FRISÖR I STOCKHOLM

PEACH STOCKHOLM

Frisör i Stockholm - Peach Stockholm

Hårförlängning

Hårförlängning

Hårförlängning är ett perfekt sätt för att få långt hår på bara några timmar 😍 Här har jag gjort en förlängning på ett hår som från början var ganska långt, då behöver man inte heller använda lika många slingor för att få det att se bra ut 😊 

Sara Björk 2016-11-08

Silverblond hårfärg

Silverblond hårfärg
Silverblond hårfärg

Her har jeg faktisk bare slingat opp utveksten og renset lengdene med Malibu C Blondes for å få få bort beleggninger og den matte fargen som har kommet av avgasser, metaller og jevnlig  bruk av pigmenter i form av silvershampo og fargebomber. Rensen fikk virke i 5 minutter og jeg la sedan en isig toning over det hele for å få en silverblond hårfarge. For å få dette resultatet må kundens hår være ganske lyst, hvilket det var i dette tilfelle når vi fikk renset lengdene. For å underholde denne fargen hjemme bruker min kunde både silvershampo og fargebomber - men etter en stund må det friskes opp med en toning for å få bukt med alle di varme pigmentene som kommer med tiden. ✨🌸

Ingvild Norevik 2016-11-08

Kladdkakans dag

Kladdkakans dag

Idag är det underbara kladdkakans dag och självklart vill man då mumsa lite kladdkaka i vintermörkret. Här är ett riktigt kladdigt recept från Leila bakar som jag absolut tycker ni ska prova. Så underbart att värma sig med i kylan 😊❄️.

My Erlandsson Frisör på Östermalm 2016-11-07

Blond hårfärg

Blond hårfärg
Blond hårfärg

En färgning från förra veckan som jag har glömt lägga upp 😊 Här har jag gjort massa blonda slingor och klippt av jätte mycket på kundens längd 😊 Resultatet blev en riktigt fin isig blond! 🍁

Sara Björk 2016-11-07

Veckans Favorit - Den långa kappan!

Veckans Favorit - Den långa kappan!

Veckorna susar förbi, kylan har smugit sig på och det är återigen fredag! 

Veckans favorit fick givet bli den långa kappan. Den är helt underbar att snurra in sig i nu när blåsten biter i och samtidigt är den ju himla ball när den fladdrar fint i vinden! (Jag har iallafall haft en förkärlek till böljande kappor sedan man såg Matrix för första gången och nu är dom inne, yeeeey🙌) Om det än är ett secondhand fynd eller säsongens ullkappa, så är den fantastisk att ha i garderoben och passar till i princip allt👌

Hoppas ni får en förträfflig helg!💕

Paulina Andersson 2016-11-04

Från varm mörkbrun till mer naturlig ljusbrun hårfärg med Olaplex

Från varm mörkbrun till mer naturlig ljusbrun hårfärg med Olaplex

Min fina kund har varit brunett med varma toner i fler år men får en synlig utväxt som hon nu har tröttnat på att behöva färga. Här har jag gjort första steget mot en ljusare hårfärg genom att avfärga håret, vilket innebär att man bleker hela längderna för att avlägsna så mycket av de tidigare pigmenten i håret som möjligt. Eftersom min kund färgat håret mörkt i flera år och dessutom färgat det hemma så är det inte alls säkert att det släpper och blir så ljust som man önskar första gången. Därför är det viktigt att man är förstående med att det är ett långsiktigt projekt som troligtvis kommer behövas flera behandlingar. För att inte slita lika mycket på håret blandade jag i Olaplex i blekningen, vilket gör att håret vårdas samtidigt som man bleker håret. 

Som man ser på mittenbilden så kommer det fram extremt varma toner när man bleker ett mörkt hår. Därför kan man tyvärr inte önska sig en kall hårfärg på en gång utan se det som ett långsiktigt mål när man lyckats få håret ljusare. Men idag kom vi i allafall en bra bit på vägen mot en mer naturlig och ljusare brun hårfärg! :) 

Malin Kvaernå 2016-11-03

Veckans franstips #2

Veckans franstips #2

Då var det dags för nästa franstips! Precis som det står på bilden så kan oljiga produkter på fransarna leda till att limmet och lösfransarna inte fäster lika bra vid nästa behandling. Oljefria sminkremovers finns att köpa på t.ex. apoteket. Om du använder ansiktskrämer kan det vara bra att applicera en bit från fransraden så fransarna inte blir oljiga! 

Hopas ni gillar tipsen, ha en fin torsdag✨🍂

Elinor Hallin 2016-11-03

Lyxigt brun

Lyxigt brun
Lyxigt brun

Bruna färger är så snyggt nu till hösten, och speciellt när man får in lite värme i dom! Här har vi en av mina kunder som ville pröva något nytt och fräscha upp sin färg, resultatet blev så himla fint 😍 

Sara Björk 2016-11-03

Silvergrå hårfärg

Silvergrå hårfärg

För att få till denna härliga färg har jag gjort både ljusa slingor och lite mörkare, riktigt kalla slingor för att få ett fint spel i håret. Sedan har jag lagt en toning över hela håret för att få till den där snygga silvergråa färgen 👌👵🏼 Jag ska tillägga att jag lyckades få till den här färgen eftersom att hon var ganska ljus innan, och sen gäller det att underhålla färgen hemma med t. ex en färgbomb från Revlon eller en lättare toning som heter Color fresh från Wella. Tänk lite som ett läppstift i en starkare färg, om du äter och dricker under dagen så måste du bättra på färgen och samma sak är det med en roligare pastellfärg som lätt försvinner efter några tvättar. Man måste fylla på med pigment helt enkelt ☺️

Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2016-11-03

Donera hår

Donera hår
Donera hår

Här har vi fina Susanne från England som va inne hos mig tidigare i veckan och var redo för att göra sig av med sitt superlånga hår men framförallt för en god sak, att donera håret till peruker så att cancersjuka kan använda dem. Finns massor med olika företag som tar hand om ditt hår och hjälper dig men en sida som vi tycker är bra är www.anglahar.se Viktigt att kolla upp alla kreterier noga innan man skickar in. Såhär skriver änglahår på deras hemsida. 

Hur donerar jag hår?


När du donerar hår finns det vissa krav och kriterier som du bör uppfylla innan du donerar. Detta för att säkerställa kvalitén på Freedom wigs proteser och håret som används.


Kriterier för att vi ska kunna använda ditt hår:


  • Svansen som doneras måste vara minst 35-40 cm lång.
  • Ditt hår måste vara helt obehandlat. Alltså aldrig färgat, slingat eller permanentat.
  • Ditt hår får inte innehålla inslag av grått.

 Hur håret bör klippas och levereras till Änglahår:


  • Håret måste vara rent och torrt.
  • Samla håret i en eller flera svansar med gummiband var 10 cm.
  • Klipp svansen/svansarna ovanför det högst placerade gummibandet.
  • Kontrollera att håret i svansen är minst 35,5 cm långt samt att det är ordentligt samlat i en svans. Hår som tappats på golvet kan inte användas då endast ett par hårstrån som ligger felvända kan förstöra hela svansen. Felvända hårstrån på en peruk gör att håret blir tovigt.

Så himla fin sak tycker jag och Susanne blev supersnygg i sin nya korta frisyr helt i chock över dem fantastiska lockarna som gömde sig i längden.  Tack och lycka till ! 😇

Sara Pettersson 2016-11-03

Olika flätor

Olika flätor
Olika flätor
Olika flätor

Jeg er så heldig å ha Olga som kunde - hun lar meg alltid leke rundt med ulike flätor. Vi styler veldig ofte kundene våre med mjuke krøllet og bølger, derfor er det ekstra gøy å få gjøre noe annet. På første bilden er fletta jeg gjorde på Olga denne uken, på det siste bilde er det fra forge gang hun var hos meg. For et fint hår! 😍✨

Ingvild Norevik 2016-11-02

Höstig hårfärg

Höstig hårfärg

Min kunde kom inn med et ønskemål om å få en sombre/ecaille med mørkere bunn og lysere lengder. Da det tidligere hadde vært henna-farge på lengdene var vi veldig i tvil om hvilke pigmenter som skulle komme fram, i visse fall kan det bli grönt. Vi bestemte likevell oss for å teste å bleke med den innstillingen at vi fikk farge det mørkere om det kom fram uønskede pigment. Jeg la en mørkere bunnfarge og blekte opp lengdene med balayage teknikk, og faktisk kom det ingen grønne pigmenter fram! Dette kan bero på at min kunde var usikker på når hun hadde lagt henna-fargen i håret og at den ikke fanns kvar på lengdene. Det vi derimot fikk var knall gule striper som jeg fikk nyansere inn for å gjøre det mer glansfullt og mer mot soft lys kopper for at det skulle smelte ihop med hennes hårfärg som låg igjenn mellom min balayage. ✨🍁

Ingvild Norevik 2016-11-02

Herrtrend 2016 skägg och man-bun

Herrtrend 2016 skägg och man-bun
Herrtrend 2016 skägg och man-bun

En fråga vi ofta får är om vi även klipper män. En fråga som sjävklart inte är så konstig då vi tyvärr varit lite dåliga på att fota våra herrkunder så bloggen består mest av långa hår och färger. Men svaret är att vi självklart klipper män och tycker det är väldigt roligt! :)

En trend bland herrar som är väldigt stor är Skägg och det var längesen det var så populärt som det är nu. Ett skägg funkar i många olika längder vilket är perfekt då det passar för många olika skäggväxter och yrken. 
Jag tycker personligen att ett skägg är som snyggast när det är välputsat. Vilket innebär att linjerna vid käke och kindben är raka och i ordning samt att det finns en form som passar kundens ansikte. Ett skägg kan fungera jättebra att framhäva olika drag och faktiskt lyfta fram ett ansikte.

Här har jag trimmat ner skägget en hel del på frihand för att fortfarande behålla längd men få en snyggare form. För att mjuka upp den grova texturen har jag kramat in lite hårolja som är en jättebra produkt att använda för att bli av med den burriga/sträva känslan. 

Håret har jag klippt för att få fram mer fall i håret och skapa en avslappnad känsla som även funkar att snabbt slänga upp i en också så trendig man-bun. Lite beach-känsla i håret som är en snygg kontrast till det långa skägget. 
För att få textur till lite längre hår är saltvattenspray toppenbra! Det gör att det inte blir lika mjukt och flygigt utan lättare att få på plats. 

Förresten! Visste ni att det idag är dags för No Shave November ? För att uppmärksamma insamlingen till prostatacancerforskning ska männen alltså inte raka sig under november månad. I vissa länder är det endast mustaschen som sparas men i vissa hela skägget. En rolig och bra grej tycker vi :)

Malin Kvaernå 2016-11-01

Från långt till kort hår - ufärgat hår til sombre.

Från långt till kort hår - ufärgat hår til sombre.
Från långt till kort hår - ufärgat hår til sombre.

For en herlig start på dagen med dette prosjektet - det er oppgaver som dette som gjør at jeg virkelig brenner for yrket mitt! Idag kom fineste Frida inn til meg med et ønske om en skikkelig forandring. Her skulle lengdene bort og hennes naturlige farge skulle få et løft. Jeg begynnte hele prosessen med å klippe av lengdene i en moteriktig lob (long bob) med en mjuk oppklippning for mer rørelse og volum. Når jeg var klar gjorde jeg balayage gjennom hele håret som jeg sedan tonet inn i en kald nyans. En lett styling med ghd's glattetang for å få en mer rufsete look på denne sombre fargede lob! ✨🌸

Ingvild Norevik 2016-11-01

Varm blond hårfärg med ombre effekt

Varm blond hårfärg med ombre effekt
Varm blond hårfärg med ombre effekt
Varm blond hårfärg med ombre effekt
Varm blond hårfärg med ombre effekt

Här har jag fått pyssla om min fina kunds hår med hjälp av balayage slingor och varma toner. Hennes mjuka ombre har inga kanter och en fin mix av varma nyanser så som honung, karamell och en hint av rosé. Men jag måste faktiskt erkänna att min härliga kunds hårfärg var ännu snyggare i verkligen än vad kameran ville visa. Ibland är det svårt att hitta det perfekta ljuset att fota en färg i då kameran kan ha svårt att visa en rättvis bild av det man ser i verkligheten. Jag tror vi sprang runt i hela salongen i jakten på det perfekta ljuset 😅 Det bästa ljuset är ett helt neutralt dagsljus, men just den här dagen var det riktigt gråmulet och de rosé-iga tonerna blev lite blyga i kameran. Så det kan vara ett litet tips när man ska kika på sin hårfärg - kolla i alla ljus och framför allt i ett bra dagsljus. Under glödlampor och direkt solljus kommer de guldiga och röda tonerna fram lättare i håret medan under lysrör och kall belysning ser färgen svalare ut och de askig tonerna kommer enklare fram 😊🌸

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2016-10-31