Metaller i vatten som ger beläggningar i ditt hår

Metaller i vatten som ger beläggningar i ditt hår
Metaller i vatten som ger beläggningar i ditt hår
Metaller i vatten som ger beläggningar i ditt hår
Metaller i vatten som ger beläggningar i ditt hår

Hej på er! Nu ska jag berätta om ett problem som jag och min kund stött på under den senaste tiden, nämligen beläggningar i håret. Min fina kund har gått hos mig länge och vi har märkt att hennes hår har blivit trassligare, tyngre, torrare och framförallt hårdare. Det känns annorlunda och mindre formbart, samtidigt som tonen succesivt blev lite märklig i hennes färgnyans. Inte jätte iögonfallande, men när man lägger ihop 1+1 så misstänkte vi metaller och mycket kalk i hennes vatten. Min kund bor väster om Stockholm och jag själv som bor i Hässelby har märkt att mitt hår beter sig helt annorlunda sedan jag flyttade hit. I mitt fall mattas mina blonda slingor av och blir mörkare och mitt tunna hår blir trassligare och bräckligare, även de påverkat av vattnet här ute. 

Så vad gjorde vi? Jo, vi planerade in att nästa bokning fick bli en långkörare då vi skulle göra en Crystal-Gel rensning på hennes hår. Detta är en behandling med en genialisk produkt från Malibu C, en vegansk frisörprodukt med en formula baserad på antioxidanter och C-vitaminer. Dessa frigör håret från mineraler, metaller och beläggningar samt återställer pH-värdet. Denna produkt behöver verka i håret länge, så vad vi börjar med är en härlig hårtvätt och sedan 45 minuter med Crystal Gel under värme. Den är skonsam mot håret och plockar med sig en hel del beläggningar, men är håret hårt ansatt kan det behövas flera omgångar. I min kunds fall tänker vi att vi kanske gör en sån här rensning 1 gång per år, lite beroende på hur håret känns i fortsättningen.

För efter detta kändes hennes hår mycket, mycket luftigare. Det trasslar sig fortfarande när det är blött men den stora skillnaden var att när håret var torrt så var det otroligt mycket mjukare och slutade att trassla sig. Tidigare knöt sig håret väldigt enkelt även i torrt och la sig i tunga sjok. Så efter Crystal-gelen var klar gick vi över till att göra vår vanliga behandling som vi brukar göra när vi ses, nämligen att klippa och slinga håret. Jag avslutade med en ljusare nyansering i både varma och kalla toner som ger håret en naturlig blond som inte ser så preparerad ut. Känslan var verkligen på topp när kunden tackade för sig, så värt att ta sig tiden att rensa håret!

Vill du läsa mer om vad det är som kan lura i vattnet så har jag ett matigt blogginlägg om beläggningar som du kan läsa här!

Camilla Lind 2021-01-22