FRISÖR I STOCKHOLM

PEACH STOCKHOLM

Frisör i Stockholm - Peach Stockholm

Balayage

Balayage
Idag var Cecilia här för att få nytt och fräscht hår innan det är dags för hennes första barn att se världen. Här har jag jobbat med balayage-tekniken för uppljusande längder men behållt hennes egna hårfärg i botten. Ett väldigt bra alternativ när man under en period inte kommer att ha möjlighet att färga utväxten. Balayage-tekniken ger också ett väldigt mjukt resultat med väldigt mjuka övergångar och skiftningar. Även längden klippte jag märkbart kortare för ett fräschare hår och lättare frisyrkänsla. Önskar min fina kund stort lycka till med flytt och nya livet som mamma! :)
Malin Kvaernå 2015-09-15

Veckans favorit: Ecaille

Veckans favorit: Ecaille
Veckans favorit: Ecaille
Idag regnar det i Stockholm och vi konsumerar te på salongen som aldrig förr. Nu vill man mysa ner i soffan med tända ljus, filt och sin favoritserie på teven. Jag är en riktigt enbiten Vänner-fantast och det är min feel good tv. Och man kan verkligen hämta inspiration från tjejerna på 90-talet, eller i alla fall de som bar upp den mjuka, slingade sombren. Det är softa slingor som ramar in ansiktet men som lämnar härligt djup i botten och släpper igenom varma undertoner mellan de tunna slingorna. Carrie från Sex and the City är en riktig trendsättare och hennes Ecaille från milleniumskiftet är superfin även idag! ☕️
Camilla Lind 2015-09-15

Soft balayage

Soft balayage
Här har jag gjort en soft balayage på min fina kund. Först klippte vi av det slitna på längden och gav hennes långa längder ett rejält lyft. Sedan penslade jag på frihand in ljusa slingor och tonade hennes botten lite extra mustig. En superfin färg såhär lagom till hösten! 🍁🍃
Camilla Lind 2015-09-14

Från mörk hemmafärgad till ljusbrun hårfärg

Från mörk hemmafärgad till ljusbrun hårfärg
Från mörk hemmafärgad till ljusbrun hårfärg
Denna vecka var Josefine hos mig för att bli av med sitt mörka delvis hemmafärgade hår och få en fin ljusbrun hårfärg. Steg 1 var att avfärga hela håret med blekning och Olaplex för att få bort så mycket av den gamla färgen som möjligt. Resultatet kan ni se på bild två där håret är en väldigt orange och ojämn färg, vilket blir resultatet av en avfärgning då färgen sitter olika hårt på olika partier av håret. Här finns det ingen anledning att få panik (trots att det är lätt när man ser sig i spegeln..), utan nästa steg är att färga in håret till en jämn hårfärg. Efter detta lades det lite slingor på de allra mörkaste partierna och en härlig toning på det. Med detta långa, vackra hår har jag fått fin assistans av mina kära kollegor, så här har ni en härlig makeover av hela Peach-teamet! :) Vi önskar er en trevlig helg!
Malin Kvaernå 2015-09-11

Mörkblond sombre

Mörkblond sombre
Min gulliga kund har varit väldigt mörkhårig väldigt länge men känner nu att hon vill bli ljusare då det blivit en så skarp kontrast när lite grå strån börjat titta fram. Så projekt uppljusning har nu börjat och resulterade denna gång i en härligt mustig mörkblond sombre!
Paulina Andersson 2015-09-11

Blond sombre

Blond sombre
Blond sombre
Härliga fredag, solen skiner och helgen närmar sig!
Min fina kund började sin fredag med att få bli lite ompysslad av mig. Jag gjorde några mörkblonda slingor och tonade hennes botten så hon är en ljuvlig havreblond. Den här färgen står sig väldigt fint i höst då hon inte kommer att besväras av några utväxter men ändå har ett härligt gnister i håret av sina ljusa slingor.
Trevlig helg önskar vi alla på Peach! 🍃☀️🍂
Camilla Lind 2015-09-11

Från mörk till blond med Olaplex

Från mörk till blond med Olaplex
Här har vi resultatet av ett långsiktigt och väldigt roligt projekt! Elin kom till mig första gången i April med blond utväxt och svart hemmafärg på längderna. Första steget var då att avfärga samt färga hela håret i en jämn färg, och efter det har hon varit här för två omgångar slingor. Detta är alltså en förvandling som tagit 5 månader och 3 långa frisörbesök att uppnå, och Elin har varit en väldigt förstående kund att detta inte sker över en dag. Detta har varit möjligt att genomföra tack vare Olaplex som jag använt i blekningen varje behandling och att hon använt Olaplex hemma regelbundet. Äntligen en snygg blondfärg! :)
Malin Kvaernå 2015-09-11

Fransförlängning med olika former

Fransförlängning med olika former
Första gången man ska göra en fransförlängning vet man inte alltid vad man väntar sig, hur man kommer passa i det osv. Det jag brukar rekommendera mina nya kunder är att inte välja för långa fransar första gången. Man vänjer sig snabbt och oftast fylla på med längre redan efter några veckor.
Något man också måste ta ställning till är vilken böj man vill ha på sina fransar samt vilken form som passar en bäst. Den så kallade grundformen tycker jag passar de flesta ögon, se bilden längst ner till vänster. Den ger ett väldigt naturligt utseende som avslutas med kortare fransar både närmast näsan och längst ut på fransraden. Vill man "lyfta" ögat ännu mer och få en ännu rundare form man kan sätta de längsta fransarna på mitten av ögat, till skillnad från grundformen där de sitter lite längre ut.
De sista formen kallas för kattform och är en form som gör att ögat får en smalare och vidare look. Där appliceras de längsta fransarna väldigt långt ut och är två mm längre än de som sitter närmast bredvid. Allt för att få de långa fransarna i fokus. Se bilden överst.
Såklart handlar det mycket om tycker och smak men kanske detta kan vara en hjälp på vägen :)
Malin Sevelin 2015-09-10

Brun hårfärg

Brun hårfärg
Här har vi en kund som vågade sig på en mustig chokladbrun hårfärg med sprakande glans!
Jennie Andersson 2015-09-10

Männens hår trender höst 2015

Männens hår trender höst 2015
Männens hår trender höst 2015
Männens hår trender höst 2015
Männens hår trender höst 2015
Männens hår trender höst 2015
Männens hår trender höst 2015
Männens hår trender höst 2015
Dags att titta på vilka trender som gäller för männen i höst 🍃
De långa 70-tals håren hänger kvar och nu är "The Man Bun" tillbaka!
Kombinera gärna med ett välvårdat skägg och textur i knuten på huvudet och du är helt rätt ute.
För de kortare håren ser vi skarpare kontraster mellan korta sidor och nacke, benor och lockiga överhår. Tänk dig en blandning av rockabillyns "The Quiff" fast i modern tappning. Våga lek med olika typer av vax och variera dig mellan en välsvarvad, tillrättalagd och städad look eller ett busigt morgonruffs.
Luggarna är onekligen starka i höst och man strävar efter en naturlig frisyr som ändå känns lite fixad.
Sist men inte minst är "The Clooney" tillbaka! Den här stilen talar väl nästan för sig själv; de snygga silverrävarna träd fram! Vare sig det är helt granitgråa frisyrer eller om man
bara har stänk i tinningarna så är grå en stark trend i höst.
Hoppas att ni fått lite inspiration, bläddra gärna bland bilderna
och var inte rädd för att prova olika sätt att styla om din vanliga frisyr för att få en ny look! :)
Camilla Lind 2015-09-09

Flätor

Flätor
Flätor
Denna veckas favorit är flätor!
Det finns så många sätt att använda sig utav flätor, antingen som en liten detalj i ett utsläppt hår eller i en uppsättning, eller varför inte tupera längderna innan du flätar dem för att få en extra stor och rufsig fläta? Passar även fint nu i höst till en stickad mössa :)
Jennie Andersson 2015-09-09

Sombre lob

Sombre lob
Här hittade jag en pärla jag glömt att lägga upp på bloggen!
En mjuk sombre med mörkblond botten och havretonade längder toppat med några extra ljusa och krispiga slingor. En diagonal framåt lob och svepande lång gardinlugg satte pricken över i :)
Camilla Lind 2015-09-08

Blond pagefrisyr

Blond pagefrisyr
Idag var min gulliga kund Henrietta här och redo för nytt hår till hösten. En massa blonda slingor med Olaplex, en glänsande toning och en rejäl klippning fick detta hår att stråla! Denna klippning är verkligen en favorit just nu och tillsammans med den blonda färgen är den enligt mig som allra bäst :)
Malin Kvaernå 2015-09-07

Hösttrender 2015 naglar

Hösttrender 2015 naglar
Hösttrender 2015 naglar
Måndag, solen skiner men hösten är helt klart på ingång. Jag med er härliga kunder började redan förra veckan smyga oss på de mörkare färgerna på våra naglar. De vin-röda och bruna färgerna är ju riktigt passande till hösten och brukar vara storfavoriter men också grått, blått och grönt funkar väldigt bra, speciellt med ett matt överlack. Super snyggt! Kolla igenom kollagen med några av förra säsongens bilder och hitta en favorit. Nude, rosa och klara glitter i all ära men jag är så redo för dessa nu! :D
Malin Sevelin 2015-09-07

Blondette

Blondette
Blondette
Blondette
Min fina kund har ett helt magiskt hår och nu har hon fått en härligt slingad sombre. Det är svårt att säga om hon är ljusbrun eller mörkblond så jag kallar färgen för Blondette som är en blandning av dom båda :)
När vi sågs första gången var håret en inbiten mörk mahogny och skulle börja ljusas upp. Då valde vi att köra på en kopprig ombre för att få en sån fin färg som möjligt som ändå var inom realistiska ramar utan att man blekte håret för hårt. Nu var det dags för nästa steg. Sommarsolen hade hjälpt till en hel del men nu skulle vi försöka få en mer neutral ton på håret och med djup i botten. Jag gjorde super många tunna ljusa slingor i hela håret, och även färgade in en soft ljusbrun mellan slingorna. En kall beige toning på det som var mörkare i botten och ljusare på längderna gav den här fina mustiga nyansen. Borta är mahognyn och kopparn och håret har fått god tid på sig att ljusas upp så vi har kunnat spara på kvalitén dessutom. Allting är givetvis gjort tillsammans med Olaplex, för en så skonsam uppljusning som möjligt :)
Camilla Lind 2015-09-03