FRISÖR I STOCKHOLM

PEACH STOCKHOLM

Frisör i Stockholm - Peach Stockholm

Midsommar inspo

Midsommar inspo
Midsommar inspo
Midsommar inspo
Midsommar inspo

Har du inte bestämt ditt midsommar hår än ? Här kommer lite enkla men väldigt fina tips. Idag finns mycket fina blom kransar som faktisk ser väldigt äkta ut. Tycker alltid när man binder sin egna krans med färska blommor att dem håller max dem första timmarna. Så väldigt härligt att va snygg hela kvällen ! Vill man även göra något kul med färgen så är Revlon färgbomber ett kanon tips. Gillar man pastell så går den enkelt att blanda ut med den vita. Pastell är perfekt till midsommar, känns romantiskt och lyxigt. Gällande make up så tycker jag att man kan ta sitt favorit rouge och även lägga det på läpparna tillsammans med ett glans samt som ögonskugga , gillar att få ett fräscht intryck och lyster. 

Håller du i festligheterna men inte har bestämt fördrink än så har jag bästa tipset! En flaska mousserande vin blandas med en flaska alkoholfritt fläderbubbel. Serveras i dina finaste glas och toppar med sockervadd. Supersött och superfluffigt ! 🌸🌺🍓🍉

Glad midsommar , piffa på! ✨

Sara Pettersson 2016-06-22

Från långt till axellångt hår

Från långt till axellångt hår

Min fina kund från igår kom in och sa att nu ville hon bli ljus och få en helfärändring. Som ni ser på förebilden så har vi klippt av en bra bit på längden 😊 (Vi klippte lite mer när färgningen var klar) sedan brassade vi på med en massa tunna slingor för att få en lite mer helljus effekt än slingat 😃 Och sedan avslutade vi med en lite mer beige toning på allt 😊👌🏻 Och resultat blev ett somrigt ljust axellångt hår 🌸🌟

Sara Björk 2016-06-22

Från långt till kort hår

Från långt till kort hår

Jag hade en tjej häromdagen som m in och ville göra något helt nytt! Vilket för oss frisörer är en dröm att få höra 😍 Den här tjejen kom in och ville klippa en kort frisyr som hon kan ha lite busig och väldigt klassiskt, passar henne perfekt 😃👍🏻 Super modigt att våga klippa av så långt hår! 🌟

Sara Björk 2016-06-21

Koppar när den är som bäst !

Koppar när den är som bäst !
Koppar när den är som bäst !

Kul när ni kunder är vågade, här är min härliga kund från förra veckan som vågade sig på detta! Koppar tror många är en höst färg men kolla in lystern i detta hår. En solig dag och detta hår lyser som eld, grymt snyggt!

Viktigt att tänka på då man väljer att ha en intensivare färg är att vårda den hemma. Idag finns ett stort urval av olika typer färgbomber, min favorit är revlon och i detta fall nr 400. 

Fortsätt våga ! 🌟🌸😊

Sara Pettersson 2016-06-21

Bronde sombre med chokladbrun botten

Bronde sombre med chokladbrun botten
Bronde sombre med chokladbrun botten
Bronde sombre med chokladbrun botten

Härliga Jenny har fått en glansig och pigmentrik sombre med chokladbrun botten och bronde på längderna. Förra gången Jenny var hos mig var hon helt ofärgad och vi bestämde oss för att bara ljusa upp slingor på längderna och spara hennes egen botten i en sombre. Den här gången var hon sugen på att göra sig lite mörkare och ha lite chokladbruna toner. 

Det första vi gjorde var att titta på bilder och färgtofsar för att jag skulle förstå vad Chokladbrun innebär för just henne. Chokladbrun kan ju vara ljusare och mörkare, kallar och varmare, så chokladbrun för den ena är inte chokladbrun för den andra; ni fattar principen. 

Vi bestämde oss sedan för att jobba med intensivtoning istället för färg vilket inte ger en riktigt lika skarp utväxtkant, men har ändå en bra hållbarhet. Dessutom ger den otroligt mycket glans. Vi valde att lägga oss på samma ljushetsläge som Jennys egna färg, också det för att mildra utväxten. 

De flesta vill göra sig ljusare på sommaren och bleka slingor för att sedan fram åt hösten lägga en mustig brun ton med mycket glans. Jag tycker att Jenny gjorde helt rätt i att göra toningen redan nu, för se hur otroligt fint färgen kommer fram när solen lyser på. Bläddra bland bilderna för att se hur stor skillnaden är på glansen och färgen när jag tagit bild ute i solen kontra i dagsljus inomhus. Solen plockar ofta fram lite mer värme så när solen gassar på hjässan så ser bottenfärgen nästan lite rödbrun ut och längderna får mer guldlyster.

Vem vill inte gå runt och glänsa med det här svallet i sommarsolen? ☀️

Hilda Wistrand 2016-06-21

Askig bronde ombre hårfärg med beigeblond och cendré

Askig bronde ombre hårfärg med beigeblond och cendré
Askig bronde ombre hårfärg med beigeblond och cendré
Askig bronde ombre hårfärg med beigeblond och cendré

Äntligen dags för underbara Paola att få pyssla sin hårfärg. För längesedan påbörjade vi ett projekt att bleka bort hennes mahognyfärg och få en så askig färg som möjligt. Det har tagit sin goda tid och flera besök men nu börjar vi äntligen se ljuset i tunneln. Idag kom hon med ett härligt semester-blekt hår där solen verkligen plockat fram alla orangea och gula pigment igen. För att få den här läckra mörkblonda hårfärgen räckte de inte med att bara lägga på en kall toning då de finns för mycket varma pigment i underton. Man måste alltså fortsätta att bleka håret mer, främst i mellanpartiet, för att få den kalla nyanseringen att fästa. Men tack vare Olaplex både hos frisör och för hemmabruk var inte det några problem för Paolas hår. Jag har intensivtonat hennes botten för extra djup och sedan lagt grova frihandsslingor där hela längderna har blekts. Sedan har jag lagt en mörkare nyansering med toner av nougat, beige och cendré bronde i hennes mellanparti och en askig silver på längderna. Helheten känns mjuk och naturlig och bra nog mycket kallare. Värt att veta är att även den här färgen kommer att bli guldig när solens strålar sätter igång att bleka det i sommar, så Paola kommer vara flink med att använda Revlons kalla färgbomber på det hemma så får hon bevara sin snygga hårfärg längre. 😄✨

Camilla Lind 2016-06-20

Glossy glossy gyllenblond

Glossy glossy gyllenblond
Glossy glossy gyllenblond

Här fick jag ett härligt svall att bita i! Min gulliga kund som är ganska ljus i sig själv ville återgå till gyllenblond efter ett tag som ljusbrun. Hon hade kört med färginpackningar hemma som hade slagit åt det lite lätt grönskiftande hållet och kände att håret var lite livlöst. Efter massor med blekta slingor och längder varvat med en lite dovare karamellton (allt med Olaplex för att bibehålla kvalité och glans) och en härligt glansig toning hamnade vi på denna härliga sommarblonda färg! 

Efterbilden som är tagen i ett rätt kallt och regnruskigt kvällsljus visar färgen i ett kallare sken, under glödlampan inne såg man mer av de gyllene tonerna, men utan att kännas gul eller orange, riktigt mumsigt och naturligt helt enkelt👌

Paulina Andersson 2016-06-20

Att gå från brunett till blondin

Att gå från brunett till blondin

Jag tänkte visa och berätta om resultatet av en slingning när man går från brunett till blondin. 

Den här tjejen har varit mörkhårig en tid och har haft lite rödbruna toner i sitt hår. Nu var hon sugen på att gå mot blondt och var helt införstådd med att det kan ta sin tid. När man färgbehandlat/tonat håret tidigare är det svårt att säga på förhand precis hur mycket färgen kommer "släppa" av blekningen. Blekningen, som logiskt nog, bleker bort pigmenten kommer bli olika ljus beroende på hur hårt färgen sitter. Man får också förvänta sig att färgen som uppstår efter blekning blir mer varm om det funnits varma/röda pigment i den tidigare bruna tonen och även om man färgat flera gånger. Det samma gäller om man är mörkare, flera ljushetssteg tar längre tid att uppnå och tar fram mer värme när man bleker.

Här har jag blekt många många slingor i hela håret. Eftersom färgen satt ganska hårt blev inte slingorna superljusa. Det kom också fram en ganska varm/orangeaktig ton som jag såklart ville neutralisera. Det gör jag efter att jag sköljt bort blekningen genom att lägga en nyansering (det är en typ av toning). När jag gör slingorna i en kallare ton så upplevs de också något mörkare pga att ögat uppfattar kalla toner som lite mörkare än varma toner. Askblond upplevs lite mörkare och dovare än guldblond till exempel. 

Det blev alltså resultatet av en sittning. Nu får min kund gå ut i solen och låta sommaren bleka lite innan vi går på nästa omgång med ljusa slingor. 

Med lite tålamod kommer hon till slut uppnå en blond härlig färg i sitt hår ☀️

Hilda Wistrand 2016-06-20

Bröllopsdag

Bröllopsdag
Bröllopsdag
Bröllopsdag
Bröllopsdag

Jag älskar verkligen mitt jobb😍 Idag fick jag äran att göra underbara Rakels bröllops frisyr och makeup 😊 det bästa med att jobba som frisör är att man får vara med om sådana här tillfällen. Jag älskar verkligen att göra uppsättningar och blir helt lyrisk när man får vara med och bidra till någons bröllopsdag 😃 Här gjorde vi en lite mer romantisk och lös uppsättning, vilket passar Rakel perfekt 😍 Jag önskar henne och hennes man en underbar dag och all lycka i livet och deras äktenskap! 🌸💕

Sara Björk 2016-06-18

Skötselråd för lång hållbarhet av din fransförlängning

Skötselråd för lång hållbarhet av din fransförlängning
Skötselråd för lång hållbarhet av din fransförlängning
Skötselråd för lång hållbarhet av din fransförlängning
Skötselråd för lång hållbarhet av din fransförlängning

Jag får väldigt mycket frågor angående skötselråd till fransförlängningar så jag tänkte skriva ett inlägg om det lite mer utförligt😊

-Se till att inte ha använt oljiga produkter på ögonfransarna innan behandlingen då det kan vara svårt att få bort och kan leda till att limmet inte fäster lika bra. Om du använder sminkborttagning/ögonkräm som innehåller olja så undvik den ett dygn innan behandling!

-Undvik vatten kring ögonen de första 24 timmarna efter behandlingen så att limmet hinner härda. Därefter rekommenderas det att skölja ögonen någon gång om dagen - rena fransar är välmående fransar!

-Var noga med att tvätta bort sminkrester kring ögonen. Det går bra att använda vattenlöslig mascara på din fransförlängning (men kom ihåg punkt 1).

-Ens egna fransar är i olika cykler och brukar normalt tappas/bytas ut var 6 vecka, vilket innebär att man tappar mellan 3-5 fransar om dagen. Det är alltså din naturliga frans som lossnar och det är ingenting att oroa sig över. Det är även vanligt att fransarna längst ut ramlar av först då det är dom som utsätts för mest slitage (om man sover med huvudet mot kudden, gråter, kliar sig osv). 

-En påfyllning görs mellan var tredje-femte vecka, exakt hur ofta är svårt att säga då det är väldigt individuellt, kring 30% av fransarna bör vara kvar för att vi ska hinna få ett så fylligt resultat som möjligt.

Kort och gott: undvik olja kring ögonen ett dygn innan behandling och vatten ett dygn efter. Håll rent. Sen kan du göra i princip vad som helst, men vid överdrivet slitage kan fransarna lossna snabbare. 

Hoppas ni har fått svar på det ni undrar, annars är det bara att höra av er och fråga på!😃🌸

Elinor Hallin 2016-06-17

Bruduppsättning

Bruduppsättning
Bruduppsättning

Den her fine bruduppsättning gjorde jeg forge uke på min søte kunde. Her har jeg tupperet hele håret og krøllet (lockat) det med ghd's glattetang. Så har jeg gjort en mellomhøg oppsettning med krøllene bak og latt litt hår få henge fram rundt ansiktet for en romantisk touch på det hele. 🌸

Ingvild Norevik 2016-06-17

Pastell lila hårfärg

Pastell lila hårfärg
Pastell lila hårfärg

Jeg var så heldig å få fikse vår egen Hilda på håret forge uke, og jeg hadde det så gøy! Endelig var det min tur å få leke rundt med pastellfarger og på Hilda har jeg brukt to ulike. Fargen jeg la i bunn er en mix mellom en grå og en lilla pastell farge for å få en skikkelig kald bunnfarge. På lengdene har jeg blandet till en lys, klar lilla  farge som passer Hilda kjempe bra! Jeg bare elsker disse pastell fargene 😃🌸 Nå skal Hilda være superflink hjemme med fargbomb for å holde på den fine lilla fargen lengst mulig! 🌟

Ingvild Norevik 2016-06-17

Bad hair day inspo

Bad hair day inspo
Bad hair day inspo
Bad hair day inspo

Hallå alla glada!

Idag är det fredag och vi poppar gamla hits på salongen och regnet verkar ha upphört för stunden. Mina ursnygga kollegor Paulina och Malin får stå ut med mig ibland när jag och kameran är i farten. Jag grabbade tag i dem och konstaterade att de hade räddat upp sin dåliga hårdag (bad hair day) med bravur. Malin hade råkat ut för regn + torrschampo = kris imorse och körde då en snygg och stilren hatt. Paulina hade vaknat upp med en stjärtbena deluxe (ni vet när benan bara ser ut som ett Mc-Donalds-M) så hon löste det med en enkel fläta av överhåret. Så snygga kollegor jag har (säger jag tryggt bakom kameran). 

Trevlig helg på er! 💕

Camilla Lind 2016-06-17

Askblond hårfärg

Askblond hårfärg
Askblond hårfärg

Här är min härliga kund från igår. Hennes önskemål va att bli blond igen, jag valde då att göra tunna fina folieslingor genom hela håret. Vi använde självklart olaplex för att inte slita mer på håret, detta är perfekt inför sommaren och inte bara på blonda hår utan till alla, mer Ola plex åt folket ! 🙌🏻 Vi avslutade behandlingen med en kall nyansering för att få en härlig askblond hårfärg, lovely ! 😊🌸

Sara Pettersson 2016-06-17

Bruduppsättning

Bruduppsättning

För ett litet tag sedan var vackra Lotta här och blev lite extra tjusig inför den stora dagen. En härligt mjuk och romantisk bruduppsättning blev det och en mjuk make up med fokus på ögonen. All Lycka till er! 🎉🌺

Paulina Andersson 2016-06-16