FRISÖR I STOCKHOLM

PEACH STOCKHOLM

Frisör i Stockholm - Peach Stockholm

Peach Stockholm välkomnar Hilda Wistrand

Peach Stockholm välkomnar Hilda Wistrand
Full av inspiration och skapandemotivation gör jag comeback i frisörbranschen efter ett par års paus från salongsjobb. Efter en tid fylld av studier och stylistjobb i reklambranschen har jag börjat sakna det kreativa skapandet och mötet med er kunder som frisöryrket innebär.
Jag är så glad att börja jobba med det fantastiska Peach-gänget och njuta av den nya fina salongen på Östermalm. Mina tidigare år som frisör har jag arbetat och även bott i Gnesta och i Nyköping, men nyfikenheten förde mig till Stockholm.
Med en gedigen frisörutbildning och mitt gesällbrev i ryggen ser jag fram emot att få bjuda på professionell hårvård och service i en hemtrevlig miljö.
Den 4 januari slår vi upp portarna på Östermalm men du kan redan nu gå in på vår onlinebokning och boka en tid hos mig :)
Varmt välkomna!
Hilda Wistrand 2015-11-22

Donera hår Stockholm

Donera hår Stockholm
Här har vi ett fantastiskt roligt jobb jag fick för ett tag sedan. Min fina kund ville donera hår till organisationen Änglahår som skapar peruker åt cancersjuka barn och kom till oss på Peach Stockholm. Här klippte jag av håret i flätor som min kund sedan lätt kunde ta med sig och skicka dit hon önskade. Resultatet blev en kort page med fyllighet och attityd. Kriterierna för att få donera hår hittar man lättast på organisationens egen sida http://anglahar.se. Hoppas detta inspirerar några av er att göra detsamma! :)
Malin Kvaernå 2015-11-20

Ljusbrun hårfärg - Bronde!

Ljusbrun hårfärg - Bronde!
Ljusbrun hårfärg - Bronde!
Ljusbrun hårfärg - Bronde!
Idag har jag fått göra vackra Rosita fin i håret.
Hon hade en mörk utväxt och en orangebrun färg i längderna som kändes för ljus i botten och för varm. Vi kom fram till att vi ville göra en soft ombre som är mörkare i botten och ljusare i längderna med en mer beige ton snarare än orange. En ljusbrun hårfärg som är en blandning av blont och brunt, så Bronde!
Jag har både färgat hennes botten och gjort slingor i olika nyanser, både ljusa mörkblonda och mellanbruna. Tänk nyanser av nougat, honung och kall kanel med en chokladig grund, låter inte det mumsigt? 😋
Allting avslutades med en svalare nyansering och toppning. När jag stylade håret använde jag en volymtång och kreppade Rositas botten för volym och lockade längderna med GHDs plattång. Lockarna borstade jag ut och la på plats med lite hårspray 🌞
Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-11-19

Veckans favorit

Veckans favorit
Veckans favorit
Denna veckans favorit är färgen petroleumgrön/blå, som jag tycker är en riktigt snygg färg på hösten att antingen klä sig i, sminka sig eller helt enkelt pimpa upp hemmet med. Sen är den faktiskt inte helt tokig att ha som hårfärg heller ;)
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2015-11-18

Tips för torra naglar och nagelband

Tips för torra naglar och nagelband
Så här års kan naglarna ta mycket stryk. Det blir kallare ute och det är säkert fler än jag som ännu inte tagit fram vantarna.
De första man oftast lägger märke till är att nagelbanden blir torra och det är svårt att låta bli att riva på de tills det börjar blöda och sen ångrar man sig lika fort att man rörde de.. Ta fram nagelsaxen och klipp bort de lösa istället. Så enkelt och det minskar risken för att det ska bli värre.
Något annat som är väldigt vanligt är att naglarna skivar sig, samma där, att det ska vara så svårt att låta bli att pilla.. ;) En nagel är uppbyggd av många olika lager och så här på hösten/vintern när dessa blir uttorkade släpper lagren från varandra och naglarna känns tunna och sköra, dom har väldigt lätt för att gå av. Jag brukar tipsa om att hålla nageln kort med hjälp av en nagelfil och sedan att inte röra de flisor som blir, oftast blir det bara värre då.
Nummer ett då, de allra viktigaste! OLJA! En bra nagelbandsolja som man maserar in runt naglarna minst en gång om dagen får dels nagelbanden att bli mjukare, blodcirkulationen ökar och det ger den nya nagel som växer ut återfuktning och styrka. Säg hejdå till torra nagelband och sprödda naglar!
Malin Sevelin 2015-11-18

Ljus koppar hårfärg

Ljus koppar hårfärg
Ljus koppar hårfärg
Min fina, fina kund kom till mig med en önskan om ett helt nytt hår. Då hon har lite frisörskräck hade topparna missunnats och håret var väldigt blekt och glanslöst. Målet var att få ett långt, friskt hår i en härlig mjuk koppar färg.
Vi började med att göra upp en plan för hur vi skulle få hennes längder friskare. Istället för att bara kapa av håret så bestämde vi att klippa lite mindre av topparna men mer regelbundet och mer ofta. Så får vi bort det värsta slitna idag och hon slipper känna att jag bara kört över henne med saxen 😏
Efter toppningen så förpigmenterade jag håret. Ju mer blekt ett hår är desto färre pigment innehåller hårstråna och man behöver boosta det extra mycket om man ska få en långvarig, fin varm färg sedan. Efter förpigmenteringen färgade vi hela kalaset med en lite mjukare, djupare färg i botten och sen en kolakoppar på längderna som inte känns skrikig.
Och visst blev färgen helt underbar? Håret uppfattas mycket tjockare och glansigare och min kund fick mer färg i ansiktet. Som avslutning köpte hon hem både färgbevarande schampo och balsam från SP så hon kan ta hand om sin nya hårfärg på bästa sätt!
Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-11-18

Kort herrfrisyr

Kort herrfrisyr
Tänkte att jag skulle passa på att lägga ut en bild på en utav alla våra herrar som vi faktiskt också klipper :) Här har vi satsat på en kortare nacke och sidor men sparat lite längd uppe på som man antingen kan ha lite slätare och stiligare eller rufsa till rejält om man vill. Jag har använt mig utav två produkter, en saltvatten spray (surfbomb) i fuktigt hår för att få lite mer textur i håret, och sedan avslutade jag med ett matt vax ( K-gravel ) för att allt ska ligga på plats :)
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2015-11-17

Havreblond hårfärg

Havreblond hårfärg
Här har vi en härlig havreblond färg som jag gjorde på min härliga kund för ett tag sen, hon ville slippa få en skarp utväxt och få lite mer liv till sina längder :)
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2015-11-16

Wella kurs

Wella kurs
Godmorgon underbara vänner idag är vi borta hela Peach Stockholm teamet på kurs och öppnar först 14:00. Då är ni varmt välkommna :).
My Erlandsson Frisör på Östermalm 2015-11-16

Avfärga håret

Avfärga håret
Idag har jag fått sätta händerna i vackra Patricias hår. Hennes hår är väldigt tjockt, lockigt och torrt hår som blivit färgad allt mörkare och mörkare, av både frisörer och hemmafärgningar. Så nu hade hon tröttnat på den mörkröda brunsvarta färgen hon fått och var redo för förändring. Och där kom lilla jag in i bilden med Olaplexen i högsta hugg. Jag började att avfärga hennes längder tillsammans med blekning och Olaplex. Efter detta satte vi en mustig neutral mellanbrun färg i hela håret och jag penslade även i några ljusare slingor kring ansiktet för att bryta upp och ge hennes hår lite mer frisyr.
Då hennes hår är väldigt lockigt och torrt så tycker jag det är lite extra fint med olika djuphetslägen i färgen (lite mörkare botten, ljusare längder och levande slingor ovanpå det) så inte allt bara känns som en enorm mössa. Vi gjorde även upp en plan för nästa gång vi ses att fortsätta detta projekt. Pö om pö så ska vi nog få ur den envisa rödbruna nyansen och få en mer ljusbrun färg med guldiga toner snarare än röda. Men sånt här tar lite tid och man får dela upp arbetet på olika sittningar, men idag tycker jag att vi kom en god bit på vägen! Färgen känns mycket mer smickrande till Patricias ansikte och det brunsvarta är nu ett minne blott ☺️
Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-11-13

Kall blond ombre

Kall blond ombre
Idag fick jag göra en riktig makeover! Min gulliga kund var less på sin skarpa utväxt och gula toner, samt var sugen på lite mer hår med hjälp av extensions, och vilken skillnad det blev! Jag la en kall bottenfärg nära hennes egen som jag kammade ner en bit, sen fick längderna en kall toning och även 90st keratinvaxslingor för ett längre och tjockare svall!
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2015-11-12

Sommarbröllop håruppsättning

Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Sommarbröllop håruppsättning
Nu i November-mörket tänkte jag att det passade bra att minnas tillbaka till ett av våra underbara sommarbröllop. Det var en vacker dag borta på Stallmästaregården som jag och Paulina hyrdes ut till att få pyssla om ett helt brudsällskap. Paulina fick sätta sina flinka fingrar i otroligt vackra Violaine's hår och make-up för att göra henne redo för den stora dagen. Den blev en större uppsättning som involverade både löshår, flätor och blommor. Jag fick gå loss på både brudens mamma, syster, tärna och brudgummens mamma. Paulina fick även fixa håret på ytterligare en tärna. Det var en dag full med härliga hår, skratt och fina stunder.
Bläddra gärna bland bilderna och kika på våra håruppsättningar och dröm dig bort till ett underbart sommarbröllop. Vi önskar brudparet all lycka! 💐
Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-11-11

Herrfrisyr

Herrfrisyr
Herrfrisyr
Här kommer en liten bild på min härliga kund som valde att köra en maskinklippt nacke och lite längre längder uppe på toppen med olika texturer. Vi glömmer liksom bort att ta kort på våra snygga herrar men kanske vi borde bli bättre på det? Är herrfrisyrer något ni vill se mer av på bloggen? 😋
Kan även glatt meddela att vi tagit in några riktiga favoriter från American Crew,
så nu finns det lite fler olika stylingprodukter att välja på hos oss.
Paulina Andersson 2015-11-11

Mustig sombre

Mustig sombre
Fina Evelina (som faktiskt är från mina hemtrakter🙋) var här för en tid sedan och piffade till sin hårfärg. Hon hade en gammal ljus ombre från sommaren och en rejäl utväxt med sin egna färg som hon nu faktiskt tyckte om. Så vi valde att jobba vidare med hennes egna färger och dämpa ner den ljusa ombren till en mer sober, naturlig sombre. Detta med hjälp av några mörkare slingor i guldiga, ljusbruna nyanser, några nya ljusa inramande slingor vid ansiktet och så till sist en härlig lugnande toning på hela kalaset. Självklart glömde jag bort att ta en före-bild, sådär ivrig som man blir ibland när det kliar i frisörfingrarna, men en liten efter-bild kom vi i alla fall ihåg! ☺️
Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-11-10

Veckans favorit - Pastell & Granny Hair!

Veckans favorit - Pastell & Granny Hair!
Veckans favorit - Pastell & Granny Hair!
Veckans favorit - Pastell & Granny Hair!
Veckans favorit - Pastell & Granny Hair!
Veckans favorit - Pastell & Granny Hair!
Veckans favorit - Pastell & Granny Hair!
Veckans favorit - Pastell & Granny Hair!
Här kommer veckans favorit, nämligen Granny Hair!
Nu har jag snöat in mig rejält på de riktigt askiga hårfärgerna, både pastellerna och de lite skitigare blyertstonerna. De har ju varit inne ganska länge nu men jag får helt enkelt inte nog. Så här kommer ett litet bildregn med olika gråa hår samt lite tips vad man kan tänka på vid en sån här hårfärg.
Många av de gråa färgerna vi ser är hår som man först blekt nästan helt vita innan de tonats in till de läckra askiga, blåa och/eller violetta tonerna. Det är väldigt svårt att få ett mörkbrunt hår askigt bara sådär, oftast krävs en form av uppljusning, neutralisering följt av askig toning för att få till färgen. Det kan kräva flera olika frisörbesök innan du når din drömbild, så ha tålamod och för en dialog med din frisör om eran långsiktiga plan.
En annan sak man kan tänka på innan frisörbesöket är att leta inspirationsbilder. Jag tycker att det är super kul att kika på olika bilder och se vilken smak man har. Men, värt att tänka på är att många pastell-färger som man ser på internet inte är äkta. Idag finns många olika appar och filter som man kan ändra hårets färg på fotot. Det är bra för mig som frisör att se vart inspirationen kommer ifrån och vad vi strävar mot, men det är lite svårt att leva upp till en hårfärg som inte ens existerar på modellen i verkligheten utan bara i datorn/telefonen 😋
När du väl fått din drömfärg så kommer här mitt sista tips:
Alla extremare färger rinner ut snabbare än naturliga färger och den superaskiga färgen sitter tyvärr inte så länge utan lite extra hjälp hemma i duschen. Så vad kan du göra hemma för att bibehålla kylan i din färg?
Min favorit är att blanda Revlons färgbomber (Nutri Color Créme) nummer 1002 eller White Fondant med en ärta 009 och 002 för att kunna leka loss lite hemma och behålla nyansen.
Lycka till! ✌️
Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-11-09