Vinterfärger

Vinterfärger
Vinterfärger
Vinterfärger
I början av november var vi på en inspirerande visning med Wella och Björn Axén som bland annat visade oss vilka trendfärger som gäller nu i vinter. Här några av de vinterfärger vi fick se som kanske kan inspirera :)
Smokey grey - Den här trenden är nog den som kändisarna tagit till sig mest. Hollywoodprofiler som Rihanna, Kelly Osbourne och Nicole Richie är några av dom som vågat sig på just den och spridit inspiration. Supersnygg färg både mörk som ljus eller varför inte köra en ombre variant? Varför säger man just "smokey grey" då, jo denhär färgen ska du satsa på att få så matt finish som möjligt på. Alltså, skrota glanssprayen och satsa på en rufsig nästan dammig look som skapas lätt av ett torrschampo eller en torr hårspray.
Kort och gott, "Grey is the new black" !
Oxblodsrött - Är det rött hår man vill ha är den hetaste nyansen just nu den djupmörka blodröda färgen som gäller. Tänk blod och vampyr, en supersnygg färg tycker vi som även blir det lilla extra om man matchar med ett mörkrött läppstift eller röd klänning.
Senapsgult - Ja, gult är ju en färg som vi frisörer ofta får kämpa med att få bort i kundernas hår så därför är dehär en väldigt cool och nytänkande hårtrend för den modiga. Det är inte kycklinggult som gäller utan den mörkare varianten som vi nu också ser på många klädesplagg i butikerna.
Instamatic - Tidigare i höstas kom denna nyhet upp på bloggen men tänkte påminna om den just för att de är så hett just nu. Matta pastellnyanser är supersnyggt att lägga in som effekt i håret för att liva upp sin färg och få något nytt och spännande. På visningen fick vi se hur de lagt alla olika nyanser som slingor i ett och samma hår, vilken effekt! Vågar du? :)
Malin Kvaernå 2014-12-06