FRISÖR I STOCKHOLM

PEACH STOCKHOLM

Frisör i Stockholm - Peach Stockholm

Frisören Elin Johanson delar med sig av ett vanligt scenario...

Frisören Elin Johanson delar med sig av ett vanligt scenario...
Frisören Elin Johanson delar med sig av ett vanligt scenario...
Jag tycker verkligen om att följa olika frisörers instagram och bloggar. Det är så otroligt inspirerande att se hur olika vi arbetar, man lär sig av varandra och framför allt tycker jag om att man lyfter fram varandras superfina och kreativa arbeten. Seriösa frisörer hejar fram varandra och det är så roligt att se ambitiösa människors utveckling i det dom brinner för. En av dessa frisörer är Elin Johansson. Hennes blogg är full av härlig inspiration inom både hår och make-up. Och ibland tar hon upp lite djupare ämnen som berör frisörstolen, och just det här inlägget fastande jag för. Hon delar med sig av sina tankar när det kommer till de kunder som funderar på att bli ljusare till sommaren:
Läs inlägget i hennes blogg här
"Hej mina vänner! 
Idag tänkte jag ta upp en sak som många ställs inför just nu. Oftast till våren eller när dessa två hemska mörka månader (jan,feb) börjar avta så blir vi piggare, gladare och vi vill oftast förändra någonting med oss själva. Det brukar oftast vara att vi går och shoppar vårkläder men framförallt blir vi ”trötta” på hur vi ser ut i håret. Men det är inte så enkelt som många tror, det tänkte jag tala om idag. Jag ska ge er ett väldigt vanligt exempel på hur det kan låta:
1. Kund Exempel
– Kunden färgade en mörkare färg efter sommaren 2015 från att vara blekt blondin med slitet hår till att bestämma sig att bli lite mörkare mörkblond/ljusbrun samt klippa av sig allt slitet hår. Varför hon gjorde det var för att hon var trött på ett sommarblekt, slitet hår som var omöjligt att styla för lockarna höll inte. Nu, våren 2016 vill hon bli sådär askigt blond igen med sommarblekta slingor och långt hår bara för att det ska bli sommar.
Hur ska hon göra?
- Hon har fortfarande rätt slitet och torrt hår, den lite mörkare färgen är lite dassig med håret är mycket finare än vanligt. När det kommer till att förändra så pass mycket igen så går det inte att genomföra på en enda behandling, tyvärr – om man vill ha längden kvar.
Frisören talar om för kunden att:” Nu när du fått så långt, fint och välvårdat hår – vill du verkligen bli lika ljushårig som för 6 månader sedan bara för det ska bli sommar? Det kommer ta flera gånger att slinga, håret kommer ta mycket stryk och vi kommer behöva klippa av mycket på längderna? Det kan vara så att håret inte klarar av att blekas så mycket så du kanske inte får det resultatet du vill ha till sommaren – men du vill verkligen chansa?”
Kunden säger:
”Det spelar inte roll, jag vill inte vara såhär mörk nu till sommaren, jag är trött på det och vill bli lika ljusblond som jag var innan. Det är snart sommar och då kommer jag vilja bli ljus, jag känner mig själv. Men jag vill inte klippa så mycket på håret utan bara toppa. Men kanske vill gå tillbaka till denna färg i höst.”
Frisörens tips: ”Men kan vi inte lägga en ny ljusbrun grundfärg, lägga lite ljusa solblekta slingor som skapar textur och rörlighet. Lägga mer ljusa slingor mot ansiktet och sedan tona håret i en sand/beige kall ton. Då får ditt hår fortsätta växa starkt, en ny hårfärg som kommer göra håret glansigt och friskt istället för att bleka så mycket ”bara” för att du ska bli ljusblond igen?”
Kunden säger:
Nej, jag vill bli blond. Du får väl  klippa lite på håret då….
Vad händer?
Då är det bara att börja första behandlingen i januari, antingen avfärga bort den mörkare färgen och sedan lägg slingor och en grundton. Eller börja slinga upp håret med blekning, resultatet av första behandlingen kommer bli lite halvgult, lite torrare hår och frisören måste klippa av kanske 3-4 cm. Andra behandlingen i april, göra om samma sak en gång till – slinga hela håret och klippa av 3-4 cm igen för att håret ska klara av att blekas om 2-3 månader igen. resultatet kommer bli lite ljusare men fortfarande lite gult.
Nu har hon gjort två behandlingar och håret är torrt, slitet och gulaktigt i tonen. Hon har kortare hår än när hon började blekna i januari, men hon vill fortfarande bli askigt ljusblond. I början på juni kommer hon tillbaka och ska slinga håret igen, gör samma sak men håret börjar ta stryk. Topparna klarar inte av att blekas mer så frisören måste klippa av 5 cm på längden och även klippa bort mycket av frampartiet där håret är som skörast. Kunden blir ledsen och arg, skyller på att frisören har förstört hennes hår och hon är korthårig och fortfarande gulaktig i håret?!
Någon frisör som känner igen sig?
MEN!!!

Detta senario är väldigt vanligt och det är både kunden och frisörens fel. Kunden som inte lyssnar på dom alternativ frisören ger som är bäst för hårets skull och frisören som inte sätter stopp. Jag får mycket mail från både frisörer och kunder där detta är ett stort problem. Jag tänkte skriva vad jag skulle ha gjort, jag säger inte att det är rätt eller något annat är fel men bara mina tankar.
- När detta händer så får man utgå från det man har för stunden. Jag sätter alltid hårets hälsa före det estetiska och kunden måste lyssna på frisörens vägledning, men frisören måste också ge 2-3 alternativ till det kunden är ute efter. Frisören säger inte ”det går inte” för det är roligt utan för hon/han tänker på resultatet och kundens önskemål.
Jag skulle säga till kunden vad som kommer hända om vi skulle göra henne blond, att det kommer ta flera gånger och att hårets kvalité kommer försämras. Jag skulle ge 2-3 alternativ som skulle passa kunden och håret. Om kunden mot förmodan skulle insistera och verkligen vill bli ljusblond igen samt inte lyssna på mina rekommendationer så skulle jag be henne gå till någon annan. Det finns alltid någon annan frisör som skulle ta sig ann en kund bara för pengarna. Där får kunden ta ett eget beslut. För skulle jag lyssna på kunden mer än på kunskap och erfarenhet så skulle mitt rykte gå i graven och ha kunder som är missnöjda på grund av min dumhet som yrkesman.
I och med detta inlägg ville jag bara ge er frisörer och kunder lite vetskap hur det fungerar och hur vi frisörer tänker. Frisör och kund måste samarbeta för att få ett lyckat resultat oavsett viljor. Vi frisörer har oftast en enda chans att få ett resultat som är bra, går ett besök åt pipan så kommer nästa behandling på håret gå ännu värre. Frisör och kund måste ha en plan, det är mitt bästa tips för en lyckad vistelse hos frisören!
Hoppas ni fick lite tips och inlägget var uppskattat!"
Camilla Lind 2016-01-27

Ecaille

Ecaille
Idag fick jag göra denna härliga Ecaille med varma toner av kola och choklad :)
Jennie Andersson 2016-01-26

Kall blond sombre

Kall blond sombre
Här är min fina kund Katrin Elise som jag fick pyssla med en tidig morgon. Hon ville ha en naturlig färg som hon inte behöver underhålla med frisörbesök varannan månad. Jag gjorde därför lite ljusare slingor med balayage effekt för att bevara botten men bryta upp lite mellan de ljusa längderna och den mörka utväxten. Jag gjorde också några mörkare kalla slingor för att skapa lite mer skiftningar på länderna eftersom det har varit färgat sen innan. I slutet lade jag en nyansering för att få den här naturliga kalla känslan. Resultatet vart en kall sombre som passade min kund och hennes önskemål perfekt :)
Ingvild Norevik 2016-01-26

Fransk ombre med glitter

Fransk ombre med glitter
Fransk ombre med glitter
Fransk ombre med glitter
Igår på vår instagram fick ni se en tjuvkik på vår egen Camillas naglar, gjorda inför Thailand. En fransk ombre med glitter i härliga neonfärger och såklart med en hel del målningar gjorda på fri hand. Här ser ni hur det ser ut innan målningarna åkte på samt slutresultatet. Blir man inte glad och pigg av dessa? 😍
Malin Sevelin 2016-01-26

Varm bronde sombre

Varm bronde sombre
Här var målet att ge min kund en mjukare och naturligare hårfärg med mörkare botten och ljusare längder. Jag la en färg i botten för att få bort de skarpa slingorna och slingade längderna ljusare för att uppnå en mjuk sombre. Stylade till sist håret med en konformad locktång och hårspray :)
Malin Kvaernå 2016-01-25

Varm sombre

Varm sombre
Här fick jag en riktig utmaning av min fina kund. Hon kom in med sönderblekat hår som var orange i botten och lila vit på länderna. Hennes önskemål var å klippa bort de slitna topparna och få en mer guldig och naturlig färg med lite mörkare botten. Vi klippte håret i en lob frisyr för at få bort dom slitna topparna men bevara lite längd på håret och få snygg frisyr. Sen gjorde vi en kall botten färg för att få bort det orange, sen kammade vi ut en mellan färg som vi också gjorde lite folieslingor med. Till slut gjorde vi en varm nyansering för at få en mer glansig, naturlig och guldig känsla på håret. Resultatet en naturlig varm sombre :)
Ingvild Norevik 2016-01-25

Silvriga naglar

Silvriga naglar
Silvriga naglar
Silvriga naglar
Startar denna slaskiga måndag med kollage på en massa härliga naglar i silvrigt tema! Bilderna är lånade från duktiga nagelteknologer jag följer på instagram. Tänker mig ett nytt tema med nya kollage senare i veckan, kika in då!
Malin Sevelin 2016-01-25

Kall sombre

Kall sombre
Ibland är det inte så mycket som behövs. På min fina kund Charlotte gjorde jag bara några folieslingor med balayge teknik för att bryta upp mellan hennes utväxt och dom ljusa topparna. Sen gjorde jag en nyansering för att få den där kalla och glansiga känslan. Resultatet vart en glansig och kall sombre.
Ingvild Norevik 2016-01-25

Kall blond lob

Kall blond lob
Kall blond lob
Min fina kund behövde fräscha upp sin färg, och eftersom att hon är ganska mörk i sig själv så gjorde jag inte slingorna ända in i botten, då slipper hon få en skarp kant när håret växer. Många slingor och en kall toning fick hennes färg att se naturlig och mer kyligare blond :)
Jennie Andersson 2016-01-22

Chokladbrun sombre

Chokladbrun sombre
Här var det dags att ge min kunds hår nytt liv och lyster! Jag har här lagt en chokladbrun färg och brutit upp de matta längderna med slingor, och till sist avslutat det hela med en toning för härlig glans till håret. Resultatet blev en sombre med varma toner som passar henne perfekt! :)
Malin Kvaernå 2016-01-22

Mandelformade naglar, raka, ovala & spetsiga

Mandelformade naglar, raka, ovala & spetsiga
När det gäller naglar handlar det mycket om tycke och smak. Något som är raka naglar för dig kanske upplevs lite rundade av mig. Något som har vart väldigt populärt under hösten och vintern det gäller lite längre naglar är "mandelformen". Tänk dig en avsmalnad nagel som är lite rundare än en spetsig Stiletto.
Här nedan har jag letat fram 4 set härliga naglar från 2015 med olika former och färger. Kanske hjälper de lite på vägen men sen kan man självklart fila till formen till sin alldeles egna, gäller att anpassa efter den naturliga nagel och fingrets utseende. Bara fantasin sätter gränserna!
Från vänster till höger, uppifrån och ner.
1. Mandelformade
2. Ovala
3. Raka
4. Spetsiga
Malin Sevelin 2016-01-22

Wavy lob

Wavy lob
Min fina kund var sugen på lite förändring och hade med en bild på rufsig lob (long bob). Jag tycker det är jätteroligt när kunderna vill ha så stora förändringar och man värklegen för jobba med saxen. Här har vi också gjort det lite uppklippt för att det ska va enklare att rufsa till hemma. Vi la sedan många tunna folieslingor genom hela håret och nyanserade i en kall ton för at få den härliga kalla skandinaviska färgen. Sen lockade vi håret med en konformad locktång och rufsade till med saltvatten spray för at få en mera busig look. Kjempe fin wavy lob! :)
Ingvild Norevik 2016-01-22

Kall ombre

Kall ombre
Min kund ville snygga till sin hårfärg genom att få en ny fin bottenfärg och byta nyansen på det gamla blonda partierna i längderna. Vi valde en varm-kall brun som alltså skiftar i både varma och kalla toner - en riktig favorit för mig! Sedan lade jag några få slingor bara i det översta skiktet i håret för att få en fin övergång mellan mörkt och ljust och för att få lite ny lyster i den ljusa. Sist lade jag en kall blond nyansering för att dämpa ner det gamla blonda. Resultatet är en härlig kall ombre!
Hilda Wistrand 2016-01-21

Sombre

Sombre
Sombre

Idag var det fina Jessica som kom till mig för att fräscha upp håret. Jessica har som mål att bli jätteljus på längden men fortfarande behålla den djupa botten. Detta är en process som tar tid, men idag kom vi ett steg i rätt riktning. Vi har gjort slingor i folie, men också ljusat upp längden på fri hand. Sen gjorde vi en nyansering för att få den glansiga och kalla känslan. Vi har också använd oss av Olaplex för att bevara och vårda Jessicas långa vackra hår. Kjempe fin sombre! :)
Ingvild Norevik 2016-01-21