lockarna, snarare än mot dem. Jag vill underlätta för min kund så att när hen kommer hem är frisyren så enkel som möjligt att styla till själv. Det är så trist när en kund berättar att dom alltid känner sig fina när dom går från frisören, men aldrig får till det hemma. Och med lockigt hår kan det vara lite knivigt. Det har en annan struktur än raka hår, är mycket törstigare och lever sitt egna liv. Så jag försöker för det mesta att go with the flow, fånga upp locken där den gör sig som bäst och lära kunden hur man väldigt enkelt fixar frisyren hemma.

Såhär har jag tänkt med min fina modell ovan: Hennes hår är sprött och något skört, så jag vill inte slita på det med för starka och utmanande färger. Jag vill ge håret mer glans och få lockarna att hålla ihop mer. Det gör jag med en mörkare färg mot botten som skapar djup och dimension. Längderna färgas försiktigt in med olika bruna nyanser som gör att vissa lockar poppar mer, andra är lugnare och ger en fyllig mjukhet till frisyren. Gnistrande toner i brunt och koppar gör håret mer levande. Till hennes klippning har jag tagit bort känslan av en mössa. Vill man boosta sina lockar är det fint att klippa upp håret, så att frisyren inte känns som en tung trekant. Jag har klippt upp håret rejält men sparat längderna fylliga i underhåret så att hennes linje längst ner inte ser tunn och ledsen ut. Sedan, mina vänner, en gardinlugg såklart. För att kolla på dom kindbenen! 😍 Dom bara måste lyftas fram. Hela hennes ansikte strålar och det blev verkligen pricken över i.

Hoppas att ni fick med er några tips och känner er mer inspirerade att boosta er lockar. Lockigt hår är så fint!

Camilla Lind 2018-05-14