FRISÖR I STOCKHOLM

PEACH STOCKHOLM

Frisör i Stockholm - Peach Stockholm

Vilka vitaminer är bra för håret?

Vilka vitaminer är bra för håret?

Hej på er kära vänner! Jag tror att det råder en babyboom i Stockholm just nu, för jag har så många underbara kunder som ploppar fina bebisar just nu 😍 Så mysigt och roligt! Men, vad många av mina kunder råkar ut för är dessa nedrans "amningshår". Kroppen prioriterar inte håret just nu och håret får en vitaminbrist och man tappar mer hår än vanligt. Det är helt ofarligt och för de allra flesta mammor så växer håret ut igen så småningom (gärna i dessa söta babyhår kring ansiktet som man blir smått tokig på, haha). För vissa personer hjälper det att förebygga detta genom att innan BF äta extra kosttillskott för håret och tvätta med schampo anpassad för detta problem (Nioxin är min favorit!). Och sedan får man hålla i att vara duktig med detta i flera, flera månader. Det är ingen garanti att det funkar, men för vissa hjälper det! Och då har jag och mina kunder diskuterat och vridit på det här problemet nu och jag känner att det kunde vara roligt med en liten lista på vilka vitaminer som är bra för håret och varför: 

  • Vitamin B12. Hela vår kropp behöver den här vitaminet och har du brist på B12 kommer du drabbas av håravfall och för tidigt åldrande. Men som tur är finns vitaminet i maten vi äter, så som fisk, kött, mejeriprodukter och ägg.
  • Vitamin A. Hjälper din hårbotten att producera talg och smörja hårbotten så den inte känns torr och stram, vilket kan resultera i torrt hår. Vitamin A är även bra för synen och kroppens slemhinnor. Vitaminet finns det gott om i den svenska maten, bl.a. i grönsaker, rotfrukter, ost och ägg.
  • Vitamin B9. Hjälper håret att växa fortare och är helt enkelt folsyra. Folsyra är bra för kroppens ämnesomsättning och de röda- och vita blodkropparna. Du hittar det i bl.a. linser, groddar, sparris, spenat och broccoli.
  • Vitamin B5. Hela familjen B är bra för kropp och knopp egentligen. Vitamin B5 heter ofta Panthenol (pantotensyra) när den återfinns i olika hårprodukter och hjälper håret att binda fukt och bli starkare. Denna vitamin hjälper även att motverka acne, trötthet och balansera kolesterolhalten. Denna viktiga vitamin får du i dig via animaliska produkter och baljväxter, t.ex. ägg, kyckling, sötpotatis och avokado.
  • Vitamin E. Hjälper till att öka blodcirkulationen i hårbotten, vilket gör att håret verkligen får i sig sina vitaminer och växer så bra som möjligt. Finns i bl.a. ägg, margarin, avokado, groddar och fullkornsprodukter.
  • Vitamin C. Bra mot håravfall och boostar immunförsvaret. Pigg antioxidant som bekämpar de fria radikalerna som sliter på ett hårstrås celler. Vitaminet hittar du i apelsiner, nypon, brysselkål, grönkål, röd paprika, chili, blomkål och broccoli.
  • Zink. En viktig mineral för hårets välmående. Har du brist på zink kommer du att drabbas av håravfall, pigmentbortfall och ditt hår kommer att bli skört och det är inte helt ovanligt att vi faktiskt har en liten brist på denna mineral. Du hittar den i proteinrika livsmedel så som kött, ägg, fisk, skaldjur, ost och mejeriprodukter.
  • Järn. Även järnbrist kan ge håravfall. Järnet hjälper till att stimulera ny tillväxt och har du brist på det kommer kroppen inte att prioritera järn till hårsäckarna. Men du hittar järn i maten och kan äta mer av rött kött, fisk, ägg, fågel, persilja, nässlor, mörka bladgrönsaker m.m. Min favorit är paltknäckebröd, mums!
  • Kisel. Finns naturligt i kroppen och bygger kollagen och bindväv. Kisel behövs i hela kroppen och avtar med åren, vilket kan göra håret skörare. Kisel behövs för att hårets keratin ska växa fram som det ska och en stramare hårbotten gör att håret växer sämre. Du hittar kisel i bl.a. råris, bladgrönsaker, nötter, bambuskott, rödbetor, sojabönor och frön m.m.

Detta var några av alla de viktiga komponenterna som behövs i kroppen för att håret ska må så bra som möjligt. Det finns en enorm mängd vitaminer och studier som går åt olika håll, så jag ska inte trassla in min för mycket. Men dessa punkter är safe to say viktiga för håret och kan vara bra att ha lite koll på. För det allra mesta räcker det med maten du äter och just amningshår är en klass för sig som lugnar ner sig efter ett tag. Hoppas att ni blev lite klokare i alla fall och tyckte att det var roligt med det här inlägget. Just ja, skönheten på bild har inget med texten att göra, hon är bara en av mina mönsterelever med att använda bra hårprodukter till sitt hår. För precis som att det är viktigt att ta hand om håret på insidan är det viktigt att ta hand om håret på utsidan. Lycka till! 

Camilla Lind 2018-06-26

Natulig hårfärg med babylights slingor

Natulig hårfärg med babylights slingor

Min fina kund som jag hade idag vill gärna att hennes hårfärg ska se väldigt naturlig ut, men vill ändå få lite liv och solkysst känsla, så här har jag lagt tunna slingor och inte så många för att behålla mycket av hennes egna färg men så att det lite olika skiftningar i håret. Sen la jag en glansgivande toning med beiga pigment och rensade alla slitna toppar 👌✨🌸

Jennie Andersson 2018-06-25

Sugen på att jobba hos Peach Stockholm

Sugen på att jobba hos Peach Stockholm

Nu var det dags igen för lite nya härliga kollegor på Peach Stockholm Östermalm. Vi letar efter kreativa frisörer att förgylla vår mysiga salong med ännu mer kunskap. Känner du att det är dags för nått nytt och vill vara en del av ett härligt och lite galet skönhetsteam. Tveka inte att maila in ditt cv till oss på my@peachstockholm.se.
Hoppas vi ses!

My Erlandsson Frisör på Östermalm 2018-06-25

Hårtrend sommar 2018 - Stort lockigt hår

Hårtrend sommar 2018 - Stort lockigt hår
Hårtrend sommar 2018 - Stort lockigt hår
Hårtrend sommar 2018 - Stort lockigt hår
Hårtrend sommar 2018 - Stort lockigt hår

Hej på er! Här kommer en hårtrend som varit stor 2018 och som är så ruskigt snygg nu såhär på sommaren. Stort lockigt hår, more is more! Har du egna lockar som går att pumpa upp till max så är det bara att gratulera - drömhåret! 😍 Om du saknar bouncet så kan du alltid locka håret med en smalare locktång. Minns ni Paulinas grymt snygga lockar? De är gjorda med Cerawand 13-26mm 👍

Vill du ha mer inspiration skrev Malin tidigare ett inlägg om lockigt hår för herrar och har klippt en rejält kort och snygg frisyr på en fin tjej här. Och tidigare i år gjorde jag ett bildregn på den här fina trenden, länk här. Lycka till!

Camilla Lind 2018-06-25

Sommar öppettider

Sommar öppettider

Hej alla underbara!!

Mellan den 25/6-3/9 har vi sommar öppettider här på Peach Stockholm, följande tider gäller :)

Måndag - Torsdag 09:00 - 18:00

Lunchstängt 13:00 - 14:00

Fredagar 08:00 - 17:00

Lunchstängt 12:00 - 13:00

Varmt välkommna!!

My Erlandsson Frisör på Östermalm 2018-06-25

Tips på bra hårprodukter - schampo, balsam, styling, skydd i solen m.m.

Tips på bra hårprodukter - schampo, balsam, styling, skydd i solen m.m.

Hej kära vänner! Hoppas att ni har haft en underbar midsommar tillsammans med nära och kära. Här kommer en video med mina favoritprodukter just nu. Dessa darlings använder jag VARENDA vecka!😍 Inga sponsringar, bara massa goa tips. Hoppas att ni får en skön söndagskväll och en bra start på den nya veckan. Puss & Kram från Camilla!

Camilla Lind 2018-06-24

Glad Midsommar!

Glad Midsommar!

Glad midsommar på er kära vänner! Idag stänger salongen i Vasastan klockan 17.00 och salongen på Östermalm 19.00. Imorgon midsommarafton har vi stängt, men öppnar som vanligt igen på måndag. Hoppas att ni alla får en underbar midsommar med nära och kära, och förhoppningsvis en solglimt eller två! 😉☀️🌸

Camilla Lind 2018-06-21

Askblond hårfärg med balayage slingor i silver, beigeblond och cendré

Askblond hårfärg med balayage slingor i silver, beigeblond och cendré
Askblond hårfärg med balayage slingor i silver, beigeblond och cendré
Askblond hårfärg med balayage slingor i silver, beigeblond och cendré
Askblond hårfärg med balayage slingor i silver, beigeblond och cendré
Askblond hårfärg med balayage slingor i silver, beigeblond och cendré

Hej och hå, här har vi x antal slingor hörni! 😍 Min underbara kund hade en fin grundfärg när hon kom och som ni ser är hennes toppar ganska ljusa, men hennes botten och mellanparti hade en bit kvar på resan och nu ville hon bli riktigt sommarblond. En askblond dessutom, men med fejdade rötter så utväxten inte blir så jobbig och så att hon får ett schysst djup till hårfärgen. Jag har här gjort både folieslingor och balayage slingor. Jag har först lagt folieslingor som blir mer distinkta med ett rejält lyft, och sedan gått mellan foliepaketen med frihandsslingor med balayagetekniken där man lämnar några naturliga skiftningar imellan. På det viset får vi maximal uppljusning men att håret ändå känns levande och med flera nyanser snarare än att man helblekte det. Allting tillsammans med Olaplex såklart! ✨ Jag avlutade med en sval nyansering med något dämpade rötter och det gav det här mumsiga resultatet. Gla’ midsommar vänner! 🌸

Camilla Lind 2018-06-21

Fnissig video om besvärande situationer

Fnissig video om besvärande situationer

Vet ni vad, jag har ju glömt att dela söndagens video! 🙊 Men här kommer den i alla fall! Söndagens video är skapad i humorns tecken där jag och Malin visar saker kunder kan göra som besvärar frisören. Vi överdriver absolut och den här videon är tänkt att skämta om olika besvärande situationer som kan uppstå på salongen. Vi pekar inte ut någon enskild kund eller har ens någon speciell kund i åtanke, utan det här är historier som vi plockat med oss genom åren. Så ta oss med en hink salt och skratta MED oss, den här videon är skapad med kärlek och ödmjukhet - och en hel del flams och dubbelhakor 😂😂 Och om ni tycker om den så kan vi dessutom göra en video om jobbiga frisörer, det finns ett gäng sånna scenarion också! 😂

Camilla Lind 2018-06-20

Sommarnaglar

Sommarnaglar

Hur sugen blir man inte på glass när man ser dessa naglarna? Riktiga sommarnaglar!

Så härliga och så himla somriga, dessa är en förstärkning på den naturliga nageln ☀️🌸

Amanda Da Silva Naglar/Fransar på Östermalm 2018-06-19

Mörka och ljusa kalla slingor

Mörka och ljusa kalla slingor
Mörka och ljusa kalla slingor
Mörka och ljusa kalla slingor

Den här tjejen kom till oss för första gången med ett riktigt lurigt utgångsläge.. Vi ville få en mer naturlig färg och ta bort det gula ”bandet”. Efter några timmar gick hon härifrån med ett helt nytt hår! Mörkare botten med lite mörka och ljusa kalla slingor i längderna. Nice va?😍

Josefin Törmä 2018-06-19

Studentfin med fransar

Studentfin med fransar
Studentfin med fransar

I förra veckan tog fina Molly studenten och jag fick äran att fixa hennes fransar till den stora dagen. 

Vi körde på med rätt mycket fransar så de passar för alla firanden och det blev så fint! 

Önskar Molly & alla andra studenter all lycka till🎓

Amanda Da Silva Naglar/Fransar på Östermalm 2018-06-18

Sommarens kick-off 2018

Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018
Sommarens kick-off 2018

Puhh, vilken helg hörni! Vi har haft en så otroligt rolig helg tillsammans med hela gänget från Peach. Vi hade årets sommar kick-off här i Stockholm och det kunde inte ha blivit mer lyckat. På fredagen började vi med en konferens på Östermalmssalongen där vi hade genomgång med Wella. Flera nyttiga frågor fick bollas, vi körde problemlösning och pratade om olika hårtyper och färglösningar. Vi gjorde även en övning där vi testade olika produkters pH-värde och vad de får för påverkan på håret. Lunchen inmundigades på Paraden och personligen åt jag en så himla god torsk. Efter detta var det team-building och lekar tillbaka på salongen där vi bl.a. körde rita och gissa. Kan ni luska ut några av våra krumelurer på bild 4? 😂 Vi fick även besök av duktiga Evgenia som skämde bort oss med snygga airbrush tatueringar. Om ni är mer nyfikna på henne så hittar ni hennes hemsida här, och hon har tagit VM Brons i sitt yrke och är nummer 1 i Sverige och faktiskt Top 3 i världen, det är häftigt och väldigt roligt tycker vi. 😄

Men dagen slutade inte där, för som den generösa och underbara chef vi har så bjöd hon ju oss allihopa på Summerburst VIP! Skakade våra lurviga och dansade kvällen lång, så himla kul! 

Lördagen började med en så mumsig brunch (Ägg royale med lax, mmm...) och sedan drog vi till Gärdet för mera lekar. Prosecco-pong och kubb tillsammans med gott sällskap, följt upp av Summerburst dag 2, har vi världens bästa jobb eller vad? Och just ja! Vi har alla också fått de snyggaste bomberjackorna med Peach-loggan på - represent! 😍

Jag tycker att det är så himla roligt att vi gör saker tillsammans på Peach och att vi har så bra sammanhållning. Bra teamkänsla känns verkligen viktigt och att ha en chef som skämmer bort oss anställda och ser till att vi får lika stor del av kakan, det är faktiskt få förunnat. Tack så jätte mycket kära My, och tack till er grymma Peaches (och Paulina som var och hälsade på över helgen såklart). Tack, tack, tack! ❤️

Camilla Lind 2018-06-18

Kick-off

Kick-off
Kick-off
Kick-off
Kick-off
Kick-off

Hej vänner! Snabb update från vår Kick-off 😄 Förmiddagen har spenderats tillsammans med Wellas tekniker där vi bollat krångliga frågor, lärt oss mer om pH-värde och dess effekter samt inspirerats ännu mer. En vinlunch på Paraden och nu väntas lekar och team-building 😍 Och titta vem som är på besök? Kära Paulina såklart! Och spana in Alexandras festival look, henna+naglar+rosa hår, såå snyggt! 🌞🍾

Camilla Lind 2018-06-15

Sommar Kick-off

Sommar Kick-off

Woop woop, idag är det äntligen dags för vår årliga Kick-off! 😄 Så idag är båda salongerna stängda då vi kommer att hålla konferens och team-building under dagen, för att så ikväll skaka våra lurviga på Summerburst!! Har vi världens bästa chef eller vad? 😍 Häng med oss hela dagen på instastories! 🎉🎶🥂

Camilla Lind 2018-06-15