Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår

Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår
Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår
Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår
Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår
Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår
Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår
Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår

Hej alla semesterlirare! Jag hoppas att ni har haft en fantastisk sommar och är lika peppad för hösten som jag är. Vi har haft ett litet sommaruppehåll på vår YouTube men nu är det dags att kicka igång den igen. Jag frågade er på vår Instagram vad ni skulle veta mer om och SÅ många har frågor eller problem med torrt hår. Speciellt efter en sommar med sol och bad kan håret bli extra uttorkat. Det behöver skydd från farliga UV-strålar, uttorkande pool- och havsbad och mängder av fukt.

Alltid när jag är tillbaka från sommaren brukar jag göra en detox-kur i mitt hår följt av en nyansering för att få tillbaka glansen och den rätta tonen i håret. Jag är slingad blondin och mitt hår gulnar i solen som precis alla andra blondiner, så att få komma tillbaka till salongen och liksom få städa håret känns SÅ skönt. Har jag lätta beläggningar i håret (som kan ses som en lite matt och tung känsla) kör jag en Malibu C Blondes rensning innan nyanseringen. Har jag tvättat håret i kalkrikt vatten eller egen brunn så börjar jag med Crystal Gel innan nyansering. Läs mer om olika beläggningar i håret här.

Alright, clean slate. Nu ser håret fräscht ut, men hur är känslan? Det blir lite mjukare av Malibu kuren och mer följsamt efter nyanseringen, men det behöver massor av fukt efter sommaren. Man behöver ha koll på vilken typ av slitage ens hår har utsatts för och vad håret behöver - är det fukt som i rena moisturizing produkter, eller behöver det även proteiner och keratiner ifall det blivit skadat? Fråga din frisör som känner ditt hår och läs gärna mer om skadat hår här.

Jag tänkte tipsa om bra produkter för riktigt törstiga hår och dela in dem i olika hårtyper. Det finns tyvärr ingen ”Quick-fix 1 produkt löser alla dina problem” utan det handlar om att se håret som en helhet. Du behöver ett bra schampo, balsam, inpackning och leave-in. Det bör stå hemma badrummet!

TORRT HÅR SOM ÄR FÄRGAT/SLINGAT (normalt till tunt hår)
Schampo O&M Maintane the Mane, med tillhörande balsam och 7-day Miracle inpackning 1 gång i veckan i handdukstorkat rent hår i 15min. Efter duschen leave-in Know Knott fuktspray och SYSTEM Luxeoil i topparna.

BONUS: Torrbalsam för längderna med SYSTEM som innehåller torra lipider som återfuktar och gör håret smidigt och med lyster.

TORRT HÅR SOM ÄR OFÄRGAT/LÄTT FÄRGAT (normalt till lite tjockare hår)

Hela SYSTEMS fuktserie är så fantastiskt bra, schampo, balsam, inpackning. Kör med Luxeoil hårolja i längderna som leave-in och kombinera med torrbalsamet för bästa effekt.

TORRT HÅR SOM ÄR EXTREMARE FÄRGAT/SLINGAT (normalt till fint hår)

SYSTEM Color Save Schampo, balsam antingen Luxeoil eller Repair beroende på hur slitet håret känns och hur tunna hårstråna är. Color Save eller Hydrating Mask 1 gång i veckan i 15min i handdukstorkat. Leave-in Color Save Fluid och torrbalsam.

TORRT HÅR SOM ÄR BEHÖVER DET LILLA EXTRA (lockiga och/eller grova hår)

O&M Hydrate and Conquer Schampo och Balsam. 7-day Miracle som du droppar i lite Frizzy Logic hårolja innan användning. Handdukstorkat rent hår 15min, skölj med svalt vatten, 1 gång i veckan. Frizzy Logic återanvänds som leave-in, tillsammans med Project Sukoroi om håret är grovt och bångstyrigt.

Alternativt.

SYSTEM Hydrate Schampo med Smoothen Balsam. Beroende på hur grovt hår du har antingen Smoothen Mask eller Hydrate, droppa i Luxeoil hårolja innan användning och låt verka 15min i handdukstorkat rent hår 1 gång i veckan. Leave-in Hydrate Quenching Mist fuktspray och Luxeoil Cream Elixir som slätar ut och vårdar.

BONUS: En riktig lyxprodukt som gör underverk med håret är SYSTEM Elastic Force. Används i duschen det sista du gör innan du går ut. Spraya 4-6 pump genom ett handdukstorkat hår och skölj en snabb sväng med vatten. Detta silkesserum varar upp till 4 tvättar och gör håret AMAZING. Både mjukt och följsamt men också elastiskt. Anledningen varför du sköljer ur den är för att den är så galet koncentrerad (därav priset) så den blir lätt tung i sin renaste form.

Puh, det blev mycket namn och produkter där. Det du kan göra för att förenkla saker och ting är att du bokar en SYSTEM konsultation. Du får du sitta ner med någon av oss frisörer och göra en ordentlig utvärdering av ditt hår och ta reda på vilka produkter som passar. Det här är ett helt unikt test där vi diskuterar dina hårvanor och lägger in det i ett noga framforskat system. Och det bästa, konsultationen är gratis! Hoppas att ni blev lite klokare. Det finns så mycket att berätta, diskutera och lära om torrt hår så det är definitivt inte sista gången vi dyker in på ämnet. Jag kommer även att göra en VIDEO-GUIDE där vi fokuserar på just det här ämnet. Men jag hoppas att ni tyckte om den här matiga rackaren, lycka till vänner!

Camilla Lind 2019-08-12