FRISÖR I STOCKHOLM

PEACH STOCKHOLM

Frisör i Stockholm - Peach Stockholm

Nyfärgad med Color I.D

Nyfärgad med Color I.D
Idag var det dags för vår egna, fina Jennie att få fixa håret. Hon har länge varit en intensiv kopparröd men nu var den både urtvättad, solblekt och en utväxt kikade fram. Så idag passade vi på att testa den nya färgtekniken med Color I.D. för då kunde vi blanda tre olika toner av kopparröd utan att behöva använda folie. Jag kunde alltså applicera färgen och rulla upp håret i två roliga kringlor medan färgen verkade. Mycket skönare än att sitta med huvudet full av folie och färgerna blandas inte med varandra. Färgen uppfattas som en jämn helfärg, men tittar man närmare på den så ser man en lätt slingad effekt av de tre färgerna. Då känns den koppriga färgen inte lika platt utan mer levande med ett härligt skimmer. En toppning på det så känns Jennies hår nytt och fräscht igen :)
Camilla Lind 2013-10-08

Höstfärg

Höstfärg
Här har vi en till modig kund som ville bli lite höstigare i håret och få bort det ljusa, sommarslitna topparna. Jag la en lite mörkare färg i botten och en lite ljusare, brun rostig toning på längderna med ganska mycket värme för att få rejält med glans och liv i håret. Så roligt att få göra lite förändringar så här till hösten :)
Jennie Andersson 2013-10-07

Eldröd ombré

Eldröd ombré
Min härliga kund kom till mig med en urtvättat röd färg med både utväxt och mörka toppar och ville få nytt liv i sin hårfärg. Hon var sugen på att göra en eldig ombre där botten är mörkare och topparna ljusare. Jag har lagt en mörkröd färg från Wella med undertoner av plommon i botten, sedan har jag använt mig av en lite starkare blekning på längderna för att få dem ljusare. Hon var fläckvis väldigt mörk i dem men som tur var släppte färgen relativt fort ändå. Efter att jag hade blekt upp längderna färgade jag in dem med Wella's kopparröda mixfärg - den är väldigt högpigmenterad. Först då får man ett sånt här härligt, eldigt resultat. Ett riktigt roligt jobb tycker jag och min kund blev både nöjd och fin! :)
Camilla Lind 2013-10-05

Kanelbullens dag!

Kanelbullens dag!
Idag firar vi "Kanelbullens dag" på Peach Stockholm. Kom och mumsa härliga kanelgifflar med nybryggt kaffe i vår hemtrevliga fikahörna :)
My Erlandsson Frisör på Östermalm 2013-10-04

Djup chokladbrun

Djup chokladbrun
Min fina kund ville bli en mustig och varm chokladbrun lagom till hösten. Jag har använt mig av Wella's fina färger med lite varmare guld/koppriga undertoner för att få färgen att fästa bättre på det ljusa håret, och resultatet blev verkligen en intensiv och fin brun färg :)
Camilla Lind 2013-10-03

"Edge"

"Edge"
Denna kund kom in och ville slipa till sin fräna frisyr och få till den rätta "edgen" igen på den här sassson inspirerande looken. Det vart så snyggt med de skarpa kanterna så jag var bara tvungen att ta en bild :)
Jennie Andersson 2013-10-02

Kort och lockigt

Kort och lockigt
Kort och lockigt
Min kund kom in med torra lockar och sommarslitna toppar, men kände sig extra modig idag och ville ha en kort frisyr där hon kunde utnyttja sina fina lockar. Så detta vart resultatet! Riktigt roligt att få skapa en helt ny frisyr som passade henne som handen i handsken :)
Jennie Andersson 2013-10-02

Soft ombré

Soft ombré
Åh, vad jag tycker om att jobba med färgförvandlingar. Den här gången fick jag äran att göra denna mjuka, naturliga ombre på min söta kund. Jag har använt mig att en djup brun i botten, mjuka ljusbruna slingor i mellanlängderna och en beige uppljusning längst ner i längderna. Denna ombre har absolut inga kanter då målet är att den ska se så naturlig ut som möjligt och den är fin både rak som lockig :)
Camilla Lind 2013-09-30

Stor förändring på G...

Stor förändring på G...
Stor förändring på G...
Min modiga och vackra kund var trött på sitt långa, tjocka hår och ville klippa kort. Wow, vilket roligt uppdrag tänkte jag, det är inte varje dag man får bita i en sån här klippning. Vi hämtade inspiration från en av mina tidigare korta klippningar som hon hade spanat in här på bloggen. En asymmetrisk frisyr där den ena sidan är kort ovanför örat, sneddar av och växer i nacken till en längre front på andra sidan. Sen självklart anpassade vi den efter min kunds hårtyp och det faktum att hon hade en kort lugg kvar sedan förut. Efter många tag med saxen och en hel del urtunning började vi ana en ny tjej! Den långa hästsvansen har hon sparat till hårdonation och nu kände hon sig onekligen lätt om huvudet när det var dags att lämna salongen, höstfin och nyfriserad. Jätte kul tycker jag :)
Camilla Lind 2013-09-26

Varm höstfärg

Varm höstfärg
Min kund var trött på sitt sommarblekta hår, men ville fortfarande hålla sig ganska ljus. Vi valde då att mörka ner det lite grann och få in en varm kopparton till höstens kommande gråa väder. För att få till den här härliga färgen har jag använt mig av Wellas färg och glansiga toning.
Jennie Andersson 2013-09-23

Höstens herrklippningar

Höstens herrklippningar
Höstens herrklippningar
Höstens herrklippningar
Höstens herrklippningar
Vi har ju tittat på höstens hårtrender på damernas sida, men nu tänkte jag att det var dags för visa upp de snygga herrarna och vilka trender som gäller i höst för dem. Nyckelordet för i höst är "Groomed" dvs en välformad klippning som känns både genomtänkt och cool. Det är inne med sidbena och du kan kanske prova den mer eleganta, välkammade och kortare looken eller en look med mer volym, lockar och liv. Sidorna och nacken hålls korta och rena för ett cleant uttryck. Du kan sedan variera din klippning och dagliga styling beroende på hur du vill ha längden och texturen på toppen. Fråga din frisör om vad som passar din huvudform och hårtyp för bästa resultat. Du kan även hämta inspiration från Hollywood och storfilmerna som visas där. Lycka till! :)
Camilla Lind 2013-09-19

Färgkurs hos Wella

Färgkurs hos Wella
Färgkurs hos Wella
Färgkurs hos Wella
Idag känns det som att hösten kom in till Stockholm med regn och rusk. Men vad gör det när man får spendera morgonen på Wella studion och sitta på kurs? Jag och Jennie har fått tagit del av Wella's nya uppfinning - Color I.D. Nu kan man när man färgar för första gången varva olika slingor, partier, bottenfärg och längder i olika nyanser utan att färgerna klibbar sig mot varandra och fläckar. Det betyder - inge mera folie (blekning är undantag). Vi var skeptiska i början, men efter vår tid på studion är vi super intresserade av Color I.D och vi är imponerade av Wella's kreativa team. Till exempel: Har jag en kund med ett ljust hår men som vill ha fler skiftningar kan jag lägga olika slingor i olika toner av blond och mellanblond utan att behöva låsa mig till folie och kladd. Color I.D. är ett nytt verktyg för oss frisörer att vara fria och extra kreativa när vi arbetar med färg. Bra va? :)
Camilla Lind 2013-09-16

Snygg mörkröd

Snygg mörkröd
Första veckan på Peach har varit fullspäckad med härliga klippningar och höstiga färgningar! Måste säga att jag trivs väldigt bra på den här mysiga salongen och känner mig redan som hemma :) På denna bild förvandlade jag min kunds trötta, mellanbruna färg med utväxt till en skimrande mörkröd färg med hjälp av wellas glansiga intensivtoning. Lite trötta toppar klipptes också bort för att få ett ännu fräschare resultat.
Jennie Andersson 2013-09-13

Höstfin ombré

Höstfin ombré
Min glada kund var sugen på att förändra sin hårfärg och vi valde att göra en ombre. Jag har färgat bort utväxten med en djup, varm brun och sedan ljusat upp längderna med en skonsam blekning från Wella. Efter det har jag tonat in längderna med en intensivtoning för att få en härlig karamellfärgad ombre. Till sist har jag toppat håret och fönat med en mellanstor rundborste. Fint och nytt hösten till ära! :)
Camilla Lind 2013-09-12

Härlig blond hårförlängning från SoCap

Härlig blond hårförlängning från SoCap
Min söta kund kom till mig och var less på sitt hår och ville göra sig extra fin med hairextensions. Jag har satt in 100stk keratinslingor i tre olika nyanser. På det viset känns håret väldigt äkta och levande när det skiftar i olika toner av blond. Håret har jag behållit i en lång längd men fräschat till topparna och klippt löshåret i layers för att få luft och volym mellan hårslingorna. Sedan har jag lockat med våran favorit - den konformade locktången ;) Glamouröst och svallande vackert :)
Camilla Lind 2013-09-11