FRISÖR I STOCKHOLM

PEACH STOCKHOLM

Frisör i Stockholm - Peach Stockholm

Trendalert - Man-Braids!

Trendalert - Man-Braids!
Trendalert - Man-Braids!
Den omåttligt populära långa tofsen hos killarna har tagit sig till nya, kreativa höjder.
Vad sägs som "Man-Braids" ?
Kul idé att förnya sin vanliga styling, gärna då med riktigt kortklippta sidor. Jag kommer ihåg när jag började kolla på tv-serien Vikings för en tid sedan och där ser man ju en hel del (snygga) män med olika flätor, så varför inte? 😋
Camilla Lind 2015-10-07

Lila ombre

Lila ombre
Lila ombre
Lila ombre
Idag fick jag göra ett fantastiskt roligt jobb på vår kollega Malin S! Efter att hon haft naturliga toner i håret under sommaren så var de nu dags att gå tillbaka till det färgstarka. Här har jag lagt en mörklila färg i botten och kammat ner, samt lagt ett par uppljusande slingor på längderna för lite mer liv och mjukare övergång. Det hela avslutades med att jag färgade in längderna med en mix av Revlons färginpackningar i toner av violett, lavendel och rosa. Det är inte många som vågar sig på en lila ombre men Malin vågar och bär upp den med bravur! :)
Malin Kvaernå 2015-10-05

Kort pagefrisyr

Kort pagefrisyr
Börjar denna soliga måndag med en kort page som jag klippte på min kund häromdan. Hon passade jättebra i denna frisyr och inte nog med det så är det hennes egna färg! Hoppas att ni får en härlig höstdag :)
Jennie Andersson 2015-10-05

Chokladbrun Lob

Chokladbrun Lob
Idag fick jag ett otroligt roligt jobb när min fina kund Jennie var här! Vi gjorde i våras ljusa slingor i hennes längder för ett naturligt intryck och sparade hennes naturliga färg i botten. Nu var hon redo för något nytt och jag har här färgat hennes hår i en härlig chokladbrun hårfärg och klippt av längden till den trendiga Lob-frisyren. En härlig solig fredag, vilken perfekt start på helgen! :)
Malin Kvaernå 2015-10-02

Gelenaglar med pressat glitter

Gelenaglar med pressat glitter
Före - under - efter!
Här har vi några riktigt mumsiga naglar med sommarkänslorna kvar. En fransk ombre, en riktig rosa toppat med glitter. Glittret har jag applicerat med en teknik som kallas för "pressat glitter". Med denna metod får man det verkligen att glänsa!
Malin Sevelin 2015-10-02

Kort page

Kort page
Klippte en lite ny variant av den korta pagen på min fina kund som jag hoppas kanske kan inspirera er som är sugna på ny frisyr till hösten! :)
Malin Kvaernå 2015-10-01

Veckans favorit: Luggen!

Veckans favorit: Luggen!
Veckans favorit: Luggen!
Nu när kylan börjar smyga sig på så kommer också mössan och halsduken fram, då tycker jag att det passar väldigt fint med en lugg till det. Antingen en tjock och rak hellugg eller den populära "gardinluggen" då det är två helare slingor på sidorna som ramar in ansiktet. Den varianten är perfekt för dig som kanske inte vågar sig på en hellugg eller snedlugg men vill ändå ha något som händer vid ansiktet. En lugg kan göra mycket till frisyren!
Jennie Andersson 2015-10-01

Så får du ditt hår att växa fortare

Så får du ditt hår att växa fortare
Så får du ditt hår att växa fortare
Så får du ditt hår att växa fortare
Många kunder frågor oss vad som får håret att växa fortare, och det är faktiskt flera faktorer som spelar roll. Läs gärna detta bamse-inlägg om hur du får ditt hår att växa så bra så möjligt 😊
- Regelbundna frisörbesök.
För dig som sparar och har en i överlag god kvalité på ditt hår räcker regelbundna klippningar var 10-12de vecka. Har du väldigt sprött hår kan det vara klokt att komma mer ofta och bara ta pysselite från topparna så att inte det slitna kryper högre upp på hårstrået. Fråga din frisör vad som passar ditt hår och sedan är det bra om frisören ser till att ligga på "pluskontot" i hur mycket hår som klipps bort kontra vad som växer ut.
- Minskat slitage.
Mindre fön, plattång, locktång, strama hårsnoddar med metallspännen och brutalt kammande i blött hår. Tänk även på snällare hårfärger och mindre kontraster mellan färgningarna (från brunett till blond tex.) Blir du sparsam på detta så kommer du se skillnad!
- Ökad vård.
Yes, det är ingen myt att produkter köpta på salong är bättre för håret. De innehåller mer vårdande och dyrare ingredienser och är inte lika utspädda med vatten. De kommer åt hårets porösare delar och verkar inifrån och ut. För vård på insidan är min favorit Olaplex som kopplar ihop hårets bindningar. För vård på utsidan är mina favoriter bl.a. O&Ms The Power Base (inpackning med protein för starkare hår), SPs Luxe-Oil serie (en hel serie med keratin och håroljor för styrka och fukt) och Redkens Extreme Anti-Snap (leave-in protein för tunna porösa hår). Kom också ihåg värmeskydd och solskydd! 😋
- Ökad hälsa.
Det här är den a b s o l u t viktigaste punkten. Hårets kondition kommer främst från insidan, vilka näringsämnen det får med sig när det växer från hårroten. Mår du inge bra så mår håret inge bra. Hår, hud och naglar är det som tar stryk först när kroppen mår dåligt och börjar spara in resurser. Stress, dåliga matvanor, för lite vitaminer, sömn, rökning, viktminskning, hormonförändringar, sjukdomar, medicin - allt sånt spelar otrolig roll för hårets hälsa. Oftast dröjer det några månader innan det syns på håret, man kan ha varit super stressad på jobbet i vintras och så "straffar" det sig i håravfall på våren.
- Ökad blodcirkulation.
Är man ofta stressad blir man lätt stel i axlar, nacke och hårbotten. Man kväver blodtillförseln till huvudet, får spänningshuvudvärk och som resultat får håret inte samma boost heller. Du kan äta kosttillskott med extra vitaminer till håret, men om dina hårsäckar har hämmad blodtillförsel följer inte alla vitaminer med och håret blir utan. Massera din hårbotten så ofta du kommer ihåg det så växer det faktiskt bättre.
- Tur i genlotteriet.
Slutligen, det som avgör om du kan få hår ner till ryggen eller inte är dina gener. Här i Skandinavien är det vanligt med tunna, fina strån som inte har samma förutsättningar att bli lika långt som grövre och starkare hår. Titta på dina släktingar. Jag har ärvt min underbara mormors hår, och varken hon eller jag kan få särskilt långt hår, men jag tycker om henne ändå 😊🌷
Lycka till! 🌿
Camilla Lind 2015-10-01

Ecaille

Ecaille
Ecaille
Ecaille
Mums för härliga hårfärger! Här har jag jobbat fram en fin Ecaille färg med hjälp av både balayage slingor och några mörkare Folieslingor. Jag har även färgat min fina kunds botten lite mustigare och toppat igenom längderna. Nu har hon en väldigt soft ombre där slingornas synlighet går att variera 🍂
Camilla Lind 2015-09-30

Soft ombre

Soft ombre
Min fina kund har tidigare bett om en soft ombre men inte känt sig riktigt bekväm med resultatet. Så idag när hon gjorde sitt första besök på Peach fick jag äran att färga hennes hår. Jag la en toning i botten som är mer lik hennes naturliga hårfärg och la mjukare slingor på längderna. Håret mellan foliepaketen har jag tonat in i en naturligare brun färg som passar fint ihop med bottenfärgen och blandas mjukt med slingorna. Det hela avslutades med en toning på slingorna för en mjuk och naturlig helhet. :)
Malin Kvaernå 2015-09-29

Veckans favorit, jumpsuit!

Veckans favorit, jumpsuit!
Veckans favorit, jumpsuit!
Äntligen fredag & innan jag slutar för dagen så ska jag berätta om min "veckans favorit". Eller ska jag kalla det "höstens favorit"? Det är i alla fall någotingn jag kommer bära i helgen. Är helt såld på alla dessa ursnygga Jumpsuits som finns i butikerna just nu! Till fest, till vardag eller varför inte till fredagsmyset framför en bra film! Variera med olika skor, acesoarer och styla hår och make up utifrån tillfälle. Byxdressen funkar alltid när allt annat i garderoben känns trist och välanvänt. Svart och marinblått är mina absoluta favoriter!
Vi i teamet önskar er en riktigt härlig helg!
Malin Sevelin 2015-09-25

Chokladbrun ombre

Chokladbrun ombre
Idag var härliga Anna hos mig för att ge sitt hår lite kärlek för första gången sen i december. Jag la en toning i botten för mer djup och för att undvika en skarp utväxt med tiden. La även uppljusande slingor på längderna med Olaplex och tonade in i en glansig chokladbrun ton för mer liv åt de matta och mörka längderna. Klippte bort de slitna topparna och avlutade med att ge håret härliga vågor med fin glans. Trevlig helg! :)
Malin Kvaernå 2015-09-25

Välmående långt hår

Välmående långt hår
Känner ni igen den här vackra tjejen?
Mia var faktiskt min allra först kund att få prova på Olaplex när vi tog in det i mars. Mia har redan fantastiskt hår, tunna strån men väldigt många. Vi började då ett "utsparnings-projekt" där hon ville få ett så fylligt och välmående svall som möjligt. Under sommaren har vi klippt hennes hår regelbundet och varit aktsam med hur många kemiska behandlingar vi utsatt längderna för. Och varenda gång hon har varit hos mig så har vi använt Olaplex. Då har vi alltså kunnat reparera hennes längder och stärka upp hårets bindningar regelbundet. Sedan har Mia var väldigt duktig på hemmafronten med att låta håret vila från alltför mycket hårfönande, plattångande och onödigt slit. Hon har blivit en fena på fina flätor och mjuka hårsnoddar och titta vilket resultat vi har fått! Igår gjorde vi nya ljusa slingor i hennes längder för att förstärka ombren och sedan toppade jag formen längst ner. Hennes hår är glansigt, starkt och välmående - och nu äntligen börjar det bli riktigt långt! Heja heja Mia! 👏
Camilla Lind 2015-09-25

Varm brun hårfärg

Varm brun hårfärg
Här på salongen passar vi på att springa ut när solen glimtar fram, det blir ju så fina bilder då! Här fick jag ett riktigt roligt jobb, vi klippte av en bra bit av hennes längder och sedan la jag en riktigt mustig och varm brun hårfärg. Passar perfekt till hösten 🍁
Jennie Andersson 2015-09-24

Trendalert - Shaved nape!

Trendalert - Shaved nape!
Trendalert - Shaved nape!
Trendalert - Shaved nape!
Trendalert - Shaved nape!
Trendalert - Shaved nape!
Är det något som har kommit tillbaka nu så är det den rakade nacken (shaved nape). Den kommer i lite olika varianter och passar både tjejer och killar. Min favorit är den trekantiga varianten som är supersnygg till den slarviga hästsvansen. Eller varför inte kombinera höstens populära Man-Bun med en chill och snygg rakad nacke? Bläddra gärna bland bilderna och inspireras!
Camilla Lind 2015-09-24