Frisör i Stockholm

Hår vår 2015

Hår vår 2015
Hår vår 2015
Hår vår 2015
Hår vår 2015
Hår vår 2015

Snart har vi gjort klart en av årets mörkaste och gråaste månader och det dröjer inte allt för länge tills vårsolen kikar fram. Så jag tänkte smygstarta med att visa lite hårtrender som gäller i vår.
Först tänkte jag kika på lite olika stylingar.

Vi ser en härlig mix av bohemiska frisyrer, modern romantik och punk. Alla de tre stilarna ska vara avslappnade och just sådär "lagomt" ofixade, en cool stil helt enkelt. Den slarviga knuten är super het i vår, speciellt om den sitter högt uppe på huvudet så halva håret "råkat" ramla ur (cool and casual) :). Vi ser även många håraccessoarer och olika blandningar på texturer i håret. Sjuttiotals vågorna är riktigt heta, tänk en avslappnad hippie med gårdagens kvarglömda fläta som kikar fram i underhåret till exempel? Flätorna är ståndaktiga och de håller även denna säsong. Dom går fint att både ha som en slarvig detalj i ett utsläppt hår men även upprullad till en romantisk knut.

Man är lekfull med den naturliga skönheten, den ska få ta plats och stråla i vårsolen och man ska helt enkelt inte lägga ner så mycket tid på sitt hår. Eller det ska i alla fall se ut som det... ;)

Håll utkik på bloggen för mer tips till ett trendigt 2015, lycka till!

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-01-23

Kall ombre

Kall ombre
Kall ombre

Dags att lysa upp vintermörkret. Nya ljusa slingor och två olika toningar med askiga och violetta pigment gav oss den här fina färgen, en kall ombre. Sen lockade jag det med den konformade tången från GHD, underbart!

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-01-21

Olika fransförlängningar

Olika fransförlängningar

Det finns så många olika alternativ när det gäller fransförlängning. Långa, korta, lite böjda, mer böjda, tunna, fylliga, naturliga, ja allt! Här är tre bilder på olika resultat.

Bild 1:
Här valde vi att lägga tunna och ganska korta fransar med en naturlig böj. Super snyggt om man själv inte har jätte mycket fransar i sig själv. Ett väldigt naturligt utseende.

Bild 2:
Detta set har vi lagt fransar med den samma böj som bilden ovan (B-fransar) men kört på dom som är lite tjockare samt någon millimeter längre. Det blir ganska stor skillnad på att bara byta tjocklek. Ganska mycket fylligare look.

Bild 3:
Långa och böjda! Vi använde oss av en böj som kallas "C" som är aningen mer böjda än "B" för att få effekten av ännu mer öppen blick. Kan vara bra att använda sig av dessa fransar då man naturligt har väldigt raka, ex. asiatiska ögon eller om man helt nedlett bara tycker att det är snyggt ;)

Malin Sevelin 2015-01-20

Påfyllning naglar

Påfyllning naglar

Härliga Maya var tillbaka på påfyllning igår med sina urvuxna naglar. Jag brukar få fria händer men favoriten är så klart glitter. Vi tog ner längden en bit och lekte loss med svart och vit färg samt rosa glitter. Titta så snyggt det blev!

Malin Sevelin 2015-01-20

Hårförtjockning

Hårförtjockning

Här har vi en bra bild på vad lite löshår kan göra med helhetsintrycket. Här har jag satt in 50stk keratinslingor i olika nyanser för en lätt sling-effekt, och med det så ser håret fylligare ut, men även lite längre. En hårförtjockning är en enkel behandling som ger dig det där lilla extra! :)

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-01-19

Kall ombre

Kall ombre

Min kund kom in med en gammal ombre som var väldigt varm och ville ha en ljusare kall ombre. Vi ljusade upp längderna en hel del med hjälp av slingor och lättade även upp botten en aning men inte för mycket så utväxten inte skulle bli så besvärlig. Sedan nyanserades det hela med kalla toner.
resultatet blev detta!

Paulina Andersson Frisör i Vasastan 2015-01-19

Ombre på kort hår

Ombre på kort hår

Ofta så kan man tro att en ombre bara blir snyggt på ett långt och tjockt hår, men det kan faktiskt se riktigt bra ut på kortare längder också! Här har jag gjort en ombre på ett kort hår och ljusat upp längderna med slingor och sen lagt en kylande nyansering över hela håret för att få mer glans och en kallbeige ton. Tjusigt, eller hur? :)

Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2015-01-19

Klassisk page

Klassisk page

Långt hår i all ära men Gud så snyggt det är med en klassisk page. Här har härliga Therese fått en frisyr som passar henne och hennes hår perfekt. Att klippa upp håret ger även frisyren olika stylingmöjligheter trots längden. Tänk vad endast en sax och en kam kan få fram!

Malin Kvaernå Frisör i Vasastan 2015-01-17

Mörkblonda slingor

Mörkblonda slingor

Fler långa, underbara hår! Bara att kavla upp ärmarna och förlora sig i det pyssliga arbetet som jag tycker så mycket om. Här gjorde jag mörkblonda slingor i utväxten och tonade in dem för att det inte ska bli för randigt och ljust i botten. En rejäl klippning följde för att få en frisyr igen, sedan fönade jag med den största rundborsten och avslutade med glansspray och hårolja :)

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-01-16

Frisörskräck

Frisörskräck

Kolla in vilket underbart hår! Min fina kund kom till mig de här ofärgade och alldeles fantastiska längderna och ville bara fräscha upp det med en toppning. Vi började att prata och kom in på olika frisörhistorier och just frisörskräck. Det är precis som tandläkarskräck och det är ganska vanligt att jag får höra av mina kunder att de blivit rädda att gå till frisören på grund av tidigare erfarenheter på andra salonger. Så jag tänkte komma med lite tips och råd till er som känner en klump i magen när besöket närmar sig.

För det första, var tydlig! För en öppen dialog med din frisör hur du vill klippa, ta gärna med en bild och sätt en max gräns för hur mycket som får klippas bort. Jag som frisör kan komma med mitt professionella utlåtande om ditt hårs kvalité och vad som rekommenderas, men jag kommer Aldrig klippa dig i en för kort frisyr du inte är bekväm med utan din tillåtelse. Jag som frisör tjänar ingenting på att göra dina toppar super fräscha men dig super missnöjd. Jag vill ju att du ska känna dig fin och självsäker. Men det krävs att du pratar med mig, tala om att du är orolig och ställ gärna frågor under behandlingen så du får veta hur jag tänker. Var konkret med vad som skrämmer dig, vill du borsta ditt hår själv till exempel eller är det tanken på slutresultatet som känns jobbig? Jag gör så gott jag kan men jag kan inte läsa dina tankar :)

När du väl känner dig nöjd kan det vara skönt att boka en ny tid med en gång så man vet att man får komma tillbaka till samma person man känner sig trygg med. Till sist så kanske du känner som min kund här på bilden att frisörbesöket är ganska roligt ändå! Här har vi lockat det med den ovala konformade locktången från GHD och sedan borstat igenom lockarna.

Lycka till!

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-01-16

Långa ögonfransar

Långa ögonfransar

Idag hade jag en kund med riktigt naturligt långa ögonfransar, supersnyggt men ganska ljusa. Kan vara så skönt att slippa mascaraklumpar. Vi valde att köra på den samma längd som hon hade men använde oss av lite böjdare fransar. Se så snyggt det blev!

Malin Sevelin 2015-01-15

Instamatic

Instamatic

Här lekte vi loss på Paulina med Instamatic som är nya matta pastellnyanser som vi fick in för ett tag sedan på salongen!
Vi använde oss av nyanserna pink dream och smokey amethyst i botten och på längderna drog vi till med nyansen ocean storm för att få en spännande effekt!

Malin Kvaernå Frisör i Vasastan 2015-01-15

Havreblond

Havreblond

När min kund kom in så var hon ganska varm i färgen och hade en skarp utväxt. Vi valde att lägga en bottenfärg som var nära hennes egen så att hon skulle slippa få en markant utväxt, och sen kyla ner det varma lite grann för att få en fin havreblond färg. En toppning och lite lockar så vart håret som nytt igen!

Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2015-01-14

Nail art

Nail art

Vi sa "enkelt och neutralt", det sluta med dessa godingar! Skippade de nude-färgade lackerna helt och grävade fram denna otroligt snygga gula färg istället samt målade dit lite nail art med svart akrylfärg.

Malin Sevelin 2015-01-13

Guldblond ombre

Guldblond ombre

Känner ni igen det här svallet? :)
Min fina kund kom till mig för första gången med helblekt hår och vi gjorde då en naturlig ombre med hennes egna färg som grund. Idag var det dags för uppfräschning och jag måste säga att jag tycker att hennes färg har suttit väldigt bra. Över min förväntan med tanke på hur vitt det var tidigare :) Så idag körde vi lite nya slingor och en varm toning för en schysst guldblond ombre med liv och glans.

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-01-12