Frisör i Stockholm

Ronze

Ronze

Igår fick jag göra denna härliga hårfärg på min fina kund Emelie. Ronze är en rödare variant av brons och passar perfekt att liva upp vintermörkret :)

Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2016-01-29

Fransk ombre med stenar

Fransk ombre med stenar
Fransk ombre med stenar

Igår hade jag en kund som gjort sina naglar på annan salong tidigare med akryl. Akrylen jämfört med gelé är lite hårdare och svårare att fila i. Vi tog bort de mesta, behöll endast ett tunt lager för att sedan förstärka på nytt med endast gelé. Gjorde en fransk ombre och limmade på dessa coola stenar ;)

Malin Sevelin 2016-01-29

American crew - Mens hair

American crew - Mens hair
American crew - Mens hair
American crew - Mens hair
American crew - Mens hair
American crew - Mens hair

Herrar, män, killar, grabbar! Nu satsar vi på er. Vi har tagit in massor av nya produkter från American Crew - ett märke bara för män. Allt från styling, såsom vax, gelé och spray, till schampon, till raknings-och skäggprodukter. Oavsett om du vill vårda och forma ditt skägg eller slätraka din haka så finns rätt produkt med fräsch doft. Styling finns i form av vax, spray, gelé, pomada, för den som gillar hårt, mjukt, matt eller glansigt - någonting för alla helt enkelt. Alla produkter från American Crew är antiseptiska, främjar hårväxten och helt anpassade efter mäns hårbotten och pH-värde. Passar därmed perfekt för dig som vill bevara ditt hår så länge som möjligt. Vi har även tagit in deras helt fantastiska colorering som bara lätt suddar ut det där gråa stråna eller ger ett matt hår ny lyster. De är en väldigt transparent färg och tvättas långsamt ur håret så du slipper att tänka på utväxt - ser helt enkelt super naturligt ut. Bläddra gärna igenom vårt lilla bildregn och bli inspirerad av både hår och skägg.

Om du har vägarna förbi hjälper vi dig att hitta den perfekte produkten för just ditt hår! :)

Hilda Wistrand 2016-01-28

Donera hår

Donera hår

Igår kom den här fina tjejen in för att klippa av en rejäl bit och donera hår till perukmakeri. Hon var beredd att klippa av minst 20 cm och hade ofärgat hår, vilket krävs för att kunna donera sitt hår. Det här håret går till Landstingets patienter som behöver peruker pga av sjukdom. Så fint och modigt gjort av dig fantastiska Olivia! Nu har hon en lång fyllig page som är lätt att sköta och styla.

Hilda Wistrand 2016-01-28

Blond lob

Blond lob

Min fina kund hade ofärgat och rätt trist hår och var sugen på förändring. Hon ville bli ljusare men ändå känna att färgen är naturlig och levande. Detta fixade vi med olika tunna folieslingor och en beige nyansering. Sedan fick hennes frisyr ett rejält lyft när vi klippte bort det slitna topparna och gjorde en lob. Lite mjuka layers och fylliga längder gjorde susen för hennes hårtyp. Till sist stylade jag håret med att våga håret med den smala plattången från GHD och spraya med saltvattenspray från O&M och lite torrschampo från Sebastian i botten.

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2016-01-28

Grå nagelförstärkning

Grå nagelförstärkning

Kort grå förstärkning med handmålningar. Nedtonade färger nu i regnet innan vårens fina pasteller letar sig fram.

Malin Sevelin 2016-01-28

Från mörkt till ljust hår

Från mörkt till ljust hår

Från mörk till ljus
Här har jag hittat ett kjempe bra bild på Khloe Kardashian som visar på ett superbra sätt hur vägen från mörk till ljus kan se ut, som samtidig också är skonsamt för håret. Som vi bloggade om tidigare i veckan händer det ganska ofta att vi får in kunder som har färgat sitt hår mörkt över en period och nu önskar att bli blond snabbast möjligt. Detta resulterar oftast i att håret blir ganska slitet och att man går med en gul-orange färg medan man väntar på den snygga blonda färgen. Här kan ni se hur många steg/gånger det kan ta att gå från mörk till ljus men fortfarande behålla en snygg färg. Här är det bara att smörja sig med tålamod så blir både håret, frisören, och inte minst du nöjd! :)

Ingvild Norevik Frisör på Östermalm 2016-01-28

Bronde hair

Bronde hair
Bronde hair
Bronde hair

Fina Heidi har fått vänta länge på sin tid hos mig och äntligen var det dags att ge hennes hår lite kärlek. Vi pratade om att göra henne ljusare mot våren då hennes egna färg vuxit ut så långt och kändes platt och livlös. Jag gick loss med massa folieslingor i tre olika färger som dessutom blandats upp med hennes egna färg. Vi ville ha en mustig men ändå mjuk färg som har fin dimension och lekfullhet mellan olika skiftningar. Hennes hår känns inte helt supermegablont, utan sådär soft Bronde med en fejdad övergång från hennes egna hårfärg i botten till de slingade längderna. Så roligt med lite förändring! 😊

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2016-01-27

Kopprig sombre

Kopprig sombre

Kopprig sombre
Min fina kund hade en ganska jämn kopprig ton med en liten utväxt. Det var ett jättebra utgångsläge för att få till en fint kopprig sombre. Vi valde en brunkopprig botten som matchade den befintliga mellanfärgen. I topparna blekte jag och använde Olaplex i blekningen för att bevara hårets kvalité. Jag älskar de koppriga tonerna som går från mustigt kopparbrun i botten, till softa kopparblonda toppar - Mer värme i kylan!

Hilda Wistrand 2016-01-27

Frisören Elin Johanson delar med sig av ett vanligt scenario...

Frisören Elin Johanson delar med sig av ett vanligt scenario...
Frisören Elin Johanson delar med sig av ett vanligt scenario...

Jag tycker verkligen om att följa olika frisörers instagram och bloggar. Det är så otroligt inspirerande att se hur olika vi arbetar, man lär sig av varandra och framför allt tycker jag om att man lyfter fram varandras superfina och kreativa arbeten. Seriösa frisörer hejar fram varandra och det är så roligt att se ambitiösa människors utveckling i det dom brinner för. En av dessa frisörer är Elin Johansson. Hennes blogg är full av härlig inspiration inom både hår och make-up. Och ibland tar hon upp lite djupare ämnen som berör frisörstolen, och just det här inlägget fastande jag för. Hon delar med sig av sina tankar när det kommer till de kunder som funderar på att bli ljusare till sommaren:

Läs inlägget i hennes blogg här

"Hej mina vänner! 
Idag tänkte jag ta upp en sak som många ställs inför just nu. Oftast till våren eller när dessa två hemska mörka månader (jan,feb) börjar avta så blir vi piggare, gladare och vi vill oftast förändra någonting med oss själva. Det brukar oftast vara att vi går och shoppar vårkläder men framförallt blir vi ”trötta” på hur vi ser ut i håret. Men det är inte så enkelt som många tror, det tänkte jag tala om idag. Jag ska ge er ett väldigt vanligt exempel på hur det kan låta:

1. Kund Exempel
– Kunden färgade en mörkare färg efter sommaren 2015 från att vara blekt blondin med slitet hår till att bestämma sig att bli lite mörkare mörkblond/ljusbrun samt klippa av sig allt slitet hår. Varför hon gjorde det var för att hon var trött på ett sommarblekt, slitet hår som var omöjligt att styla för lockarna höll inte. Nu, våren 2016 vill hon bli sådär askigt blond igen med sommarblekta slingor och långt hår bara för att det ska bli sommar.

Hur ska hon göra?
- Hon har fortfarande rätt slitet och torrt hår, den lite mörkare färgen är lite dassig med håret är mycket finare än vanligt. När det kommer till att förändra så pass mycket igen så går det inte att genomföra på en enda behandling, tyvärr – om man vill ha längden kvar.

Frisören talar om för kunden att:” Nu när du fått så långt, fint och välvårdat hår – vill du verkligen bli lika ljushårig som för 6 månader sedan bara för det ska bli sommar? Det kommer ta flera gånger att slinga, håret kommer ta mycket stryk och vi kommer behöva klippa av mycket på längderna? Det kan vara så att håret inte klarar av att blekas så mycket så du kanske inte får det resultatet du vill ha till sommaren – men du vill verkligen chansa?”

Kunden säger:
”Det spelar inte roll, jag vill inte vara såhär mörk nu till sommaren, jag är trött på det och vill bli lika ljusblond som jag var innan. Det är snart sommar och då kommer jag vilja bli ljus, jag känner mig själv. Men jag vill inte klippa så mycket på håret utan bara toppa. Men kanske vill gå tillbaka till denna färg i höst.”

Frisörens tips: ”Men kan vi inte lägga en ny ljusbrun grundfärg, lägga lite ljusa solblekta slingor som skapar textur och rörlighet. Lägga mer ljusa slingor mot ansiktet och sedan tona håret i en sand/beige kall ton. Då får ditt hår fortsätta växa starkt, en ny hårfärg som kommer göra håret glansigt och friskt istället för att bleka så mycket ”bara” för att du ska bli ljusblond igen?”

Kunden säger:
Nej, jag vill bli blond. Du får väl  klippa lite på håret då….

Vad händer?
Då är det bara att börja första behandlingen i januari, antingen avfärga bort den mörkare färgen och sedan lägg slingor och en grundton. Eller börja slinga upp håret med blekning, resultatet av första behandlingen kommer bli lite halvgult, lite torrare hår och frisören måste klippa av kanske 3-4 cm. Andra behandlingen i april, göra om samma sak en gång till – slinga hela håret och klippa av 3-4 cm igen för att håret ska klara av att blekas om 2-3 månader igen. resultatet kommer bli lite ljusare men fortfarande lite gult.

Nu har hon gjort två behandlingar och håret är torrt, slitet och gulaktigt i tonen. Hon har kortare hår än när hon började blekna i januari, men hon vill fortfarande bli askigt ljusblond. I början på juni kommer hon tillbaka och ska slinga håret igen, gör samma sak men håret börjar ta stryk. Topparna klarar inte av att blekas mer så frisören måste klippa av 5 cm på längden och även klippa bort mycket av frampartiet där håret är som skörast. Kunden blir ledsen och arg, skyller på att frisören har förstört hennes hår och hon är korthårig och fortfarande gulaktig i håret?!

Någon frisör som känner igen sig?

MEN!!!

Detta senario är väldigt vanligt och det är både kunden och frisörens fel. Kunden som inte lyssnar på dom alternativ frisören ger som är bäst för hårets skull och frisören som inte sätter stopp. Jag får mycket mail från både frisörer och kunder där detta är ett stort problem. Jag tänkte skriva vad jag skulle ha gjort, jag säger inte att det är rätt eller något annat är fel men bara mina tankar.
- När detta händer så får man utgå från det man har för stunden. Jag sätter alltid hårets hälsa före det estetiska och kunden måste lyssna på frisörens vägledning, men frisören måste också ge 2-3 alternativ till det kunden är ute efter. Frisören säger inte ”det går inte” för det är roligt utan för hon/han tänker på resultatet och kundens önskemål.
Jag skulle säga till kunden vad som kommer hända om vi skulle göra henne blond, att det kommer ta flera gånger och att hårets kvalité kommer försämras. Jag skulle ge 2-3 alternativ som skulle passa kunden och håret. Om kunden mot förmodan skulle insistera och verkligen vill bli ljusblond igen samt inte lyssna på mina rekommendationer så skulle jag be henne gå till någon annan. Det finns alltid någon annan frisör som skulle ta sig ann en kund bara för pengarna. Där får kunden ta ett eget beslut. För skulle jag lyssna på kunden mer än på kunskap och erfarenhet så skulle mitt rykte gå i graven och ha kunder som är missnöjda på grund av min dumhet som yrkesman.
I och med detta inlägg ville jag bara ge er frisörer och kunder lite vetskap hur det fungerar och hur vi frisörer tänker. Frisör och kund måste samarbeta för att få ett lyckat resultat oavsett viljor. Vi frisörer har oftast en enda chans att få ett resultat som är bra, går ett besök åt pipan så kommer nästa behandling på håret gå ännu värre. Frisör och kund måste ha en plan, det är mitt bästa tips för en lyckad vistelse hos frisören!

Hoppas ni fick lite tips och inlägget var uppskattat!"

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2016-01-27

Ecaille

Ecaille

Idag fick jag göra denna härliga Ecaille med varma toner av kola och choklad :)

Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2016-01-26

Kall blond sombre

Kall blond sombre

Här är min fina kund Katrin Elise som jag fick pyssla med en tidig morgon. Hon ville ha en naturlig färg som hon inte behöver underhålla med frisörbesök varannan månad. Jag gjorde därför lite ljusare slingor med balayage effekt för att bevara botten men bryta upp lite mellan de ljusa längderna och den mörka utväxten. Jag gjorde också några mörkare kalla slingor för att skapa lite mer skiftningar på länderna eftersom det har varit färgat sen innan. I slutet lade jag en nyansering för att få den här naturliga kalla känslan. Resultatet vart en kall sombre som passade min kund och hennes önskemål perfekt :)

Ingvild Norevik Frisör på Östermalm 2016-01-26

Fransk ombre med glitter

Fransk ombre med glitter
Fransk ombre med glitter
Fransk ombre med glitter

Igår på vår instagram fick ni se en tjuvkik på vår egen Camillas naglar, gjorda inför Thailand. En fransk ombre med glitter i härliga neonfärger och såklart med en hel del målningar gjorda på fri hand. Här ser ni hur det ser ut innan målningarna åkte på samt slutresultatet. Blir man inte glad och pigg av dessa? 😍

Malin Sevelin 2016-01-26

Varm bronde sombre

Varm bronde sombre

Här var målet att ge min kund en mjukare och naturligare hårfärg med mörkare botten och ljusare längder. Jag la en färg i botten för att få bort de skarpa slingorna och slingade längderna ljusare för att uppnå en mjuk sombre. Stylade till sist håret med en konformad locktång och hårspray :)

Malin Kvaernå Frisör i Vasastan 2016-01-25