FRISÖR I STOCKHOLM

PEACH STOCKHOLM

Frisör i Stockholm - Peach Stockholm

Naturella naglar med snöflingor

Naturella naglar med snöflingor
Kylan inspirerade oss igår. Min fina kund som älskar den naturella gelén cover pink ville ha något extra så vi tåg fram den tunna penseln och målade dit lite snöflingor samt adderade lite glitter. Nu kan man väl bara hoppas att snön är påväg på riktigt❄️
Malin Sevelin 2015-11-25

Bad hair day

Bad hair day
Bad hair day
Bad hair day
Bad hair day
Bad hair day
Bad hair day
Ibland är det verkligen kaos på morgonen och håret ett enda skatbo, så här kommer lite tips på snabba räddare-i-nöden att ta till vid en bad hair day.
Är du en tofs-människa som under hektiska mornar slänger upp håret i en knut? När du kommer fram på jobbet så är mitt tips att tippa hela huvudet upp och ner och gör en in- eller utbakad fläta med start i nacken innan du sätter upp håret i tofsen. Det går på 1 minut och gör frisyren så mycket mer intressant. Ett annat tips är att göra en inbakad fläta från benan vid luggen och upp till knuten. Ett tredje tips att prova sätta tofsen på ett annat ställe på huvudet än samma gamla vanliga. Prova att ha den snett och långt ner så man anar den när man ser dig framifrån, en fläta i luggen tillsammans med det och du ser riktigt fixad ut. Går på någon minut bara!
Flätor är bra lösningar men om du känner dig lätt naken med håret uppsatt så kan du köra lite torrschampo i benan och bara ha en lös fläta i längderna i det utsläppta håret? Bra mot frissigt och omedgörligt hår men känns ändå som nånting. En halv knut av överhåret har varit inne länge och den är också en bra nödlösning för stressade mornar.
Har du en grå utväxt som du får panik över så rekommenderar jag en produkt som heter Color Wow. Det är ett puder i olika nyanser där du kan sminka över utväxten i benan. Funkar också till slingade, ljusa hår.
Många av bilderna här ovan har jag lånat från otroligt kreativa Helen Torsgården. Hon bloggar för Vecko Revyn och visar i fina videoklipp hur man får till håret på egen hand. Rekommenderas varmt!
http://blogg.veckorevyn.com/hiilen/2015/09/02/22-flatade-frisyrer-tutorials
Ett annat hett tips är att spana in Björn Axéns youtube-videor där de visar hur du får till olika frisyrer hemma själv. Man kan även läsa deras guide på deras hemsida.
http://www.bjornaxen.se/howtogetthelook
Stort lycka till med era morgon-barr, hoppas att ni fått lite hjälp på traven! 😊
Camilla Lind 2015-11-24

Chokladbrun hårfärg

Chokladbrun hårfärg
Chokladbrun hårfärg
Min fina kund var redo att mörka ner sitt hår och få mer färg. Hennes hår hade gamla rester från olika slingor i längderna och en rejäl utväxt. Vi valde att köra en mustig och varm chokladbrun hårfärg med väldigt mjuka sombre-slingor. Detta för att liva upp längderna men behålla trycket i botten. Slingorna känns diskreta och mjuka och hela håret har en varm ton utan för röda pigment. En toppning på det och håret känns som nytt! :)
Camilla Lind 2015-11-24

Trend : Top Knot

Trend : Top Knot
Trend : Top Knot
Trend : Top Knot
En trend som slagit igenom stort nu på höstkanten är faktiskt den frisyr som många kopplar med soffmyset hemma, nämligen knuten! Den ska nu sitta högt upp på huvudet och är helt rätt både slarvigt busig och stram. Även i kombo med en lugg är denna knut riktigt snygg och är även optimal när man har ett par örhängen eller ett halsband som man vill lägga fokus på. Här har ni ett par bilder att hämta inspiration ifrån, kanske till julfesten? :)
Malin Kvaernå 2015-11-23

Från mörkt till ljust hår

Från mörkt till ljust hår
Förra veckan fick jag göra en helrenovering på en kund som var less på sin mörka färg och ljusa utväxt som kom fram så snabbt. Jag började med att avfärga, för att sedan lägga en grundfärg som dämpar ner de väldigt varma pigmenten som kommer fram när man avfärgar och blandade sedan upp längderna med lite ljusa slingor också. Nu hade vi tur och hennes mörka färg ville släppa rätt bra så slutresultatet vart denna fina färg, men man ska alltid vara medveten om att det oftast tar flera besök när man ska gå från mörkt till ljust :)
Jennie Andersson 2015-11-23

Peach Stockholm välkomnar Hilda Wistrand

Peach Stockholm välkomnar Hilda Wistrand
Full av inspiration och skapandemotivation gör jag comeback i frisörbranschen efter ett par års paus från salongsjobb. Efter en tid fylld av studier och stylistjobb i reklambranschen har jag börjat sakna det kreativa skapandet och mötet med er kunder som frisöryrket innebär.
Jag är så glad att börja jobba med det fantastiska Peach-gänget och njuta av den nya fina salongen på Östermalm. Mina tidigare år som frisör har jag arbetat och även bott i Gnesta och i Nyköping, men nyfikenheten förde mig till Stockholm.
Med en gedigen frisörutbildning och mitt gesällbrev i ryggen ser jag fram emot att få bjuda på professionell hårvård och service i en hemtrevlig miljö.
Den 4 januari slår vi upp portarna på Östermalm men du kan redan nu gå in på vår onlinebokning och boka en tid hos mig :)
Varmt välkomna!
Hilda Wistrand 2015-11-22

Ljusbrun hårfärg - Bronde!

Ljusbrun hårfärg - Bronde!
Ljusbrun hårfärg - Bronde!
Ljusbrun hårfärg - Bronde!
Idag har jag fått göra vackra Rosita fin i håret.
Hon hade en mörk utväxt och en orangebrun färg i längderna som kändes för ljus i botten och för varm. Vi kom fram till att vi ville göra en soft ombre som är mörkare i botten och ljusare i längderna med en mer beige ton snarare än orange. En ljusbrun hårfärg som är en blandning av blont och brunt, så Bronde!
Jag har både färgat hennes botten och gjort slingor i olika nyanser, både ljusa mörkblonda och mellanbruna. Tänk nyanser av nougat, honung och kall kanel med en chokladig grund, låter inte det mumsigt? 😋
Allting avslutades med en svalare nyansering och toppning. När jag stylade håret använde jag en volymtång och kreppade Rositas botten för volym och lockade längderna med GHDs plattång. Lockarna borstade jag ut och la på plats med lite hårspray 🌞
Camilla Lind 2015-11-19

Veckans favorit

Veckans favorit
Veckans favorit
Denna veckans favorit är färgen petroleumgrön/blå, som jag tycker är en riktigt snygg färg på hösten att antingen klä sig i, sminka sig eller helt enkelt pimpa upp hemmet med. Sen är den faktiskt inte helt tokig att ha som hårfärg heller ;)
Jennie Andersson 2015-11-18

Tips för torra naglar och nagelband

Tips för torra naglar och nagelband
Så här års kan naglarna ta mycket stryk. Det blir kallare ute och det är säkert fler än jag som ännu inte tagit fram vantarna.
De första man oftast lägger märke till är att nagelbanden blir torra och det är svårt att låta bli att riva på de tills det börjar blöda och sen ångrar man sig lika fort att man rörde de.. Ta fram nagelsaxen och klipp bort de lösa istället. Så enkelt och det minskar risken för att det ska bli värre.
Något annat som är väldigt vanligt är att naglarna skivar sig, samma där, att det ska vara så svårt att låta bli att pilla.. ;) En nagel är uppbyggd av många olika lager och så här på hösten/vintern när dessa blir uttorkade släpper lagren från varandra och naglarna känns tunna och sköra, dom har väldigt lätt för att gå av. Jag brukar tipsa om att hålla nageln kort med hjälp av en nagelfil och sedan att inte röra de flisor som blir, oftast blir det bara värre då.
Nummer ett då, de allra viktigaste! OLJA! En bra nagelbandsolja som man maserar in runt naglarna minst en gång om dagen får dels nagelbanden att bli mjukare, blodcirkulationen ökar och det ger den nya nagel som växer ut återfuktning och styrka. Säg hejdå till torra nagelband och sprödda naglar!
Malin Sevelin 2015-11-18

Ljus koppar hårfärg

Ljus koppar hårfärg
Ljus koppar hårfärg
Min fina, fina kund kom till mig med en önskan om ett helt nytt hår. Då hon har lite frisörskräck hade topparna missunnats och håret var väldigt blekt och glanslöst. Målet var att få ett långt, friskt hår i en härlig mjuk koppar färg.
Vi började med att göra upp en plan för hur vi skulle få hennes längder friskare. Istället för att bara kapa av håret så bestämde vi att klippa lite mindre av topparna men mer regelbundet och mer ofta. Så får vi bort det värsta slitna idag och hon slipper känna att jag bara kört över henne med saxen 😏
Efter toppningen så förpigmenterade jag håret. Ju mer blekt ett hår är desto färre pigment innehåller hårstråna och man behöver boosta det extra mycket om man ska få en långvarig, fin varm färg sedan. Efter förpigmenteringen färgade vi hela kalaset med en lite mjukare, djupare färg i botten och sen en kolakoppar på längderna som inte känns skrikig.
Och visst blev färgen helt underbar? Håret uppfattas mycket tjockare och glansigare och min kund fick mer färg i ansiktet. Som avslutning köpte hon hem både färgbevarande schampo och balsam från SP så hon kan ta hand om sin nya hårfärg på bästa sätt!
Camilla Lind 2015-11-18

Kort herrfrisyr

Kort herrfrisyr
Tänkte att jag skulle passa på att lägga ut en bild på en utav alla våra herrar som vi faktiskt också klipper :) Här har vi satsat på en kortare nacke och sidor men sparat lite längd uppe på som man antingen kan ha lite slätare och stiligare eller rufsa till rejält om man vill. Jag har använt mig utav två produkter, en saltvatten spray (surfbomb) i fuktigt hår för att få lite mer textur i håret, och sedan avslutade jag med ett matt vax ( K-gravel ) för att allt ska ligga på plats :)
Jennie Andersson 2015-11-17

Havreblond hårfärg

Havreblond hårfärg
Här har vi en härlig havreblond färg som jag gjorde på min härliga kund för ett tag sen, hon ville slippa få en skarp utväxt och få lite mer liv till sina längder :)
Jennie Andersson 2015-11-16

Wella kurs

Wella kurs
Godmorgon underbara vänner idag är vi borta hela Peach Stockholm teamet på kurs och öppnar först 14:00. Då är ni varmt välkommna :).
My Erlandsson Frisör på Östermalm 2015-11-16

Avfärga håret

Avfärga håret
Idag har jag fått sätta händerna i vackra Patricias hår. Hennes hår är väldigt tjockt, lockigt och torrt hår som blivit färgad allt mörkare och mörkare, av både frisörer och hemmafärgningar. Så nu hade hon tröttnat på den mörkröda brunsvarta färgen hon fått och var redo för förändring. Och där kom lilla jag in i bilden med Olaplexen i högsta hugg. Jag började att avfärga hennes längder tillsammans med blekning och Olaplex. Efter detta satte vi en mustig neutral mellanbrun färg i hela håret och jag penslade även i några ljusare slingor kring ansiktet för att bryta upp och ge hennes hår lite mer frisyr.
Då hennes hår är väldigt lockigt och torrt så tycker jag det är lite extra fint med olika djuphetslägen i färgen (lite mörkare botten, ljusare längder och levande slingor ovanpå det) så inte allt bara känns som en enorm mössa. Vi gjorde även upp en plan för nästa gång vi ses att fortsätta detta projekt. Pö om pö så ska vi nog få ur den envisa rödbruna nyansen och få en mer ljusbrun färg med guldiga toner snarare än röda. Men sånt här tar lite tid och man får dela upp arbetet på olika sittningar, men idag tycker jag att vi kom en god bit på vägen! Färgen känns mycket mer smickrande till Patricias ansikte och det brunsvarta är nu ett minne blott ☺️
Camilla Lind 2015-11-13

Kall blond ombre

Kall blond ombre
Idag fick jag göra en riktig makeover! Min gulliga kund var less på sin skarpa utväxt och gula toner, samt var sugen på lite mer hår med hjälp av extensions, och vilken skillnad det blev! Jag la en kall bottenfärg nära hennes egen som jag kammade ner en bit, sen fick längderna en kall toning och även 90st keratinvaxslingor för ett längre och tjockare svall!
Jennie Andersson 2015-11-12