FRISÖR I STOCKHOLM

PEACH STOCKHOLM

Frisör i Stockholm - Peach Stockholm

Nyansera håret

Nyansera håret

Hej! Här är fina Petra som kom till salongen för att nyansera håret. Fördelen med att nyansera håret är att den fejdas ut successivt och därför slipper du få en markant utväxt. Du får även otrolig lyster vid en nyansering. Denna gång valde vi en lätt peach/rosa nyans. 🌸

Marie Erks Frisör på Östermalm 2019-08-19

Blont slingat hår kall

Blont slingat hår kall
Blont slingat hår kall
Blont slingat hår kall
Blont slingat hår kall

Min fina kund Matilda var hos mig idag och vi kom fram till att hon var här i februari senast. Färgen har hållt sig så fin, ingen skarp kant i utväxten och tonerna såg fortfarande superfina ut! Men idag var det dags för lite nya slingor i utväxten och en kallare nyansering med en underton av liiiiiiite värme för en lyxig känsla. 😍👌

Louise Zetterberg 2019-08-16

Blond med mörka slingor

Blond med mörka slingor

Hur fint är det inte med slarviga stylingar? Jag älskar beachwaves! 💥

Idag har jag gjort en riktig makeover på fina Karin. Hon var blond och solblekt när hon kom. Vi ville få ett mörkare intryck men ändå behålla skiftningar och liv i håret. Jag valde därför att lägga mörka slingor i hela håret och för att få en finare övergång har jag nyanserat in botten något mörkare. Pricken över i:et är den kalla nyanseringen. WOW! 🤩🙌🏻💥

Julia Hemlén 2019-08-16

Här kommer fyra bilder på en fantastisk hårfärg på Emily som jag gjorde igår. 💥 

Många som vill göra en förändring nu efter sommaren och det ville även hon. 🙌🏻😄

Jag har lagt ljusa slingor som fejdar mot hennes botten. Sen lagt en en strawberryblond nyans med inslag av rosa! 💕💓  gillar ni det? 

Julia Hemlén 2019-08-16

Vill du jobba som frisör på Peach Stockholm?

Vill du jobba som frisör på Peach Stockholm?

Nu är verkligen alla igång igen efter sköna sommar semestrar 😎☀️🌴. Vad är inte härligare då än lite nya inspirerande kollegor till vår Östermalms salong 😍. Känner du att det är dags för nått nytt och vill vara en del av ett härligt och lite galet skönhetsteam? Vi letar efter kreativa frisörer att förgylla vår mysiga salong med ännu mer kunskap. Tveka inte att maila in ditt cv till oss på my@peachstockholm.se. Hoppas vi ses!

My Erlandsson Frisör på Östermalm 2019-08-15

Är det endast dåligt att föna sitt hår?

Är det endast dåligt att föna sitt hår?

De allra flesta tänker på en hårfön som något dåligt. Och det tänkte jag reda ut lite genom att upplysa både de dåliga sakerna, men också det som faktiskt är en fördel med att föna sitt hår. 

Nackdelar:

-  Det torkar ut håret.

- Värmen sliter på håret. 

- Dålig teknik kan rugga upp håret på ytan så det blir frissigare. Även om man övertorkar håret kan håret bli extra torrt. 

Fördelar:

-  Man kan undvika problem med hårbotten. Ligger fukt kvar i hårbotten har bakterier lättare att växa och man kan även få hudirritation. Det är vanligast hos de med tjockt hår då luft har svårt att komma in i botten pga hårets tjocklek. 

- Man kan lättare få till den frisyr man önskar sig och även kontrollera envisa virvlar bättre. 

- Möjlighet att få en bra grund med volymgivande och vårdande produkter.

- Håret är känsligare i blött tillstånd och blir därför mer ”skyddat” från yttre påverkningar vid torrt tillstånd. Tex vinterkyla, hårtofs mm. 

Trots att listan med fördelar blev längre än nackdelarna så bör man se över hur ofta man fönar sitt hår då slitaget av fönen bör undvikas. När du fönar är det viktigt med bra värmeskydd i håret, och ett tips är att endast föna hårbotten om man vill undvika hudirritation men samtidigt vårda kvaliteten på längderna. 🤗

🌸 Bild från Pinterest 🌸

Malin Kvaernå 2019-08-14

Guldblond hårfärg

Guldblond hårfärg
Guldblond hårfärg
Guldblond hårfärg
Guldblond hårfärg

Jag fick precis ta hand om Carolinas fina hår efter fyra månader. Jag har fejdat slingorna ganska nära botten och lagt en nyansering som skuggar botten, så det inte blir så skarp utväxt. Sen en guldigare nyans som hon passar så bra i. 🙌🏻

Gillar ni hennes nya hårfärg?😃👌🏻

Julia Hemlén 2019-08-14

Varm blond hårfärg

Varm blond hårfärg
Varm blond hårfärg
Varm blond hårfärg

Älskar när hösten börjar närma sig och man får jobba lite mer med dom varma tonerna ljusa hår. Blir så himla snyggt! Vad tycker ni? 😍🌟

Louise Zetterberg 2019-08-13

Avfärgning

Avfärgning
Avfärgning
Avfärgning

Den här kunden hade under många år färgat sitt hår blå/svart med hemmafärgning, men ville nu gå mer åt sin naturliga svala färg. Vi gjorde därför en avfärgning i folie där vi paketerade allt hår i foliepaket med blekning och självklart olaplex. 6 timmar senare var vi så nära det önskade resultatet vi kunde komma på ett besök. Vi kommer ses igen om en snar framtid och fortsätta vårat projekt, men det här visar verkligen vilket jättejobb det är för oss frisörer att avfärga ett hemmafärgat, svart hår :) 

Ida Westin 2019-08-13

Camilla Lind 2019-08-13

Bronde hårfärg är en av höstens trender 2019

Bronde hårfärg är en av höstens trender 2019
Bronde hårfärg är en av höstens trender 2019
Bronde hårfärg är en av höstens trender 2019
Bronde hårfärg är en av höstens trender 2019
Bronde hårfärg är en av höstens trender 2019

Hellu! Jag sitter och filar på framtida blogginlägg inför den stundande hösten och vilka trender som gäller. Och så tänkte jag att Näe, jag gör inte ett jättebamse-inlägg, utan vi kör på flera små istället. Trender kommer och går mycket snabbare idag och vi vill bli ständigt inspirerade. Modet ändras i takt med sociala mediers svängar och saken är att man pratar mer om mikrotrender. Vi ska inspireras dagligen och boosta vår egna stil med det som vi influeras av. Så då passar det väl hur bra som helst med många små inlägg om vad som är hett i höst och vad som inspirerar oss just nu? 🤗

Just nu inspireras jag av dessa underbara mellanblonda / ljusbruna hårfärgerna, nämligen Bronde. Det är en hårfärg som ligger precis mittemellan, vill jag säga att tjejerna är blonda? Eller bruna? Nej, det är mellan dessa. En underbar hårfärg som uppfattas lite jämnare och helare, men tittar man närmre har den massor av glöd och lyster. Detta med hjälp av lätta skiftningar och en rörelse i hårfärgen. Man jobbar gärna med lättare färger så som toningar och babylights för att det ska kännas så naturligt som möjligt, men ändå genomtänkt och lyxigt. Det är bronde för mig, ett mer statement snarare än bara "jag lät det växa ut". Vad tycker ni? Visst är det en underbar färg att satsa på under dessa månader när man har massor av sol kvar i ansiktet och färgerna kombinerar varandra för ett underbart sensommar glow!☀

Camilla Lind 2019-08-13

Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår

Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår
Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår
Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår
Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår
Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår
Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår
Tips på bra hårprodukter för hjälp vid torrt hår

Hej alla semesterlirare! Jag hoppas att ni har haft en fantastisk sommar och är lika peppad för hösten som jag är. Vi har haft ett litet sommaruppehåll på vår YouTube men nu är det dags att kicka igång den igen. Jag frågade er på vår Instagram vad ni skulle veta mer om och SÅ många har frågor eller problem med torrt hår. Speciellt efter en sommar med sol och bad kan håret bli extra uttorkat. Det behöver skydd från farliga UV-strålar, uttorkande pool- och havsbad och mängder av fukt.

Alltid när jag är tillbaka från sommaren brukar jag göra en detox-kur i mitt hår följt av en nyansering för att få tillbaka glansen och den rätta tonen i håret. Jag är slingad blondin och mitt hår gulnar i solen som precis alla andra blondiner, så att få komma tillbaka till salongen och liksom få städa håret känns SÅ skönt. Har jag lätta beläggningar i håret (som kan ses som en lite matt och tung känsla) kör jag en Malibu C Blondes rensning innan nyanseringen. Har jag tvättat håret i kalkrikt vatten eller egen brunn så börjar jag med Crystal Gel innan nyansering. Läs mer om olika beläggningar i håret här.

Alright, clean slate. Nu ser håret fräscht ut, men hur är känslan? Det blir lite mjukare av Malibu kuren och mer följsamt efter nyanseringen, men det behöver massor av fukt efter sommaren. Man behöver ha koll på vilken typ av slitage ens hår har utsatts för och vad håret behöver - är det fukt som i rena moisturizing produkter, eller behöver det även proteiner och keratiner ifall det blivit skadat? Fråga din frisör som känner ditt hår och läs gärna mer om skadat hår här.

Jag tänkte tipsa om bra produkter för riktigt törstiga hår och dela in dem i olika hårtyper. Det finns tyvärr ingen ”Quick-fix 1 produkt löser alla dina problem” utan det handlar om att se håret som en helhet. Du behöver ett bra schampo, balsam, inpackning och leave-in. Det bör stå hemma badrummet!

TORRT HÅR SOM ÄR FÄRGAT/SLINGAT (normalt till tunt hår)
Schampo O&M Maintane the Mane, med tillhörande balsam och 7-day Miracle inpackning 1 gång i veckan i handdukstorkat rent hår i 15min. Efter duschen leave-in Know Knott fuktspray och SYSTEM Luxeoil i topparna.

BONUS: Torrbalsam för längderna med SYSTEM som innehåller torra lipider som återfuktar och gör håret smidigt och med lyster.

TORRT HÅR SOM ÄR OFÄRGAT/LÄTT FÄRGAT (normalt till lite tjockare hår)

Hela SYSTEMS fuktserie är så fantastiskt bra, schampo, balsam, inpackning. Kör med Luxeoil hårolja i längderna som leave-in och kombinera med torrbalsamet för bästa effekt.

TORRT HÅR SOM ÄR EXTREMARE FÄRGAT/SLINGAT (normalt till fint hår)

SYSTEM Color Save Schampo, balsam antingen Luxeoil eller Repair beroende på hur slitet håret känns och hur tunna hårstråna är. Color Save eller Hydrating Mask 1 gång i veckan i 15min i handdukstorkat. Leave-in Color Save Fluid och torrbalsam.

TORRT HÅR SOM ÄR BEHÖVER DET LILLA EXTRA (lockiga och/eller grova hår)

O&M Hydrate and Conquer Schampo och Balsam. 7-day Miracle som du droppar i lite Frizzy Logic hårolja innan användning. Handdukstorkat rent hår 15min, skölj med svalt vatten, 1 gång i veckan. Frizzy Logic återanvänds som leave-in, tillsammans med Project Sukoroi om håret är grovt och bångstyrigt.

Alternativt.

SYSTEM Hydrate Schampo med Smoothen Balsam. Beroende på hur grovt hår du har antingen Smoothen Mask eller Hydrate, droppa i Luxeoil hårolja innan användning och låt verka 15min i handdukstorkat rent hår 1 gång i veckan. Leave-in Hydrate Quenching Mist fuktspray och Luxeoil Cream Elixir som slätar ut och vårdar.

BONUS: En riktig lyxprodukt som gör underverk med håret är SYSTEM Elastic Force. Används i duschen det sista du gör innan du går ut. Spraya 4-6 pump genom ett handdukstorkat hår och skölj en snabb sväng med vatten. Detta silkesserum varar upp till 4 tvättar och gör håret AMAZING. Både mjukt och följsamt men också elastiskt. Anledningen varför du sköljer ur den är för att den är så galet koncentrerad (därav priset) så den blir lätt tung i sin renaste form.

Puh, det blev mycket namn och produkter där. Det du kan göra för att förenkla saker och ting är att du bokar en SYSTEM konsultation. Du får du sitta ner med någon av oss frisörer och göra en ordentlig utvärdering av ditt hår och ta reda på vilka produkter som passar. Det här är ett helt unikt test där vi diskuterar dina hårvanor och lägger in det i ett noga framforskat system. Och det bästa, konsultationen är gratis! Hoppas att ni blev lite klokare. Det finns så mycket att berätta, diskutera och lära om torrt hår så det är definitivt inte sista gången vi dyker in på ämnet. Jag kommer även att göra en VIDEO-GUIDE där vi fokuserar på just det här ämnet. Men jag hoppas att ni tyckte om den här matiga rackaren, lycka till vänner!

Camilla Lind 2019-08-12

Naturliga blonda slingor

Naturliga blonda slingor
Naturliga blonda slingor
Naturliga blonda slingor
Naturliga blonda slingor

Min kund hade inte varit hos frisören på ca 1 år så nu var hon redo för en förändring! Massor med balayageslingor för ett naturligt resultat och även några lite varma slingor för att få mer liv i längderna. Vad tycker ni? Hon blev så fin! 🌸☺️

Louise Zetterberg 2019-08-09

Naturlig blond hårfärg slingor i blont hår

Naturlig blond hårfärg slingor i blont hår
Naturlig blond hårfärg slingor i blont hår
Naturlig blond hårfärg slingor i blont hår

Igår fick jag pyssla om den här fina kunden. Målet var att hon skulle bli ljusare men inte känna sig ”för” blond. Så vi fokuserade på att göra många balayageslingor med en fade mot botten. Nyanserade sedan in hela håret i en beige/sval ton. 🌸 

Vi använde Olaplex genom hela behandlingen för minimalt slitage 🌟

Louise Zetterberg 2019-08-08

Krämig blond balayage ljusa slingor

Krämig blond balayage ljusa slingor
Krämig blond balayage ljusa slingor
Krämig blond balayage ljusa slingor

Idag var Alicia här för en riktig makeover! Senast hon var hos mig var i december så det var riktigt kul att få pyssla om hennes hår idag. Vi har gjort massor med balayageslingor för att få en så naturlig utväxt som möjligt. Nyanserade sedan håret med en krämig, beige ton. Hon passar så bra i sitt nya svall! 🌸🤩

Louise Zetterberg 2019-08-07