Naturligt hårgodis

Naturligt hårgodis
Sommaren är äntligen här och med den också semester, sol och salta bad. Underbart för kropp och själ, men desto mer slitsamt för håret... Så för att hålla svallet friskt och välmående under sommarmånaderna, krävs både extra omtanke och kärlek. Utöver en hälsosam livvstil, en vitamin- och mineralrik kost, diverse tillskott och hårbottenmassage, så talar vi oss ofta varma om vårdande inpackningar och oljor som ska göra susen för barret. Men vad som icke är att förglömma, är att lösningen för ditt sommarhår kan finnas dig närmre (och billigare!) till hands än du kunnat ana...
Ta dig en titt hemma i skafferiet! När du ändå står i färd med att förbereda inför grillkvällen, baka en jordgubbstårta eller vad som helst - passa på att svänga ihop något smarrigt som håret också får gotta sig i. Här har vi samlat några riktigt härliga recept som får ett trött och trist hår att jubla. Och kanske bäst av allt - det är skonsamt och garanterat fritt från både parabener, silikoner och sulfater. 100% naturligt hårgodis helt enkelt!
2 räddare för torrt hår
2 msk honung
2 msk olivolja
Blanda honung och olivolja. Massera in i håret och låt verka 30-60 minuter. Tvätta sedan håret med ett milt schampo och avsluta med balsam.
3 msk olivolja
1 avocado
Mosa avocadon och blanda med olivoljan. Massera in i längderna, inte i själva hårbotten. Låt verka i 30 minuter och skölj sedan noggrant.
För att mjuka upp trötta längder
1 dl naturell yoghurt
1 tsk honung
1 äggula
Blanda ingredienserna. Massera in i håret och låt verka i ca 20 minuter. Tvätta med milt schampo och avsluta med balsam.
2 tips för ett glansigare hår
5 tepåsar
1,5 l vatten
Koka upp vattnet och häll det över tepåsarna. Låt dra i ca 15 minuter. Ta bort tepåsarna och låt blandningen kallna. Skölj sedan håret i flera omgångar med det kallnade tevattnet, linda in det i en handduk och låt därefter självtorka. OBS! För att undvika att håret missfärgas bör man som ljushårig/blond använda ljusa teer, typ kamomillte.
5 msk äppelcidervinäger
2 msk vatten
Blanda vinäger med vatten och massera in i håret. Klart! Kan dessutom bidra till att motverka gulhet i blonda hår.
Sofie Graw 2014-07-10