Frisör i Stockholm

Lyxig blondin

Lyxig blondin

Idag var denna härliga tjej hos mig för att få styr på sitt blonderade hår, vars nyans börjat dra åt det lite gulvarma hållet. Hon var också trött på sin markanta utväxt och önskade sig en lite mjukare övergång till längderna. Min lösning på problemet blev massvis utav finvävda folieslingor i utväxtpartiet, samt några slingor med en snällare blekningsstyrka en bit ut på några längder, för att därigenom trolla fram mer liv och rörelse till hårets helhet. Som avslutning nyanserade jag in hela håret i en lyxigt sandblond nyans med inslag av sval champagne för en naturligt vårfräsch look med riktigt fina highlights :)

Sofie Graw 2014-02-12

Brun ombre

Brun ombre

Min gulliga kund ville ha en uppfräschning av utväxten och så var hon sugen på en soft och mjuk ombre. Först la jag en bottenfärg som jag kammade ut på längderna för att bli av med utväxten och få mycket glans, sen valde jag att slinga längderna ljusa för att få den där mjuka övergången från mörkt till ljust. En lättare toning i schamponeringen gav slingorna en fin nyans och lyster.

Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2014-02-12

Din åsikt är viktig!

Din åsikt är viktig!

Nu är det väl verkligen på tiden att vi släpper in er i vår blogg! Era åsikter är jätte viktiga för oss och vi vill att ni ska vara involverade i allt vi gör :).

Hur ska vi få till det på bästa sätt? Jo, nu kan du nämligen både gilla, dela och kommentera våra inlägg. Vi vill höra just din åsikt!

My Erlandsson Frisör i Stockholm 2014-02-11

Mjuka folieslingor

Mjuka folieslingor
Mjuka folieslingor

Underbara Patrice var hos mig för att få lite mer liv i hennes fantastiska hår. Som småbarns mamma var hon även noga med att få en lättskött färg. Vi bestämde oss för att göra en soft sombre. Jag blekte upp folieslingor i underhåret som jag sen nyanserade in i en mjuk karamell nyans. Genom att klippa upp överhåret i mjuka etapper så kom färgen fram väldigt fint. Resultatet blev precis som vi önskat - en soft färg med mycket liv men utan utväxt att underhålla :).

My Erlandsson Frisör i Stockholm 2014-02-06

Årets första brud

Årets första brud

Idag hade jag årets första brud här på Peach, och det känns härligt att bröllopssäsongen snart drar igång på riktigt! Dagens uppsättning gick i rocka Billy tema och vi på Peach önskar Jennifer och hennes blivande make all lycka!

Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2014-02-06

Naturlig blond med varma och kalla inslag

Naturlig blond med varma och kalla inslag

Min fina kund var trött på att få så markanta utväxter och ville bli mer lik sin egna hårfärg. Resultatet blev en härlig mörkblond färg med lite slingor i både varma och kalla toner. På det viset ser färgen mer levande ut även om helhetsintrycket är ganska svalt och naturligt.

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2014-02-03

Ljusbrun Sombre!

Ljusbrun Sombre!
Ljusbrun Sombre!

Härliga Emelie var hos mig i somras för att bli riktig eldröd. Nu var hon trött på att underhålla den markanta utväxten och ville ha något mer naturligt. Då passade en sombre perfekt! Sombren är ombrens nya kusin med en softare nyans och en mjukare övergång mellan den mörkare bottenfärgen och de ljusare längderna. För att slippa den tydliga utväxten och få en mer naturlig stil kan man välja en bottenfärg som är väldigt lik ens egen.

Vi började med att avfärga håret för att få bort så mycket av den röda färgen som möjligt. De röda pigmenten släppte väldigt bra eftersom färgen tidigare var gjord hos oss. Hårfärg som finns att köpa i butik har en tendens att bita sig fast och är väldigt svår att få bort. Vilket kan bli ett problem när man vill byta hårfärg. När vi fått bort det mesta av de röda pigmenten lade jag en bottenfärg som var väldigt nära Emelies naturliga hårfärg. Jag drog ut bottenfärgen en bit på längderna och lade några ljusbruna folieslingor för att få en naturlig övergång. I schamponeringen avslutade vi med en nyansering för att få lyster och glans till de ljusa längderna. Resultatet blev en mycket mer naturlig hårfärg som ligger helt rätt i tiden.

My Erlandsson Frisör i Stockholm 2014-02-01

Slingad och mustig brunette

Slingad och mustig brunette

En av mina härliga ombre-kunder från i somras var tillbaka hos mig för en vinterstädning. Det fick bli en ny hårfärg med en mustig, varm brun grund tillsammans med nätta highlights och något ljusare längder :)

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2014-01-31

Vårens hårfärger 2014

Vårens hårfärger 2014
Vårens hårfärger 2014
Vårens hårfärger 2014
Vårens hårfärger 2014
Vårens hårfärger 2014
Vårens hårfärger 2014
Vårens hårfärger 2014

Nu tänkte jag att det var dags att kika på vårens trendiga hårfärger. Till våren ser vi många mjuka färger med vackra skiftningar och reflexer. Den omåttligt populära Ombren får ge plats till sin kusin Sombren, en softare frisyr med mjukare övergångar mellan den mörka bottenfärgen och de ljusare längderna. Trendigt i vår är toner av karamell, vanilj, brunt socker och honung. De färgerna hittar du både i fräscha Sombre-hår samt i de mustiga brunetterna med de nätta highlightsen. Man kan gärna lägga in lite varma slingor kring ansiktet för att lyfta sin bruna hårfärg till nästa nivå. Kikar vi på lite ljusare färger så är kopparblond och roséblond två heta nyanser. Den kopparblonda färgen ska gärna kännas lite solblekt och mjuk utan för skrikiga linjer medan den roséblonda färgen ska skimra och andas ungdom och glöd. Är man modig kanske man vågar sig på det riktigt pastell-färgade håret. Hårfärgen ska kännas lite urtvättad och påminna om bomull, "Stonewashed" är ledordet. Färgerna kan vara rosa, blå, lavendel eller riktigt isblond. Tänk romantisk punk och du är rätt ute! Jag hoppas att du har fått lite inspiration av mitt bildregn. Vi på Peach ska på färgkurs i mars och efter det kan jag lova ett nytt inlägg med massa inspiration från trendiga vår och sommarhår. Tills dess får ni hålla till godo, lycka till!

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2014-01-30

Peach Stockholm välkomnar Sofie Graw!

Peach Stockholm välkomnar Sofie Graw!

Ett nytt år går ju ofta synonymt med både nystarter och nya utmaningar, eller hur?

Frågar jag mig själv så är svaret ett givet ja. Därför känns det extra roligt för mig att få inleda 2014 med att bli en del av det härliga teamet på Peach Stockholm! Jag som ”nykomling” heter Sofie Graw - en mycket glad och människokär dalkulla, med en gedigen förkärlek till allt vad kreativt skapande innebär.

Det var här i Stockholm som jag utbildade mig till frisör och hårstylist – vilket också är det bästa jag någonsin gjort! Så nu, efter en period kantad av spännande stylingjobb på både visningar och photoshoots, jobb på salong och medverkande i diverse tävlingar både ute i landet och internationellt, så står jag redo att få sätta mina ivriga små fingrar i arbete här på Peach! Jag ser fram emot många fantastiska möten med Er alla där ute, och hoppas att vi kommer att få dela flera fina stunder av hårmagi tillsammans. För det är Ni värda!

Måndagen den 3 februari är min första dag, men ni kan redan nu boka en tid hos mig via vår smidiga onlinebokning.

Sofie Graw 2014-01-28

Från hemma blekt till mer naturlig

Från hemma blekt till mer naturlig

Min härliga kund hade blekt håret hemma väldigt länge och ville nu ha en mer naturlig färg där hon inte behöver slita så mycket på håret. Jag la en mörkare botten för att få extra djup i färgen och så att utväxten inte blir så skarp, och även lite mörkare slingor på längderna för att få mer skiftningar. Sen avslutade jag med en varmbeige toning för att få mer lyster och glans. En rejäl rensning på slitna toppar gav håret nytt liv igen :)

Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2014-01-28

Ny fin färg i januari mörkret

Ny fin färg i januari mörkret

Det som jag har gjort på min fina kund är att ta en rejäl rensning på topparna och sen en uppfräschning av färgen. Bottenfärgen ville hon ha rätt nära sin egen färg och sen förstärka dom redan lite solblekta topparna, och resultatet blev ett helt nytt hår :)

Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2014-01-27

Härliga extensions

Härliga extensions

Min fina kund hade en helt magisk hårfärg i sig själv naturligt men ville ge håret lite extra krut och längd. 100stk keratinslingor gjorde susen, håret blev både tjockare och längre. Synd bara att solen hann gå i moln när jag skulle knäppa bild nummer två, hennes hårfärg sprakade verkligen i solen, super fint blev det! :)

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2014-01-24

Vårens klippningar 2014

Vårens klippningar 2014
Vårens klippningar 2014
Vårens klippningar 2014

Nytt år och nya tag, dags att ta reda på vilka trender som gäller i vår! När det kommer till korta klippningar så är den busiga och lite ojämna "pojk-klippen" het i vår. Den ska kännas lite rufsig och med en lite hackig linje där formen hålls lite rundare för en feminin touch. Vågar du inte köra på pojk-kort så kommer även boben tillbaka i vår. Den ska också vara lite rufsig i kanterna. Återkommande för alla hårtyper i vår är att man ska våga blanda olika texturer. Man ska se lite ofixad ut, så länge det finns rörelse i håret så är du rätt ute. Boben gör sig fin både som lite rufsig, vågig och uppklippt. De längre håren bör även de satsa på en blandad textur. Sov med håret i flätor så har du en snabb väg till att sätta vårens trend. Långa hår får gärna sparas ut till hela längder som känns blanka och friska. Man kan gärna klippa upp håret vid ansiktet för att få ett svallande intryck där man kan locka håret bakåt, bort från ansiktet. Men tänk gärna så fylligt och jämnt klippt som möjligt utan för korta etager. Den ofixade känslan är ett säkert kort, den s.k. "Undone Look". Lycka till allihopa, långa som korta hår!

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2014-01-23

En ny kort frisyr!

En ny kort frisyr!

Min modiga kund var sugen på en kort frisyr med lite "edge", och den passade henne som handen i handsken! Åh så roligt det är med modiga kunder :)

Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2014-01-22