FRISÖR I STOCKHOLM

PEACH STOCKHOLM

Frisör i Stockholm - Peach Stockholm

Kopprig sombre

Kopprig sombre
Kopprig sombre

Igår fick jag min fina vän Tamina på besök. Hon har tidigare varit knallkopprig, men är nu student och småbarnsmamma vilket begränsar både tiden och pengarna som den färgen kräver. Därför valde vi att göra en softare kopprig sombre. Jag la slingor som jag fejdade mot hennes egen bottenfärg och sedan tonade jag in hela längderna i en soft kopprig ton. Detta är lätt att underhålla med en färbomb från Revlon, 734 är soft kopprig och perfekt för Tamina att använda så ofta hon vill hemma. 

Nästa bild är tagen i ett annat ljus och demonstrerar hur olika samma färg kan se ut i olika ljus. Så kom ihåg detta när du står i badrumsljuset och tycker att din färg ser "röd" eller "orange" ut. Titta på den genom mobilkameran ute i dagsljus eller kolla under ett blått lysrörsljus och se om den fortfarande är gul, röd, orange. Eller tänk på när du ser en film hur olika hårfärgen ser ut på skådisarna i olika ljussättningar

Hilda Wistrand 2016-03-18

Från mörk till blond - så här går det till

Från mörk till blond - så här går det till
Från mörk till blond - så här går det till
Från mörk till blond - så här går det till
Från mörk till blond - så här går det till
Från mörk till blond - så här går det till
Från mörk till blond - så här går det till
Från mörk till blond - så här går det till
Från mörk till blond - så här går det till
Från mörk till blond - så här går det till
Från mörk till blond - så här går det till
Från mörk till blond - så här går det till

Efter förfrågan så tänkte jag berätta lite mer ingående på vad det innebär att byta hårfärg. Nu såhär till vår och sommar är det många som vill bli ljusare och det arbetet kan se lite olika ut. Här kommer lite tips man kan ha i åtanke om man funderar på att bleka sitt mörka hår ljusare.

  • Leta gärna lite inspiration på internet, vad vill du nå för slutresultat?
  • Rådgör med en frisör om det för första ens är möjligt att nå ditt resultat samt hur många behandlingar (och hur mycket pengar) man kommer behöva lägga ner. Din hårkvalité är vad som avgör om ditt hår orkar bli ljusare. Är du helt ofärgad och har bara din egna hårfärg i hela, hela håret är det mycket enklare att bli ljusare. Då finns det inga konstgjorda pigment som ligger i vägen. Är håret färgat eller tonat sedan tidigare kommer du behöva bleka det för att få det ljusare. Har du färgat håret hemma någon gång tidigare så måste frisören få veta det, då dom pigmenten kommer att vara extra svåra och ojämna att få bort än gammal frisörfärg. Orkar håret det?
  • Din frisör kommer att behöva veta all din färg-historia. Har du långt hår och var färgad rödhårig för fyra år sen så kommer det att finnas rester av dom pigmenten i dina längder. Det är inte så roligt att få den informationen försent och man som frisör står med orangea toppar på en kunds hår och undrar vart sjutton dom pigmenten kom ifrån 😉 
  • Gör upp en långsiktig plan med din frisör. Sannolikheten att ni når det där "perfekta ljusa" på en sittning är ganska liten. Ju snabbare du bleker ett hår desto "argare" gulorange kommer det att bli, för att inte tala om slitet. Använd gärna Olaplex både i salongen och hemma så skyddar du ditt hår från det värsta slitaget och du kommer inte att behöva klippa lika mycket efter varje uppljusning.
  • Var realistisk! Du kommer troligen inte att ha en perfekt askig och kall färg genom alla dessa sittningar. Ett brunt hår innehåller många varma pigment och de följer med håret när man ljusar upp det. 
  • Försök att hitta inspiration till snygga färger som man kan ha "under tiden". 
  • Till exempel: Steg 1: Från en svart färgad till en mustig mörkbrun med hjälp av en avfärgning och infärgning. 2: Mörkbrun till mellanbrun med lätta slingade skiftningar i en varm och mjuk nyans. 3: En ljusbrun med fler slingor, kanske en härlig ombre/ecaille/balayage färg där man börjar nå det beigare tonerna? 4: Ännu fler, många tunna slingor genom hela håret för en Bronde frisyr. 5: Nu först börjar håret kännas blont och det kanske går att få en neutralare, mindre guldig blond. Bläddra gärna bland bilderna ovan för lite inspo!
  • Ta hand om håret hemma. Ju bättre kvalité du kan hålla på ditt hår desto snyggare färg kommer du att få. Återfukta, bygg upp och vårda. Ett annat tips är att använda Revlons färgbomber under tiden. De finns jätte fina lite mörkare nyanser på dem som kan hålla de orangea pigmenten i schack mellan dina behandlingar. Nummer 812 är en storfavorit på salongen som är en mellanblond kall inpackning som neutraliserar varma pigment. 
  • Slutligen, respektera din frisör. Gå till en duktig frisör du känner dig trygg med. Säger hen att det kommer att ta flera sittningar så är det för att det kommer att ta flera sittningar. Säger hen att ditt hår är för slitet för en till blekning så är det inte för att vara elak, utan för att vara realistisk och se till ditt hårs bästa. Ett blekt hår är mycket torrare och skörare, det går lättare av och blir tunnare, så lyssna på din frisör och för allt i världen färga inte hemma! Vi gör så gott vi kan och strävar efter toppresultat, och tillsammans med en bra plan och ett härligt samarbete med kunden blir alla nöjda! ☀️

Här finns lite olika exempel på jobb vi har gjort:

Från brunt till blont hår!
Från hemmafärgad brun till slingad ombre
Från mörkbrun till ombre hårfärg
Guldbrun med slingor
Från mörk hemmafärgad till ljusbrun hårfärg
Från mörk till blond med Olaplex
Blondette
Från brunt till blont hår!

Stort lycka till!

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2016-03-18

Ecaille

Ecaille

Önskar alla en riktigt trevlig helg! Här är en Ecaille som jag gjorde för några veckor sedan med en mörk och mustig botten och slingor på längderna med olika nyanser som ger ett livfullt intryck 😊

Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2016-03-18

Naturlig sombre

Naturlig sombre
Naturlig sombre

Min underbara kund Tindra kom till mig med ett önskemål om en mer naturlig färg. Efter en bottenfärg, några slingor och en toning var Tindras markanta utväxt ett minne blott och hon är nu redo för våren! 🌟

Ingvild Norevik 2016-03-18

Rak page

Rak page

Min fina kund vågade klippa kort och jag tycker den här vrålsnygga, raka pagen talar för sig själv 👆

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2016-03-17

Blond

Blond

Fanny ville få bort sin gamla ombre, bli kallare och känna sig mer blond. Med slingor och nyansering i olika nyanser fick vi det både ljusare och kallare. Så fint till våren! 

Hilda Wistrand 2016-03-17

Slingor

Slingor

Härliga Anna fick ljusa slingor i sitt fantastiskt vackra hår! 

Hilda Wistrand 2016-03-17

Professionell fransstylist

Professionell fransstylist
Professionell fransstylist

För fem år sedan gick min kund regelbundet till en salong och gjorde fransar under ett års tid men kände tillslut att någonting var fel. Fransarna hade gått av totalt?! Så himla tråkigt när det blir så...

Jag rekommenderar er alla som funderar på att göra fransförlängning att kolla upp salongen ordentligt och se till att personen är professionellt utbildad. Det finns många duktiga tjejer och killar i landet som gör supervackra fransar men det finns tyvärr också dom som inte riktigt vet vad dom håller på med. 

Idag vågade hon äntligen göra fransar igen, då hennes egna inte riktigt har växt ut igen till de det var. Vi valde en tunnare tjocklek och 10mm som längst för ett snyggt och naturligt resultat samt för att inte slita ännu mer på fransarna. 

Malin Sevelin 2016-03-17

Mörkt till ljusbrunt hår

Mörkt till ljusbrunt hår
Mörkt till ljusbrunt hår
Mörkt till ljusbrunt hår

Underbara Sussi var tillbaka hos mig för nästa behandling mot ett ljusare hår. Förra gången när Sussi var hos mig var hela håret matt svart, då ljusade vi upp längderna till en mellan brun färg men idag var det dags för nästa steg med lite highlights. Jag lade ganska breda slingor genom hela håret som jag fadade mot hennes botten där hon fick behålla sin naturliga färg för att få en ecaille känsla. För och efter bilden är ifrån första gången hon var hos mig och idag, färgen blir så mjuk och fin om man får ljusa upp det i flera steg och inte stress den. En stressad färg blir alltid lite mer bitsk i tonen och inte alls lika soft. Har även lagt ihop alla tre färgerna bredvid varandra så ni kan se vilken hår resa Sussi gjort. Nu är det bara för henne att ut och glänsa i den härliga vår solen ☀️.

My Erlandsson Frisör på Östermalm 2016-03-16

Mörk sombre

Mörk sombre
Mörk sombre

Den här fina färgen fick jag göra på min underbara kund Josefine! Jag lade båda mörka och ljusa slingor för att bryta upp den skarpa kanten, sen nyanserade vi det lite mörkare för att få en naturlig kall sombre. 🌟

Ingvild Norevik 2016-03-16

Ljusa slingor

Ljusa slingor

Den här fina tjejen ville bli lite jämnare blondare från att ha haft en lite mer markerad sombre. Hennes längder hade också gulnat sedan sist, som det alltid gör i blonda hår om man inte tillsätter kalla pigment hemma själv. Jag lade slingor som jag fejkade in mot botten för att jämna ut färgen lite, men ändå behålla ett naturligt djup i botten. Sedan nyanserade jag med en kall toning för att få bort de gula tonerna. Naturligt och fräscht! 

Hilda Wistrand 2016-03-15

Guldiga slingor

Guldiga slingor
Guldiga slingor

Underbara Linnea var hos mig och fick ett riktigt vårlyft. Massa härliga guldiga slingor i flera nyanser lite vågor på det och vips så var våren här ☀️.

My Erlandsson Frisör på Östermalm 2016-03-15

Grattis på 25-årsdagen Jennie!

Grattis på 25-årsdagen Jennie!

Idag fyller vår egna fina Jennie 25 år och vi skickar triljoners grattis-kramar upp till Norrland där hon är och firar idag. Ett extra grattis till våran bästa chef My som också fyller år idag! 🎉🌺


Bilden är förstås på Jennies vackra svall med en enkel och lös repfläta av överhåret 🌟

Camilla Lind Frisör i Vasastan 2016-03-15

Ecaille

Ecaille

Härliga Emelie kom till mig och ville ha en ecaille i sitt nästan helt ofärgade hår. Det var bara lite blonda toppar kvar sedan gammalt. Resultatet blev naturligt med hennes egen botten och ljusare längder. 

Hilda Wistrand 2016-03-15

Erbjudande naglar & fransar

Erbjudande naglar & fransar

Se hit! 

Vi kickar igång den här våren med två härliga erbjudanden på naglar & fransar.

Nytt sett naglar 695 kr (ordinarie 995kr)

Nytt sett fransar 595 kr (ordinarie 995kr)

VARMT VÄLKOMNA!

Malin Sevelin 2016-03-14