FRISÖR I STOCKHOLM

PEACH STOCKHOLM

Frisör i Stockholm - Peach Stockholm

Beige blonde

Beige blonde
Idag var härliga Maria här och jag fick äran att förvandla hennes blekta hår till en soft beige blond hårfärg. Perfekt nyans till hösten! :)
Malin Kvaernå 2015-10-28

Halloween inspiration

Halloween inspiration
Halloween inspiration
Halloween inspiration
I helgen är det halloween och känner du liksom jag att det där med maskerader är superkul så kommer här några tips!
Jag kikar gärna på Pinterest efter inspiration och där finns massor av Do It Yourself (gör det själv) guider som är väldigt hjälpsamma. YouTube är också en enorm inspirationskälla för mig. Våga leka loss med olika verktyg och kosmetisk rekvisita. Gå ut i skogen och samla på dig kvistar, mossa, härliga gula löv och lek, lek, lek! Samla på dig dina favoritsmycken och tupera in dom i frisyren eller köp häftiga linser för att ta din kostym till nästa nivå. Tre tjejer som jag tycker är helt grymma på make-up och som har mängder med Halloween inspiration på deras bloggar är Promise Phan (driver en extremt fantasirik YouTube kanal), Linda Hallberg (gör tillsammans med BikBok en häftig halloween kollektion) och Helen Torsgården (ruggigt läskiga och blodiga kostymer med massa tips).
Lycka till och ha en fantastiskt rolig halloween! 👻💀🎃
Camilla Lind 2015-10-27

Askig hårfärg

Askig hårfärg
Askig hårfärg
Askig hårfärg
Min fina kund ville ha en mjuk och fin sombre med hennes egna färg kvar i botten.
På längderna har jag blekt upp nya slingor som jag sedan tonat in i en fin askig hårfärg.
En klippning på det och lite mjuka lockar så känns håret tiptop! 💇🏻
Camilla Lind 2015-10-26

Kopprig hårfärg

Kopprig hårfärg
Nu till hösten tyckte min härliga kund att det var dags för lite mer färg. Jag la en lite mörkare kopprig färg i botten och blandade upp hennes ljusa längder med lite slingor i samma ton för att få ett fint spel :)
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2015-10-26

Extensions

Extensions
Min fina kund kom in för ny färg och nya extensions. I sommras gjorde vi en mer kopprig variant men denna gång Blev det en härligt mustig röd ton som passar alldeles underbart i dessa höstiga tider!
Paulina Andersson 2015-10-23

Ecaille

Ecaille
Idag var gulliga Patricia hos mig för att göra något nytt med sitt hår och var sugen på det senaste, nämligen Ecaille. För att få mer pigment och lyster till hennes hår har jag jobbat med en mustig brun färg i botten samt vävt slingor på längderna i olika bruna nyanser med varma toner. Det blonda håret mellan foliepaketen fick även det en uppfräschning med en toning för ett mjukt helhetsintryck. Längden klippte jag av en rejäl bit för att få bort allt slitet hår och mer fyllighet. Härligt höstig makeover! :)
Malin Kvaernå 2015-10-23

Veckans favorit: Hårscarf

Veckans favorit: Hårscarf
Veckans favorit: Hårscarf
Veckans favorit: Hårscarf
Veckans favorit: Hårscarf
Veckans favorit: Hårscarf
Då var det min tur att lägga upp en av mina riktiga favoriter nämligen hårscarf även kallad bandana. Tycker det är en super härlig accessoar som funkar året om. Antingen om man vill köra scarfen bandana style runt huvudet eller med en hästsvans och knyta den uppe på huvudet - super snyggt!
Vi ser även många som har den som en turban nu när årstiden börjar bli kallare, det är helt enkelt bara att låta fantasin gå bananas. Här kommer ett litet bildregn, hoppas ni känner er lika inspirerade som vi :).
My Erlandsson Frisör på Östermalm 2015-10-22

Askblond hårfärg

Askblond hårfärg
Askblond hårfärg
Här har jag lagt en mörkare, kall färg i botten och sedan nyanserat längderna till en glansig askblond färg :)
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2015-10-22

Kort page

Kort page
Här fick jag ett väldigt roligt jobb när jag fick klippa av en bra bit och skapa en fyllig page med mjuk uppklippning för volym och liv :)
Malin Kvaernå 2015-10-21

Chokladbrun hårfärg

Chokladbrun hårfärg
Chokladbrun hårfärg
Chokladbrun hårfärg
Min fina kund var sugen på att färga över sin sombre och få en mustig chokladbrun hårfärg till hösten. Vi ville få en guldig nyans utan röda toner, och gärna med lite härliga skiftningar och massa, massa glans. Jag har lagt en lite mörkare ton precis i botten och sedan färgat med Wella's Illumina hårfärg som släpper igenom lite skiftningar men ändå är en permanent färg. Jag glömde bort att ta en före-bild, men jag tänkte istället visa skillnaden som blir när man ser ett hår i olika ljusförhållanden (bild två). Och visst blev det en underbar glans i håret? Kul med lite förändring såhär till höst och vinter. 🍂❄️
Camilla Lind 2015-10-21

Soft ombre

Soft ombre
Här har jag skapat en mjuk och naturlig ombre på min fina kund genom att ljusa upp längderna och sparat hennes naturliga färg i botten för att undvika en skarp utväxt med tiden. Nytt, fräscht och samtidigt lagom ljust för hennes hår och hårfärg. :)
Malin Kvaernå 2015-10-20

Frisör sökes!

Frisör sökes!
Nu börjar det bli dags för Peach Stockholm att sprida lite hemtrevlig vardagslyx till andra delar av Stockholm. Vi kommer nämligen slå upp våra portar på Östermalm och behöver då fler goa och inspirerande frisörer i vårt gäng. Känner du dig träffad eller du kanske känner någon som skulle göra det - klicka här för att skicka in cv :).
My Erlandsson Frisör på Östermalm 2015-10-20

Så får du mindre fett hår

Så får du mindre fett hår
Så får du mindre fett hår
Ofta frågar kunder vad man kan göra för att få sin hårbotten mindre fet. Visst är det irriterande när håret hänger platt, lätt blir stripigt och man tvättar håret var och varannan dag. Här kommer lite tips på vad du kan göra för att bryta den cykeln.
- Tvätta mer sällan.
Ju mer du tvättar håret, desto mer olja (sebum) kommer din hårbotten att producera. Det är kroppens sätt att skydda huden från uttorkning och tvättar du konstant bort det naturliga fettet kommer du i en ond cirkel. Försök att gå längre mellan schamponeringarna, kanske det räcker med att bara skölja håret med ljummet vatten och balsam i topparna ibland?
- Rätt produkter.
För tunga produkter gör ditt hår platt och mer fett i botten. Balsam ska inte hela vägen ner i botten utan främst i längderna. Schamponera två gånger med ett schampo anpassat efter dig. Min favorit är Bain Divalent från Kérastase som lugnar ner oljeproduktionen i hårbotten men vårdar torra toppar på samma gång. Man vill inte ha ett för uttorkande schampo så rådgör med din frisör.
- Volym.
Ge hårbotten en chans att andas. Ett hår med mer volym i botten blir inte lika fort fett. Föna håret gärna med huvudet upp och ner och någon lätt volymprodukt. Jag upplever att när jag använt en volymtång (tänk en mini räffel-tång) i min botten när det är nytvättat så får jag en härlig volym som varar till nästa tvätt och gör mitt hår mindre platt. Mer luft mellan stråna = mindre kompakt och fett. Att sluta pilla i håret under dagen är ett annat tips. Smutsiga fingrar som pillar med luggen ger dig garanterat en snabbare stripig lugg. Torrschampo är en riktig räddare i nöden och perfekt att ta till dagen innan tvätt-dag.
- Tålamod.
En mindre fet hårbotten händer inte över en natt. Man får vara envis, bli expert på strama hästsvansar och flätor och ge det helt enkelt lite tid. Ibland är det mer hormoner som susar runt i kroppen och man har perioder då håret känns mer fett än andra perioder. Ha tålamod! Det är så värt det i slutändan när du inser att du faktiskt bara tvättar håret 1-2 gånger i veckan, snarare än varje morgon. Du får friskare hår och hårbotten som resultat, och tjugo minuter extra att snooza på morgonen 😋☀️
Camilla Lind 2015-10-20

Brun hårfärg

Brun hårfärg
Brun hårfärg
Startar denna vecka med denna härligt mustigt bruna färg som jag gjorde för några veckor sen på min gulliga kund :)
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2015-10-19

Fransk ombre naglar

Fransk ombre naglar
Säger ett stort grattis till min fina kund som gifte sig i helgen. Naglarna skulle såklart pysslas om inför vigseln och vi valde att köra på en fransk ombre med ganska många blinkande stenar. Super fräscht med det lilla extra!
Malin Sevelin 2015-10-19