Är det endast dåligt att föna sitt hår?

Är det endast dåligt att föna sitt hår?

De allra flesta tänker på en hårfön som något dåligt. Och det tänkte jag reda ut lite genom att upplysa både de dåliga sakerna, men också det som faktiskt är en fördel med att föna sitt hår. 

Nackdelar:

-  Det torkar ut håret.

- Värmen sliter på håret. 

- Dålig teknik kan rugga upp håret på ytan så det blir frissigare. Även om man övertorkar håret kan håret bli extra torrt. 

Fördelar:

-  Man kan undvika problem med hårbotten. Ligger fukt kvar i hårbotten har bakterier lättare att växa och man kan även få hudirritation. Det är vanligast hos de med tjockt hår då luft har svårt att komma in i botten pga hårets tjocklek. 

- Man kan lättare få till den frisyr man önskar sig och även kontrollera envisa virvlar bättre. 

- Möjlighet att få en bra grund med volymgivande och vårdande produkter.

- Håret är känsligare i blött tillstånd och blir därför mer ”skyddat” från yttre påverkningar vid torrt tillstånd. Tex vinterkyla, hårtofs mm. 

Trots att listan med fördelar blev längre än nackdelarna så bör man se över hur ofta man fönar sitt hår då slitaget av fönen bör undvikas. När du fönar är det viktigt med bra värmeskydd i håret, och ett tips är att endast föna hårbotten om man vill undvika hudirritation men samtidigt vårda kvaliteten på längderna. 🤗

🌸 Bild från Pinterest 🌸

Malin Kvaernå 2019-08-14