Frisörskräck

Frisörskräck
Kolla in vilket underbart hår! Min fina kund kom till mig de här ofärgade och alldeles fantastiska längderna och ville bara fräscha upp det med en toppning. Vi började att prata och kom in på olika frisörhistorier och just frisörskräck. Det är precis som tandläkarskräck och det är ganska vanligt att jag får höra av mina kunder att de blivit rädda att gå till frisören på grund av tidigare erfarenheter på andra salonger. Så jag tänkte komma med lite tips och råd till er som känner en klump i magen när besöket närmar sig.
För det första, var tydlig! För en öppen dialog med din frisör hur du vill klippa, ta gärna med en bild och sätt en max gräns för hur mycket som får klippas bort. Jag som frisör kan komma med mitt professionella utlåtande om ditt hårs kvalité och vad som rekommenderas, men jag kommer Aldrig klippa dig i en för kort frisyr du inte är bekväm med utan din tillåtelse. Jag som frisör tjänar ingenting på att göra dina toppar super fräscha men dig super missnöjd. Jag vill ju att du ska känna dig fin och självsäker. Men det krävs att du pratar med mig, tala om att du är orolig och ställ gärna frågor under behandlingen så du får veta hur jag tänker. Var konkret med vad som skrämmer dig, vill du borsta ditt hår själv till exempel eller är det tanken på slutresultatet som känns jobbig? Jag gör så gott jag kan men jag kan inte läsa dina tankar :)
När du väl känner dig nöjd kan det vara skönt att boka en ny tid med en gång så man vet att man får komma tillbaka till samma person man känner sig trygg med. Till sist så kanske du känner som min kund här på bilden att frisörbesöket är ganska roligt ändå! Här har vi lockat det med den ovala konformade locktången från GHD och sedan borstat igenom lockarna.
Lycka till!
Camilla Lind 2015-01-16