Inpackning med färg pigment och hur det kan störa framtida färgningar (t.ex. Maria Nila Colour Refresh)

Inpackning med färg pigment och hur det kan störa framtida färgningar (t.ex. Maria Nila Colour Refresh)
Inpackning med färg pigment och hur det kan störa framtida färgningar (t.ex. Maria Nila Colour Refresh)

Hola chicas, gissa vem som Ă€r tillbaka frĂ„n sin semester i Mexiko? đŸ Det kĂ€nns bra att vara tillbaka efter 2 veckor i vĂ€rmen (minus jetlag...) och jag tĂ€nkte dyka rakt in i ett Ă€mne som börjat dyka upp allt oftare pĂ„ salongerna. Innan jag Ă„kte sĂ„ hade jag en vecka med inte bara en, inte tvĂ„, utan tre "störningar" pĂ„ mina fĂ€rgkunder dĂ„ gamla fĂ€rginpackningar lĂ„g i vĂ€gen och pĂ„verkade vĂ„rt arbete. Saken Ă€r den att inpackningar med fĂ€rdigutvecklade pigment Ă€r jĂ€tte fina och ett bra sĂ€tt att underhĂ„lla sin fĂ€rg, till exempel om man vill behĂ„lla dess kyla eller vĂ€rme. Det ger ett vackert gnister och en nyfĂ€rgad kĂ€nsla lĂ€ngre dĂ„ det fyller pĂ„ med extra pigment utanpĂ„ hĂ„rstrĂ„et. Men, dessa smĂ„ rackare kan reagera med framtida hĂ„rfĂ€rgningar sedan pĂ„ ett sĂ€tt som Ă€r lite ovĂ€ntat. Jag ska försöka att förklara:

Min fina kund pĂ„ bilderna ovan kommer till mig med 3-4 mĂ„naders mellanrum och gör fejdade slingor mot hennes botten och detta gör vi med en lĂ€ttare blekning. Normalt sĂ„ har jag hyffsat bra koll pĂ„ vad mina kunder anvĂ€nder för produkter och det ligger pĂ„ bĂ„das bord att kolla lĂ€get vad man anvĂ€nt hemma sedan det förra besöket. Du som kund fĂ„r gĂ€rna berĂ€tta vad du brukar anvĂ€nda hemma och jag som frisör ska naturligtvis ocksĂ„ frĂ„ga. Men, just den gĂ„ngen började vi surra pĂ„ om julen och bebisar och allt möjligt spĂ€nnande sĂ„ vi liksom kom av oss 😄. Jag slingar pĂ„ i godan ro och sedan nĂ€r vi kommer till schamponeringen och ska skölja sĂ„ Ă€r de nĂ€rmsta slingorna kring benan riktigt rosa.

Men det Ă€r ingenting att fĂ„ panik över, om du gĂ„r till en duktig frisör sĂ„ finns det knep att ta till, so rest easy. Vad som hade hĂ€nt var att min kund hade för en tid sedan anvĂ€nt Maria Nila Colour Refresh "Cocoa" men bara i benan för att frĂ€scha till hennes botten, och dĂ€r hade min blekning ruffat pĂ„ pigmenten och tryckt dem lĂ€ngre in i hĂ„rstrĂ„et (blekning tar inte bort direktverkande pigment), vilket gav oss en rosa nyans. Detta problem kan Ă€ven dyka upp med gamla Revlons fĂ€rgbomber. Men, Revlon upptĂ€ckte detta problem och gjorde om sina produkter (jag tror att det var i vĂ„ras, snart ett Ă„r sedan de bytte). Det Ă€r inte alla hĂ„r som reagerar sĂ„ hĂ€r och inte alla kunder som drabbas, men det kan intrĂ€ffa.

Thank you Malicu C, för ni Ă€r rĂ€ddaren i nöden! ❀ Det Ă€r ett mĂ€rke som vi har pĂ„ salongen som Ă€r sĂ„ sjukt smarta och snĂ€lla med sina produkter, riktiga problemlösare. Deras produkter fokuserar pĂ„ att ta hand om missfĂ€rgade hĂ„r, allt frĂ„n soliga semestrar, hĂ„rda brunnar och - direktverkande pigment som stör en fĂ€rgning. 

SĂ„ vad vi gjorde i schamponeringen var att anvĂ€nda Malibu C's snĂ€lla rensning DDL. Jag blandade ut den med vatten sĂ„ att den inte gör onödig skada pĂ„ hĂ„rstrĂ„et och den lyfter bort de konstiga pigmenten. Sedan kunde jag nyansera min kund som vanligt och köra pĂ„. Jag hann dessvĂ€rre inte ta nĂ„gon efterbild pĂ„ hĂ„ret i torrt dĂ„ klockan sprang ivĂ€g med detta lilla extra moment, men det var jĂ€tte fint och problemet löst. SĂ„ ett litet tips till alla dĂ€rute, frisör som kund, glöm inte bort att prata med varandra om vad som finns i hĂ„ret, och till er frisörer - Malibu C Ă€r bĂ€st! đŸŒŸ

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2019-01-08