Vad gör min hårinpackning och när ska jag använda den för bästa resultat?

Vad gör min hårinpackning och när ska jag använda den för bästa resultat?

Hej på er! Vi bad er ställa frågor till oss på Instagram och då dök det upp en del frågor angående hårinpackningar, så vi bockar av dem tänkte jag 😊

 • Vilken hårinpackning ska jag välja?
  Det beror på vilket problem du känner att du har. Har du torrt hår och behöver en inpackning främst för det? Eller blekt och skadat hår så du behöver reparera det? En hårfärg som blöder färg snabbt? Försvagat hår och torrt hår på samma gång? Tips! Ett hår har ganska ofta många av dessa problem, så tänk att ditt schampo, balsam, inpackning och leave-in täcker alla behov i kombination med varandra, men där inpackningen verkar på ditt största behov. Jag punktar upp några finfina inpackningar längst ner i inlägget.
 • Hur ofta ska jag använda inpackning?
  Det beror lite på dina behov och hur ofta du tvättar håret. Tumregeln är en gång i veckan, men tar vi mig som exempel som tvättar håret ganska ofta så brukar jag ta inpackning cirka var tredje tvätt. Har jag två olika inpackningar som står hemma i skåpet så blir det mer ofta då jag vill försöka att varva och använda dem.
 • I vilken ordning tar man inpackning och balsam?
  Igen, det beror på märke och inpackning, men som regel gör du såhär: Tvätta håret 2x med schampo. Handdukstorka och dela in håret i två sidor. Applicera ungefär en gammal femkrona i ena halvan, sedan den andra, oftast inte i hårbotten utan främst i längderna. Dränk inte håret, en seriös och bra produkt ska vara dryg. Verka sin sagda tid (står på flaskan) och skölj. Sedan kommer balsamet som återförsluter håret. Vissa inpackningar kräver inget balsam efteråt, men då kommer din frisör att tala om det för dig. Anledningen till varför vissa behöver balsam och andra inte är beroende på hur återförslutande en produkt är. Väl ur duschen handdukstorka och avsluta med leave-in vård, typ hårolja eller fuktspray. Leave-in är superviktigt så att man får kapsla in alla godsaker och lämna en så slät och fin yta till håret som möjligt.
 • Kan man låta sin inpackning verka över natten?
  Ptja, jag skulle säga att klart du kan, men du kanske inte får en wow-effekt så att det ska kännas värt det. Min hårbotten kliar ganska mycket om den får gå fuktig i flera timmar. Många inpackningar har verkat klart efter cirka 15-20min så det händer inte så mycket mer efter det. Men det finns märken som har "over-night mask" och de ska såklart verka över natten. Fråga då frisören som säljer den produkten hur du på bästa sätt applicerar den. Och kom ihåg att byta kuddfodral till nästa natt.
 • Blir inpackningen bättre om den får verka i värme?
  Ja det skulle jag säga, men igen det är lite olika på vilken inpackning man kör med. Värme brukar hjälpa produkten att tränga in i hårstrået enklare, men många inpackningar idag är så små i sina molekyler så att de ska kunna tränga in i håret ändå, med eller utan värme. Men det skadar inte att testa, tycker du att det känns bättre med värme så kör på det :)

Tips på bra inpackningar:
Mot torrt hår (fint/normaltjockt hår): System Hydrate Mask
Mot torrt hår (tjockt, grovt hår): System Smoothen Mask
Mot skadat hår (fint/normaltjockt hår): Original Mineral Protein Mask eller Nioxin Deep Repair Mask
Mot skadat hår (tjockt, grovt hår): System Repair Mask
Mot både torrt och försvagat hår: System Keratin Restore Mask
Till färgat hår (passar de flesta hårtyper): System Color Save Mask
Till torra löshår: Hairtalk Repair Creme (älskar den!)

Och tänk på kombinationen av dina andra produkter där var produkt ska fylla sitt syfte, t.ex.

Schampo för färgat hår: System Color Save Shampo
Inpackning mot torra och spröda längder: System Keratin Restore Mask
Balsam som verkar återfuktande men är luftigare: System Hydrate Conditioner
Leave-in: Fuktspray i hela håret System Quenching Mist och vårdande värmeskydd och näring i håroljan System LuxeOil.

Lycka till vänner! 💕

Camilla Lind 2020-05-08