Frisör i Stockholm

Manbun & shaved nape

Manbun & shaved nape

Här får ni ett exempel på två väldigt heta trender just nu, Manbun och Shaved nape. Perfekt för alla killar med längre hår som gärna vill bli av med de jobbiga småhåren i nacken som inte alls vill följa med i tofsen. Hoppas detta kan inspirera er långhåriga killar som vill behålla tofsen men ha det lilla extra!

Malin Kvaernå Frisör i Vasastan 2016-02-01

Ecaille

Ecaille

Min underbara kund Sofia kom in till oss på Östermalm med sitt vackra svall. Hon ville ge håret ett lyft men fortfarande behålla den naturliga känslan på det genom att låta botten vara mörk. Vi lade folieslingor med 2 olika färger, fast vi penslade inte färgen hela vägen in till botten. Sen nyanserade vi längderna för att ge det en mer naturlig färg och glans. Resultatet blev en gyllene ecaille. Sedan lockade håret med en konformad locktång och avslutade med lite spray. Vilket drömhår! :)

Ingvild Norevik 2016-02-01

Brun sombre

Brun sombre

Förra veckans favorit för mig är den här härligt varma sombren i bruna toner. Kunden hade en jämnare och mörkare brun nyans innan och önskade en brun sombre. Jag jobbade med slingor på längden ut till toppen och valde en neutral brun, men med mycket intensitet i ner mot botten. Sedan toppade jag bara för att få ny fräsch känsla i det här helt fantastiska håret! Till våren kan vi nu lätt ljusa upp topparna ytterligare om så önskas :)

Hilda Wistrand 2016-02-01

Herrfrisyr

Herrfrisyr
Herrfrisyr

Här har jag gått lös med sax, maskin och massa härliga American Crew produkter. Niklas, till vänster, med kort herrfrisyr har fått den 30-talsinspirerad frisyr, med djärvt korta sidor och nacke som fejdar till en längre längd. På ena sidan har han en tydlig bena och på andra sidan är kort och långt ihopklippt. Innan vi började klippa, tvättade vi bort allt gammalt vax med American Crew power cleanser style remover, som är ett djuprengörande schampo.
Till stylingen använde jag American Crew Altinator, som är en strukturspray som hjälper till att forma håret. När håret var torrt använde jag American Crew's Forming Cream som är en fibervax med medium glans. Det passar med en lite glansigare vax till den här 30-talsinspirerade frisyren.

Anton, till höger på bilden, har en frisyr med korta sidor och nacke men långt uppepå som han sätter i tofs. Det var ett bra alternativ när han skulle gå från helt långhårig till kortare. Istället för att raka av allt hår, drastiskt, så sparade vi en tofs uppepå för att känna att man fortfarande kan vara långhårig fast hårstråna börjat bli mer fintrådiga. Till hans styling använde jag också Altinator för att hålla ner småhår som lätt reser sig. Efteråt drog jag lite lätt på med en torrare vax, Fiber från Anerican Crew, för att tighta till det bakåtdragna. Jag valde en lite torrare, mattare variant av vax för att inte få ett för blankt resultat. Det kan lätt se för flottigt ut när stråna är finare. Har man grövre strån passar ett blankare vax bättre. Den här frisyren går också att ha utsläppt med allt åt ena sidan, eller med en inbakad fläta för den som vågar, supersnygg wikings-känsla!

Hilda Wistrand 2016-01-29

Från ombre till sombre

Från ombre till sombre
Från ombre till sombre

Min fina kund Malin var sugen på lite förändring och tycker om när håret är lite mörkare i botten och ljusare på längderna. Vi bestämde oss för att gå bort från ombre- och över till en mera sombre-look, där vi gjorde botten kallare och djupare och dämpade ner de ljusa topparna som hade gulnat lite sedan förra sittningen. Resultatet blev en kall, snygg och glansig sombre. Vi klippte också av en bra bit på hennes hår för att få bort de slitna topparna och få en fylligare look. Lockarna gjorde vi med ghds plattång och sen rufsade vi till det med O&M surf bomb, som är en jättebra saltvatten spray! :)

Ingvild Norevik 2016-01-29

Frisyrer 2016

Frisyrer 2016
Frisyrer 2016
Frisyrer 2016
Frisyrer 2016
Frisyrer 2016
Frisyrer 2016
Frisyrer 2016
Frisyrer 2016
Frisyrer 2016
Frisyrer 2016
Frisyrer 2016
Frisyrer 2016

En utav årets populäraste och trendigaste klippningar 2015 måste onekligen ha varit den långa boben, "lob". Denna pärla hänger kvar 2016 och går att variera hur mycket som helst och passar så gott som alla hårtyper. Tjocka hår, tunna hår, raka som lockiga. Den får gärna vara lite kortare bak i nacken och längre fram så man får en fin sluttning mot nyckelbenen med lite rufsiga layers för textur och liv. Vad som blir nytt för Vår och Sommar 2016 är den kortare varianten. Nu får loben gärna lyftas upp ovanför axlarna till en ungdomlig Bob. Pagen och boben är superinne i vår och går även dom att variera med olika typer av styling, benor och klippteknik. Bläddra gärna bland bilderna och inspireras! 😋

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2016-01-29

Ronze

Ronze

Igår fick jag göra denna härliga hårfärg på min fina kund Emelie. Ronze är en rödare variant av brons och passar perfekt att liva upp vintermörkret :)

Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2016-01-29

Fransk ombre med stenar

Fransk ombre med stenar
Fransk ombre med stenar

Igår hade jag en kund som gjort sina naglar på annan salong tidigare med akryl. Akrylen jämfört med gelé är lite hårdare och svårare att fila i. Vi tog bort de mesta, behöll endast ett tunt lager för att sedan förstärka på nytt med endast gelé. Gjorde en fransk ombre och limmade på dessa coola stenar ;)

Malin Sevelin 2016-01-29

American crew - Mens hair

American crew - Mens hair
American crew - Mens hair
American crew - Mens hair
American crew - Mens hair
American crew - Mens hair

Herrar, män, killar, grabbar! Nu satsar vi på er. Vi har tagit in massor av nya produkter från American Crew - ett märke bara för män. Allt från styling, såsom vax, gelé och spray, till schampon, till raknings-och skäggprodukter. Oavsett om du vill vårda och forma ditt skägg eller slätraka din haka så finns rätt produkt med fräsch doft. Styling finns i form av vax, spray, gelé, pomada, för den som gillar hårt, mjukt, matt eller glansigt - någonting för alla helt enkelt. Alla produkter från American Crew är antiseptiska, främjar hårväxten och helt anpassade efter mäns hårbotten och pH-värde. Passar därmed perfekt för dig som vill bevara ditt hår så länge som möjligt. Vi har även tagit in deras helt fantastiska colorering som bara lätt suddar ut det där gråa stråna eller ger ett matt hår ny lyster. De är en väldigt transparent färg och tvättas långsamt ur håret så du slipper att tänka på utväxt - ser helt enkelt super naturligt ut. Bläddra gärna igenom vårt lilla bildregn och bli inspirerad av både hår och skägg.

Om du har vägarna förbi hjälper vi dig att hitta den perfekte produkten för just ditt hår! :)

Hilda Wistrand 2016-01-28

Donera hår

Donera hår

Igår kom den här fina tjejen in för att klippa av en rejäl bit och donera hår till perukmakeri. Hon var beredd att klippa av minst 20 cm och hade ofärgat hår, vilket krävs för att kunna donera sitt hår. Det här håret går till Landstingets patienter som behöver peruker pga av sjukdom. Så fint och modigt gjort av dig fantastiska Olivia! Nu har hon en lång fyllig page som är lätt att sköta och styla.

Hilda Wistrand 2016-01-28

Blond lob

Blond lob

Min fina kund hade ofärgat och rätt trist hår och var sugen på förändring. Hon ville bli ljusare men ändå känna att färgen är naturlig och levande. Detta fixade vi med olika tunna folieslingor och en beige nyansering. Sedan fick hennes frisyr ett rejält lyft när vi klippte bort det slitna topparna och gjorde en lob. Lite mjuka layers och fylliga längder gjorde susen för hennes hårtyp. Till sist stylade jag håret med att våga håret med den smala plattången från GHD och spraya med saltvattenspray från O&M och lite torrschampo från Sebastian i botten.

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2016-01-28

Grå nagelförstärkning

Grå nagelförstärkning

Kort grå förstärkning med handmålningar. Nedtonade färger nu i regnet innan vårens fina pasteller letar sig fram.

Malin Sevelin 2016-01-28

Från mörkt till ljust hår

Från mörkt till ljust hår

Från mörk till ljus
Här har jag hittat ett kjempe bra bild på Khloe Kardashian som visar på ett superbra sätt hur vägen från mörk till ljus kan se ut, som samtidig också är skonsamt för håret. Som vi bloggade om tidigare i veckan händer det ganska ofta att vi får in kunder som har färgat sitt hår mörkt över en period och nu önskar att bli blond snabbast möjligt. Detta resulterar oftast i att håret blir ganska slitet och att man går med en gul-orange färg medan man väntar på den snygga blonda färgen. Här kan ni se hur många steg/gånger det kan ta att gå från mörk till ljus men fortfarande behålla en snygg färg. Här är det bara att smörja sig med tålamod så blir både håret, frisören, och inte minst du nöjd! :)

Ingvild Norevik 2016-01-28

Bronde hair

Bronde hair
Bronde hair
Bronde hair

Fina Heidi har fått vänta länge på sin tid hos mig och äntligen var det dags att ge hennes hår lite kärlek. Vi pratade om att göra henne ljusare mot våren då hennes egna färg vuxit ut så långt och kändes platt och livlös. Jag gick loss med massa folieslingor i tre olika färger som dessutom blandats upp med hennes egna färg. Vi ville ha en mustig men ändå mjuk färg som har fin dimension och lekfullhet mellan olika skiftningar. Hennes hår känns inte helt supermegablont, utan sådär soft Bronde med en fejdad övergång från hennes egna hårfärg i botten till de slingade längderna. Så roligt med lite förändring! 😊

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2016-01-27

Kopprig sombre

Kopprig sombre

Kopprig sombre
Min fina kund hade en ganska jämn kopprig ton med en liten utväxt. Det var ett jättebra utgångsläge för att få till en fint kopprig sombre. Vi valde en brunkopprig botten som matchade den befintliga mellanfärgen. I topparna blekte jag och använde Olaplex i blekningen för att bevara hårets kvalité. Jag älskar de koppriga tonerna som går från mustigt kopparbrun i botten, till softa kopparblonda toppar - Mer värme i kylan!

Hilda Wistrand 2016-01-27