FRISÖR I STOCKHOLM

PEACH STOCKHOLM

Frisör i Stockholm - Peach Stockholm

Asiatiskt hår

Asiatiskt hår
Min kund har mörkt, asiatiskt hår i sig själv och ville känna sig lite ljusare inför sommaren. Hon hade redan lite rester från en tidigare uppljusning på ett mellan parti samt mörkare längder, så jag gjorde en rensning/avfärgning på de mörka längderna. Vi hade tur för längderna fick en fin färg bara av rensningen så dom behövde bara en lättare toning för att få den ultimata nyansen och glansen. Utväxten trollade jag bort med en uppljusande botten färg. Så fick vi en lagom ljus chokladbrun färg som glänser fint i sommar!
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2014-07-15

Naturligt hårgodis

Naturligt hårgodis
Sommaren är äntligen här och med den också semester, sol och salta bad. Underbart för kropp och själ, men desto mer slitsamt för håret... Så för att hålla svallet friskt och välmående under sommarmånaderna, krävs både extra omtanke och kärlek. Utöver en hälsosam livvstil, en vitamin- och mineralrik kost, diverse tillskott och hårbottenmassage, så talar vi oss ofta varma om vårdande inpackningar och oljor som ska göra susen för barret. Men vad som icke är att förglömma, är att lösningen för ditt sommarhår kan finnas dig närmre (och billigare!) till hands än du kunnat ana...
Ta dig en titt hemma i skafferiet! När du ändå står i färd med att förbereda inför grillkvällen, baka en jordgubbstårta eller vad som helst - passa på att svänga ihop något smarrigt som håret också får gotta sig i. Här har vi samlat några riktigt härliga recept som får ett trött och trist hår att jubla. Och kanske bäst av allt - det är skonsamt och garanterat fritt från både parabener, silikoner och sulfater. 100% naturligt hårgodis helt enkelt!
2 räddare för torrt hår
2 msk honung
2 msk olivolja
Blanda honung och olivolja. Massera in i håret och låt verka 30-60 minuter. Tvätta sedan håret med ett milt schampo och avsluta med balsam.
3 msk olivolja
1 avocado
Mosa avocadon och blanda med olivoljan. Massera in i längderna, inte i själva hårbotten. Låt verka i 30 minuter och skölj sedan noggrant.
För att mjuka upp trötta längder
1 dl naturell yoghurt
1 tsk honung
1 äggula
Blanda ingredienserna. Massera in i håret och låt verka i ca 20 minuter. Tvätta med milt schampo och avsluta med balsam.
2 tips för ett glansigare hår
5 tepåsar
1,5 l vatten
Koka upp vattnet och häll det över tepåsarna. Låt dra i ca 15 minuter. Ta bort tepåsarna och låt blandningen kallna. Skölj sedan håret i flera omgångar med det kallnade tevattnet, linda in det i en handduk och låt därefter självtorka. OBS! För att undvika att håret missfärgas bör man som ljushårig/blond använda ljusa teer, typ kamomillte.
5 msk äppelcidervinäger
2 msk vatten
Blanda vinäger med vatten och massera in i håret. Klart! Kan dessutom bidra till att motverka gulhet i blonda hår.
Sofie Graw 2014-07-10

Naturella naglar

Naturella naglar
Före och efter bild. Dessa underbara naturella naglar slår aldrig fel! Så här snygga kan naglarna fortfarande vara efter tre veckor om man inte använder dom som verktyg. Inga släpp och en otroligt fin glans!
Malin Sevelin 2014-07-09

Äntligen sommar!

Äntligen sommar!
Nu är äntligen sommaren här på riktigt! I dag bjuder vi våra kunder på ett glas svalkande iste :) Hoppas att ni har en härlig dag ute i solskenet!
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2014-07-09

Naturligt blond

Naturligt blond
Min härliga kund hade tröttnat på sitt super blonda hår och ville bli mer naturligt blond. Det kan vara lite trixigt att mörka ner ett så ljust hår och man kan få fylla på med pigment några gånger innan färgen riktigt sitter. Jag började med att lägga en djupare bottenfärg och sen blanda upp de ljusa längderna med lite mörkare slingor, och avslutade med en toning som även dämpar ner de ljusa en aning. Resultatet blev en härligt naturlig blond färg som glänser i solen!
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2014-07-08

Trevlig helg!

Trevlig helg!
Äntligen skiner solen och dessutom är det fredag! Trevlig helg önskar vi på Peach med det sedvänliga bubblet och lite smarriga jordgubbar. De snygga naglarna som ni ser på bilden är gjorda av våran duktiga nageltjej Malin :)
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2014-07-04

Tips

Tips
Här kommer tips om två saker som jag inte kan vara utan på salongen! Den ena är en olja från SP som heter Luxeoil och innehåller flera olika oljor och godsaker för håret samt värmeskydd, alltså två produkter i en. Eftersom att det är flera olika oljor i den så blir den även väldigt lätt och tynger inte ner håret. Alla oljor är bäst att applicera i handdukstorkat hår för då fördelar sig oljan lättare och du kan använda mer, sen kan du självklart ta en liten klick i torrt hår också om du känner att det behövs. Alla med lite längd på håret bör ha en olja hemma i badrumsskåpet, särskilt nu i sommar.
Mitt nästa tips är en konformad locktång från cerawand. Jag brukar använda storleken 13-26, då blir inte lockarna för små och "prinsessiga". Har du ett skandinaviskt hår eller ett hår som är lätt att locka så behöver du aldrig ha högre temperatur än 180/190 grader, tänk på att håret också kan smälta och självklart ska du aldrig platta eller locka håret utan värmeskydd. Om man delar upp håret i två eller tre delar innan man börjar så blir det mycket enklare att locka, och för att få det där naturliga svallet så kan man göra lockarna en bit ner på håret. Avsluta med en torr, mellan hård spray som inte blir för stel och klibbig, och se till att spraya både under, över och emellan lockarna för att få den bästa hållbarheten. Dag två och tre när lockarna har gått ur lite så har du det där perfekta, rufsiga strandhåret. Jag tycker även att det blir fina lockar både på längre och kortare längder med denna fantastiska tång. Lycka till!
Jennie Andersson Frisör i Vasastan 2014-07-04

Guldglitter

Guldglitter
Här har jag gjort en förstärkning med en nude gelé och lagt ett snyggt guldglitter runt hörnen av nageln. Det blev en riktigt snygg kombo!
Malin Sevelin 2014-07-03

Ljusa slingor på brunt hår

Ljusa slingor på brunt hår
Här har jag lagt ljusa slingor på ett brunt hår för att lyfta fram frisyren och göra den härligt sommarfräsch! :)
Camilla Lind Frisör i Vasastan 2014-07-02

Hair tutorial

Hair tutorial
Hair tutorial
Hair tutorial
Hair tutorial
Hair tutorial
Väntar ni liksom jag på sommarens lata dagar och varma grillfester? Idag är det riktigt grått i Stockholm och jag tänkte att äsch, strunt samma, man kan piffa upp sig sommarfin för det även om vädret inte levererar. Så här kommer ett blogginlägg på härliga sommarhår, stylingtips och enkla uppsättningar. Mitt tips till er är att googla "Hair tutorial" och få massa tips på steg-för-steg som man kan lyckas med hemma. Prova även att söka på YouTube. Min favorit är att göra en fiskbensfläta och snurra upp den till en lagomt slarvig knut. Även en fint smycke i håret kan lyfta en surmulen dag. Nu piffar vi upp Stockholm tycker jag, lycka till!
Camilla Lind Frisör i Vasastan 2014-07-01

Hårförlängning

Hårförlängning
Nu var det dags för vår alldeles egna My att bli semesterfin. Med hjälp av en hårförlängning med 120stk keratinslingor fick hon den där extra decimetern som verkligen förvandlar håret till ett super-svall! ;)
Camilla Lind Frisör i Vasastan 2014-06-30

Året som gått

Året som gått
Året som gått
Året som gått
Året som gått
Året som gått
Året som gått
Äventyret började en kylig aprildag 2013 då Peach Stockholm slog upp portarna med målet att välkomna alla in i en hemtrevlig miljö, med service på högsta nivå och ett hantverk utöver det vanliga till en prisvärd peng! Nu vill vi tacka alla er kunder som gjort det här året möjligt för oss. Vi är både glada och lite överraskade över hur många som hittat till oss. Tyvärr har en del fått vänta väldigt länge på en tid, för att vi helt enkelt inte hunnit med. Det hoppas vi förbättra i framtiden för att ge er en ännu bättre service.
Så vad har då hänt under året?
Från att ha börjat som ett enmansföretag är vi idag en salong på fem härliga tjejer. Vi har hunnit utöka våra tjänster och kan nu även erbjuda naglar och make up. Under året har vi gått på några fantastiska kurser och visningar så som Wella Show Globe, Björn Axén uppsättningskurs, Wella Cut & Colour spring/summer 2014, Wella Ilumina kurs, Wella trendvision visning och Wella Colour ID kurs. Vi har även hunnit med en modellkväll - ett event vi hoppas kunna göra till en tradition både höst och vår. Så håll utkik i bloggen om ni är sugna på en förvandling. Vi har även haft några kända ansikten som låtit vår fantasi få leka med deras hår och naglar, allt från One Republic till Ellinor och Jennifer från tv-programmet Top model. Helt enkelt har vi haft ett fullspäckat år och vi är superglada för alla härliga kunder som hittat till oss!
Så vad har Peach Stockholm för planer för framtiden?
Vår vision är att bli ännu bättre på det vi gör. Vi vill helt enkelt fortsätta leverera härliga upplevelser för såväl nya som gamla kunder. I planeringen för hösten/vintern står allt från modell/VIP kvällar till härliga kurser och inspirerande visningar på schemat. Det gäller att aldrig slappna av i sin utveckling utan alltid blicka framåt och sträva efter nya mål och lärdomar. För att det här ska bli verklighet kommer vi göra en prisjustering fr.o.m juli. Vi tar gärna emot tips från er på vad ni saknar hos oss eller vad vi behöver bli bättre på, som sagt ständig utveckling är väldigt viktigt för oss.
Sist men absolut inte minst vill jag tacka mina underbara tjejer Camilla, Jennie, Sofie och Malin, utan er hade det här aldrig varit möjligt. Ni har vuxit oerhört mycket under året både som människor och inom vårt underbara hantverk. Det har varit en fröjd att se er passionerat och nyfiket ta del av nya kunskaper och entusiastiskt kasta er in på nya banor och tankesätt. Det är något som påminner en gammal räv som jag vad yrket egentligen handlar om!
Vi ser fram emot ett ännu härligare år med både nya och gamla bekantskaper med mycket skratt och härliga förvandlingar :)
My Erlandsson Frisör på Östermalm 2014-06-28

Nagelbehandling

Nagelbehandling
Hej alla nagelkunder!
Imorgon lördag finns en ledig tid kl. 13.00 för valfri nagelbehandling. Förlängning, förstärkning, permanent lackning eller en klassisk manikyr.
Boka själv i vår online bokning eller ring oss på 08-33 22 88
Malin Sevelin 2014-06-27

Bruduppsättning

Bruduppsättning
Här har vi en elegantare bruduppsättning med tiara och slöja. Jag har vävt in några hårnålar i uppsättningen så att det får lite liv och textur trots att det kammats bakåt till en slät och fin knut. Vi på Peach Stockholm önskar brudparet ett stort lycka till och ett extra stort grattis! :)
Camilla Lind Frisör i Vasastan 2014-06-24

Kopprigt hår

Kopprigt hår
Min härliga kund kom till mig och var sugen på en förändring. Vi kom fram till att vi skulle ge henne kopprigt hår med en fylligare klippning. Jag har även lagt ljusa slingor för att lyfta håret något och ge de mer liv och lyster. Lite lockar på det och förvandlingen är komplett! :)
Camilla Lind Frisör i Vasastan 2014-06-23