Rött - det nya blonda

Rött - det nya blonda
Rött - det nya blonda
Rött - det nya blonda
Rött - det nya blonda
Emelie hörde av sig till oss och ville att nått nytt skulle hända med hennes hår. Blont hade hon redan provat och brunett var hon sen ett år tillbaka. Hon var super sugen på att bli rödhårig och mailade oss några inspirationsbilder. När Emelie satte sig i stolen hade hon urtvättade bruna längder med en ljusare utväxt.
Jag började med att avfärga längderna för att göra plats åt de härliga röda pigmenten. Avfärgningen masserade jag noga in i håret för att få ett så jämnt resultat som möjligt. Hårbotten lät jag vara eftersom den var ofärgad.
Jag sköljde avfärgningen och behandlade håret med ett reparerande balsam för att det skulle återhämta sig. Sen torkade jag håret torrt och satte en neutral brun bottenfärg för att senare kunna stinga på med det röda pigmenten utan att det lyser i hårbotten. När verkningstiden var slut och vi sköljt håret var det bara att dra på en djup härlig vinröd färg. Med den fick hon sitta 20min i värme för att pigmenten riktigt ska sätta sig. Jag avslutade med en efterbehandling för att sluta hårstråna. Sen var det bara att klippa bort alla slitna toppar och massera in en hårolja på längderna för maximal glans. Jag blåste håret torrt och stylade till vågor med en konformad locktång som jag sen lätt sprayade över och borstade ut för att få ett naturligt svall. Den röda färgen tog verkligen fram Emelies vackra blåa ögon och lyfte hennes hudton. Nu är hon redo att glänsa i vårsolen!
Här är några tips för dig som färgat håret rött:
  • Använd alltid hårprodukter för färgat hår gärna speciellt för rött hår. Då röda pigment är väldigt flyktiga.
  • Tvätta håret så sällan du kan eftersom det lossnar pigment vid varje tvätt. Kör med torrschampo så klarar du dig en extra dag.
  • En bra hårolja som du applicerar i handdukstorkat hår gör att du får en glansig nyfärgad känsla.
My Erlandsson Frisör på Östermalm 2013-05-22