Inpackning med färg pigment och hur det kan störa framtida färgningar (t.ex. Maria Nila Colour Refresh)

Inpackning med färg pigment och hur det kan störa framtida färgningar (t.ex. Maria Nila Colour Refresh)
Inpackning med färg pigment och hur det kan störa framtida färgningar (t.ex. Maria Nila Colour Refresh)

Hola chicas, gissa vem som är tillbaka från sin semester i Mexiko? 🏝 Det känns bra att vara tillbaka efter 2 veckor i värmen (minus jetlag...) och jag tänkte dyka rakt in i ett ämne som börjat dyka upp allt oftare på salongerna. Innan jag åkte så hade jag en vecka med inte bara en, inte två, utan tre "störningar" på mina färgkunder då gamla färginpackningar låg i vägen och påverkade vårt arbete. Saken är den att inpackningar med färdigutvecklade pigment är jätte fina och ett bra sätt att underhålla sin färg, till exempel om man vill behålla dess kyla eller värme. Det ger ett vackert gnister och en nyfärgad känsla längre då det fyller på med extra pigment utanpå hårstrået. Men, dessa små rackare kan reagera med framtida hårfärgningar sedan på ett sätt som är lite oväntat. Jag ska försöka att förklara:

Min fina kund på bilderna ovan kommer till mig med 3-4 månaders mellanrum och gör fejdade slingor mot hennes botten och detta gör vi med en lättare blekning. Normalt så har jag hyffsat bra koll på vad mina kunder använder för produkter och det ligger på bådas bord att kolla läget vad man använt hemma sedan det förra besöket. Du som kund får gärna berätta vad du brukar använda hemma och jag som frisör ska naturligtvis också fråga. Men, just den gången började vi surra på om julen och bebisar och allt möjligt spännande så vi liksom kom av oss 😄. Jag slingar på i godan ro och sedan när vi kommer till schamponeringen och ska skölja så är de närmsta slingorna kring benan riktigt rosa.

Men det är ingenting att få panik över, om du går till en duktig frisör så finns det knep att ta till, so rest easy. Vad som hade hänt var att min kund hade för en tid sedan använt Maria Nila Colour Refresh "Cocoa" men bara i benan för att fräscha till hennes botten, och där hade min blekning ruffat på pigmenten och tryckt dem längre in i hårstrået (blekning tar inte bort direktverkande pigment), vilket gav oss en rosa nyans. Detta problem kan även dyka upp med gamla Revlons färgbomber. Men, Revlon upptäckte detta problem och gjorde om sina produkter (jag tror att det var i våras, snart ett år sedan de bytte). Det är inte alla hår som reagerar så här och inte alla kunder som drabbas, men det kan inträffa.

Thank you Malicu C, för ni är räddaren i nöden! ❤ Det är ett märke som vi har på salongen som är så sjukt smarta och snälla med sina produkter, riktiga problemlösare. Deras produkter fokuserar på att ta hand om missfärgade hår, allt från soliga semestrar, hårda brunnar och - direktverkande pigment som stör en färgning. 

Så vad vi gjorde i schamponeringen var att använda Malibu C's snälla rensning DDL. Jag blandade ut den med vatten så att den inte gör onödig skada på hårstrået och den lyfter bort de konstiga pigmenten. Sedan kunde jag nyansera min kund som vanligt och köra på. Jag hann dessvärre inte ta någon efterbild på håret i torrt då klockan sprang iväg med detta lilla extra moment, men det var jätte fint och problemet löst. Så ett litet tips till alla därute, frisör som kund, glöm inte bort att prata med varandra om vad som finns i håret, och till er frisörer - Malibu C är bäst! 🌟

Camilla Lind 2019-01-08