FRISÖR I STOCKHOLM

PEACH STOCKHOLM

Frisör i Stockholm - Peach Stockholm

Så får du mindre fett hår

Så får du mindre fett hår
Så får du mindre fett hår
Ofta frågar kunder vad man kan göra för att få sin hårbotten mindre fet. Visst är det irriterande när håret hänger platt, lätt blir stripigt och man tvättar håret var och varannan dag. Här kommer lite tips på vad du kan göra för att bryta den cykeln.
- Tvätta mer sällan.
Ju mer du tvättar håret, desto mer olja (sebum) kommer din hårbotten att producera. Det är kroppens sätt att skydda huden från uttorkning och tvättar du konstant bort det naturliga fettet kommer du i en ond cirkel. Försök att gå längre mellan schamponeringarna, kanske det räcker med att bara skölja håret med ljummet vatten och balsam i topparna ibland?
- Rätt produkter.
För tunga produkter gör ditt hår platt och mer fett i botten. Balsam ska inte hela vägen ner i botten utan främst i längderna. Schamponera två gånger med ett schampo anpassat efter dig. Min favorit är Bain Divalent från Kérastase som lugnar ner oljeproduktionen i hårbotten men vårdar torra toppar på samma gång. Man vill inte ha ett för uttorkande schampo så rådgör med din frisör.
- Volym.
Ge hårbotten en chans att andas. Ett hår med mer volym i botten blir inte lika fort fett. Föna håret gärna med huvudet upp och ner och någon lätt volymprodukt. Jag upplever att när jag använt en volymtång (tänk en mini räffel-tång) i min botten när det är nytvättat så får jag en härlig volym som varar till nästa tvätt och gör mitt hår mindre platt. Mer luft mellan stråna = mindre kompakt och fett. Att sluta pilla i håret under dagen är ett annat tips. Smutsiga fingrar som pillar med luggen ger dig garanterat en snabbare stripig lugg. Torrschampo är en riktig räddare i nöden och perfekt att ta till dagen innan tvätt-dag.
- Tålamod.
En mindre fet hårbotten händer inte över en natt. Man får vara envis, bli expert på strama hästsvansar och flätor och ge det helt enkelt lite tid. Ibland är det mer hormoner som susar runt i kroppen och man har perioder då håret känns mer fett än andra perioder. Ha tålamod! Det är så värt det i slutändan när du inser att du faktiskt bara tvättar håret 1-2 gånger i veckan, snarare än varje morgon. Du får friskare hår och hårbotten som resultat, och tjugo minuter extra att snooza på morgonen 😋☀️
Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-10-20

Brun hårfärg

Brun hårfärg
Brun hårfärg
Startar denna vecka med denna härligt mustigt bruna färg som jag gjorde för några veckor sen på min gulliga kund :)
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2015-10-19

Fransk ombre naglar

Fransk ombre naglar
Säger ett stort grattis till min fina kund som gifte sig i helgen. Naglarna skulle såklart pysslas om inför vigseln och vi valde att köra på en fransk ombre med ganska många blinkande stenar. Super fräscht med det lilla extra!
Malin Sevelin 2015-10-19

Sombre hair

Sombre hair
Sombre hair
Ljuvliga, underbara sombre hår. Här har jag på min fina kund lagt tunna slingor och gett henne en mjuk, naturlig hårfärg där hon inte kommer att besväras av skarpa utväxter.
Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-10-19

Veckans favorit: Läppstift

Veckans favorit: Läppstift
Veckans favorit: Läppstift
Veckans favorit: Läppstift
När man inte har så mycket energi, tid eller lust att göra sig snygg på morgonen denna mörka årstid så är läppstiftet verkligen en räddare i nöden. En helsvart outfit och en knut på huvudet kan ibland kännas lite tråkig men med ett läppstift ser hela looken helt plötsligt väldigt genomtänkt och snygg ut. Satsa på ett läppstift av bra kvalitet samt en läppenna i matchande färg som du kan rama in läpparna snygg med. Kan även rekommendera att använda en läpprimer för längre hållbarhet. Gå in till en kunnig säljare och be om hjälp och råd att hitta ett läppstift som passar just dig. Hoppas dessa fantastiska sminkningar kan inspirera er till höstens mörka dagar och härliga fester! :)
Malin Kvaernå 2015-10-16

Kall beige blond

Kall beige blond
Önskar en trevlig helg med denna goding, en kallbeige blond färg med olika skiftningar och nyanser!
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2015-10-16

Vackert ombre hår

Vackert ombre hår
Härlig beige ombre fotad i ett varmt ljus :)
Malin Kvaernå 2015-10-16

Beige ombre

Beige ombre
Här fick jag ett rejält hår att jobba med! Massor av uppljusande folieslingor med Olaplex samt en askig toning har fått färgen att gå från en varm kopparguldig färg till en soft och naturligt beige hårfärg. Avslutade det hela med att locka håret med en konformad locktång från GHD och olja för fin glans och lyster. :)
Malin Kvaernå 2015-10-15

Throwback Thursday Instagram

Throwback Thursday Instagram
Throwback Thursday Instagram
Medan jag njuter utav en långhelg tänkte jag att det passade bra med en liten "Throwback Thursday". En återblick genom salongens Instagram vilka som ligger i toppen om flest gillade bilder. Så kanske man får lite inspiration från tidigare fina kunder 😊
Ni får väldigt gärna följa oss på Instagram: peachstockholm
Camilla Lind Frisör i Vasastan 2015-10-15

Isblond ombre

Isblond ombre
Sofi hade inte färgat håret på ett bra tag när jag nu fick äran att ge hennes hår nytt liv. Jag har lagt en toning i hennes botten som är lite mörkare än hennes egna hårfärg och som har lite mer lyster. Har även lagt mjuka folieslingor i mellanpartiet samt ett par ut på längderna, och sedan tonat längderna till en isig blond ton. Nytt och fräscht! :)
Malin Kvaernå 2015-10-14

Kopprig hårfärg

Kopprig hårfärg
Igår var det dags att fräscha till min kunds hårfärg, och då valde jag att lägga en lite mörkare kopprig färg som funkar bra till hösten och passar perfekt till hennes blåa ögon :)
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2015-10-14

Chokladbrun hårfärg med koppartoner

Chokladbrun hårfärg med koppartoner
Igår fick jag göra ett väldigt roligt jobb när Hanna var här med önskemål om en varm, brun hårfärg med skiftningar. Jag har tonat håret i en chokladbrun färg och lagt in slingor med härliga koppartoner. Så snyggt nu på hösten, speciellt till svarta eller mörkgröna textilier så färgen verkligen framhävs :)
Malin Kvaernå 2015-10-13

Mörkblond soft ombre

Mörkblond soft ombre
Igår va härliga Erika hos mig med en bild på en färg jag gav en kund i våras som inspiration till sin nya hårfärg. Jag rekommenderade att göra den lite kallare i tonerna för en naturligare känsla för just henne. Jag la en färg i botten och mörkare skiftningar på längderna och avslutade det hela med en kallare mörkblond ton. En härlig höst-blond färg! :)
Malin Kvaernå 2015-10-13

Nagelförlängning på nagelbitare

Nagelförlängning på nagelbitare
Bättre sent än aldrig. Camillas nerbitna naglar fick lite kärlek inför vår resa till London. När man biter ner sina naglar vill dom växa snabbare för att komma ut och skydda fingret igen, rätt bra hur kroppen fungerar men inte alltid lika kul för utväxten. Denna bild är tagen idag, 5 dagar efter nagelförlängningen gjordes, det växer så de knakar.
Vi har gjort naglarna lite tjockare på sidorna för att undvika sprickor samt hållt det relativt kort. Alla kan få fina naglar! Nu hopps vi på att dessa får växa till sig där under och bli starka och fina!
Malin Sevelin 2015-10-13

70-tal hår

70-tal hår
Min fina kund skulle iväg på tema-fest á la 70-tal och ville ha hjälp med sitt hår. Hippie-cowboy var riktlinjerna och detta blev resultatet! Blandade texturer, lösa flätor och tvinningar samt lite smycken på det.
Så himla roligt!💃
Paulina Andersson 2015-10-13