Vad ska jag ha för fransar

Vad ska jag ha för fransar
Vad ska jag ha för fransar
Vad ska jag ha för fransar

Jag tänkte att jag skulle visa er och gå igenom lite lätt hur man kan tänka med fransförlängning, vilken längd, form och tjocklek som passar just dina önskemål och ditt utseende. 


På bilderna kan du se de olika formerna och tjocklekarna som jag jobbar med. Det finns allt från raka fransar till väldigt böjda fransar, tunna fransar till väldigt tjocka fransar. 


Man kan till exempel se på bilden hur fransarnas olika böj ser ut framifrån (bild 2 & 3) Så vill man att fransarna ska synas ordentligt framifrån så kan D böj vara passande och vill man ha ett mer naturligt resultat så får man gå ner i böj och välja en rakare böj. 


Däremot ska man komma ihåg att allas fransar är olika böj från början och utefter det kan rekommendationerna här ändras och så anpassar man böjen för det perfekta resultatet för just dig. 

Tjockleken på fransarna jag jobbar med ser du på första bilden. Desto tunnare fransen är desto mer naturligt blir resultatet. Vid volym fransar använder man exempelvis en tunnare frans som heter 0,07 så den är i de allra flesta fallen alldeles för tunn för att göra singelfransar med. Den populäraste tjockleken jag har här på salongen 0,15 är en väldigt fin naturlig tjocklek som passar perfekt till de flesta, den påminner om en lite tjockare naturlig frans. Tjockleken 0,20 brukar jämföras med en naturlig frans med mascara på. 


Klöver - fransar är en av de senaste inom fransvärlden. Fästet på syntetfransen liknar ett fyrklöver, vilket gör att den naturliga fransen lägger sig i skåran på fyrklövret och det leder i de flesta fallen att fransförlängningen håller bättre. De är lite lättare men kan samtidigt upplevas lite tjockare framifrån. 

Längden är väldigt individuell, vissa har väldigt långa fransar medan andra har väldigt korta fransar. Vissa vet att de vill ha ganska mycket längre eller inte vill ha långa alls. Är du osäker skulle jag rekommendera att du enbart går upp ca. 2mm längre än dina egna fransar. 


Det viktigaste av allt är att inte enbart gå utefter vad som är fint på bild, det ska även passa för dina fransar och dina ögon. Det som är fint på någon kanske inte är optimalt för just dig. 🎀

Nu blev det en väldigt lång text så jag tänker att jag går igenom de olika formvalen i ett separat inlägg. 

Amanda Da Silva Naglar/Fransar på Östermalm 2018-11-08